Как тренирам - 31

• 26 988
  • 751
  •   2
Отговори
# 735
Mama щом си нестабилна на нападите, махни тежестите и ги изпълнявай без. Лошата техника не предполага резултати, въпреки тежестите. То и от това може да имаш болки в коляното.

Нападите дори със собствено тегло са достатъчно ефективни. Нагледала съм се на хора, които се пънат да ги изпълняват с тежести, неправилно естественно.

# 736
Свършиха ми лайковете, момичетаааа!
И аз смятам, че свободните тежести изискват повече контрол, концентрация и ангажират цялостно мускулатурата - антагонисти и протагонисти.
Тези хакен скуат машини и аз не ги харесвам, а в залата има цели три разновидности за разкош - тамън да заемат място. Хиляда пъти предпочитам да има място за свободни тежести и ходещи напади пред три тона железария.

Сутринта водих детето на лекар - за 45 минути, 6500 крачки с бутане на количка. Вземи се тока, но го броя за кардио.
Следобеда ще се мушна за една силова в залата - май ще е долна част.

Петенце, мило, съчувствам ти с неспането. Аз рядко правя достатъчно сън наведнъж, защото все се случва покрай малката да се става през нощта. Добре, че се редуваме с баща й, но системното недоспиване е здравословен бич - от него не възстановяваш добре, ядат ти се въглехидрати, разсейваш се и т.н. А моето дете е от спящите, не ми се мисли за хората, чийто деца хептен не спят.

Успешна седмица на всички и бъдете дзен.

# 737
  • Варна / UK
mama_na_nana, румънска тяга с 50кг е супер - и аз горе-долу с толкова я правя (+ 5-10кг като прогресирам, но аз я въртя на 2 месеца с друго упражнение). Ако ти се изплъзва хвата - хвани с едната ръка отгоре лоста, с другата отдолу (на следващия сет смени ръцете) - cross grip се казва, ама как го обясних Grinning . Виж на screenshot-a как хващам лоста за мъртва тяга:
Скрит текст:
Ходещите напади с тежест - леко накланям торса постепенно напред и бавно клякам - когато бедрото на водещия крак стане горе-долу успоредно на пода - съм дотам, изправям се и правя следващата крачка (тоест на задния крак коляното може и да опре, може и да не опре в пода). Бавничко ако ги правиш - ще свикнеш, аз колко време се клатих като патица, ехее Grinning
А за палачинковото Д* - аз на моето му виках - плоско като тава Joy . Спокойно, и това ще се оправи - хип тръстовете го лекуват това състояние.
Хакен машини не ползвам. Ползвам вертикална лег преса; машина за хип тръст - за да товаря повече тежест; машина за сгъване за задно бедро, машина за разгъване за предно бедро - това са ми за краката. А, и машина за прасец.
И аз недоспивам редовно, налага се да удрям по една дрямка следобед след работа.

# 738
Връщам се от Зумба Голд. Това ако е по-леката версия, не искам и да си представям интензивната каква ще е. Явно трябва да почна уча стъпките вкъщи, иначе гори доста калории и си е супер движение.

# 739
  • sofia
Днес в обедната тренирах сама, че треньорката се оказа болна.
Странична преса с 10кг. 7 повт. Клек на 1 крак, ренегатско с извъртане на ръката нагоре, мъртва тяга- 60 кг, военна преса- като лоста минава и зад врата.
За нападите - водещият крак стъпва една идея встрани, а не точно направо, петата на задния да сочи навън; при изправяне тежестта е на предния крак, а задния се опъва. Коляното винаги го опирам в пода, съвсем леко.
Стъпването леко встрани и завъртането на петата навън, при мен се оказаха ключови за баланса.
Машините ограничават и изолират движението и вероятността за контузия е по-малка. И точно, ако не си сигурен в техниката, е по-добре на машина, отколкото със свободна тежест.

# 740
Като заговорихте за дупета, точно днес се гледах докато изпълнявах упражнения и си викам лелее, солиден материал съм направила Grinning Но пак да кажа всеки работи с даденото му от природата. Моето дупе никога няма да е малко , просто е невъзможно, а след толкова години работа мисля, че съм постигнала така да се каже най- доброто, което може да се направи в моя случай..

Тренировката днес- крака. Измислена в движение както винаги Grinning Доста използвах бг торбата, 12- ската липсваше и трябваше да се задоволя с 10- ка.

1.Задно бедро от легнало положение на машина
2.Клек с торба 1 и 1/2
3.Румънска тяга с лост, задната част на краката подпрени на пейка за максимално изолиране
4.Клек с торба с пристъпване встрани, първо с единия крак, после с другия
5.Румънска тяга с дискове в двете ръце, като съм стъпила на степенка за да мога повече да се наведа
6.Суинг с пудовка
7.Прасец на машина от седнало положение

Пете забравих да пиша и аз от една, две седмици не спя спокойно. Минаха всички изпити за семестъра и бях с надеждата, че пак ще спя да речем сравнително спокойно, защото аз попринцип много сънувам. Но не се оправиха нещата. Мисля, че си стискам зъбите и от напрежението в зъбите от брекетите се събуждам, но не съм сигурна дали е това.
Магнезий преди сън дали би помогнал? За по- спокоен сън?

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 16:58 от Nona M.

# 741
Магнезий вечер да, в по-голяма доза особено при трениращи и да е в усвояма форма.
На мен не ми помага, въпреки че съм редовна с приема, та аз си помагам с мелатонин, ако зазлее положението. Знам, че много препоръчват Ашваганда, но на мен не ми влияе добре и не мога да я пия.

И аз направих една долна част, супер набързо и супер измислена.
- Клякане с лост и тежести - 4 серии с пирамидално вдигане на тежестта, първата е само лост 20кг
- Бедрено сгъване - 4 серии, което редувам с Бедрено разгъване - 4 серии
- Ходещи напади - един милион Grinning Grinning
- Машина за глутеус - бутане и редуване на краката - 4 серии всеки
- Аддуктор и абдуктор - 4 серии
- 15 мин пътека - нямах време за повече

Нонче, как ползваш бг торбата - само за клекове, напади или и за нещо повече?

# 742
С Бългериен Бег-а аз правя така нареченото войнишко ходене - много добро упражнение за долна част.

# 743
NadyaT, точно така го държа лоста, но пак на третата серия едва успявам и а-ха да ми се изплъзне. Нападите почти опирам с коляно в пода, правя ги и аз леко приведена, но на 15-18 повторение явно ми идва уморително и се заклащам.
Nona M., ще ги правя без гири и ще усетя кога пак да ги върна. Правя 3-4 серии напади.
На мен лично магнезий преди сън не ми помага таргетно за по-спокоен и дълбок сън.
vesi1, точно така ги правя и аз.

Скрит текст:
А относто дупето, аз си го харесвам моето, но го тренирам, все пак си е мускул и не трябва да залинява. Но явно дъщеря ми залита по модната тенденция с големи глутеуси, който при нея е в минимален размер и страда, та ни иронизира семейно. Тя е много висока, грацилна и не ѝ трябват такива извивки, но го мъчим хип тръста и двете.

Like_Smoke, за аддуктор/абдуктор се чудя...с какви тежести и повторения е добре да се прави?
Аз го правя по 3 супер серии 15 повторения за вътрешно с 45 кг и външно с 35 кг, като за външното ми е много трудно третата серия, особено като трябва да задържа на разтвора на краката. Но почти винаги имам мускулна треска на вътрешното, както е в момента от съботната ми тренировка.

# 744
Аз тренирам с Българска торба, има страшно много упражнения за цялото тяло. Тук малко основни: https://youtu.be/76DWL2r51kI?si=LhNIInspaEoCKUQ5

# 745
Лайче бг торбата я използвам просто като тежест, с нея по неволя замених лоста. Заради травмата на едното рамо, като сложа лоста на гърба и като обърна ръцете да го хвана ме заболява рамото, при бг торбата дръжките идвад отпред пред тялото и спокойно си ги държа и не ме боли. Та затова я използвам при клек, напади, понякога и за вариации на хип тръст, мекичка и удобна е. Между другото това е първия фитнес в който ходя и разполага с такива бг торби.

Иначе има много упражнения с нея, даже при нас има треньор на груповите, който има точно такава тренировка само с бг торба.

Ашваганда пиех доста време, но я спрях.  Незнам дали имах някакви ползи. А магнезия ми е в шейка за след тренировка, вечер не съм пробвала да го пия.

А за глутеуса при мен не е от "мода", имах два варианта или да го оставя голям и безформен Grinning или на го направя голям, но оформен и неминуемо щръкнал. Така, че като видите дама с голям глутеус, то не винаги е нарочно Grinning

# 746
Nona M., така, така - не всичко е от тренировки. Телата ни са с генетични предразположености. С моя любим се шегуваме, че каквото и да прави не може да направи достатъчно голям прасец /какъвто иска той, а аз само го майтапя допълнително/. А има мъже, които и нищо да не правят на прасец го докарват по-добре от пехотинци.

# 747
  • София
Пия бисглицинат от много време. Винаги преди лягане, но явно не е достатъчно ефективно. Трябва да пробвам с някакви чайове билкови за успокояване, знам ли.

# 748
  • sofia
Mama na nana, защо правиш толкова много повторения?
Аз правя по 5 на крак в серия, 4 серии с щанга 32-3 кг.
Не гоня постижения или тяло, целта е да не съм тотал щета след 60те 🤣
Иначе спането почна да ми става проблем. Будене сред нощ и после едвам заспивам.
Е, не може да се сравни с трите години безсъние покрай децата, ама не е ми е ок. Като ми е нервно, най-вече тогава се будя. Пия разни тъпотии, ама май капки валериана и едни на д-р Бах най-добре ми действат.

# 749
NadyaT, точно така го държа лоста, но пак на третата серия едва успявам и а-ха да ми се изплъзне.
Вземи си фитили (така ли се казваха) дето ти се увиват около китките и лоста на тежестта и помага със захвата.

Общи условия

Активация на акаунт