Кой уби едно 8-годишно дете?

• 36 399
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 855
Нищо не е доказано, но пък квалификацията за момчетата е тежка телесна повреда и те са в ареста.
Никола Бургазлиев беше пуснат у дома си в началото и все още е с обвинение за средна телесна повреда. Прокуратурата още не може да вземе решение, а пък и какво се случи с жената се знае.

# 856
  • Пловдив
Първата квалификация се прави по предварителни данни. Каквото в съобщено, такова. После се изменя.
Разбира се, че обвинението на Бургазлиев е изменено, дори в съседна тема се говореше защо щял да бъде конвоиран за предявяването му.
Не мисля, че някога е бил пускан. Едната инстанция постанови домашен арест, другата веднага след това - отново задържане.

# 857
Първата квалификация се прави по предварителни данни. Каквото в съобщено, такова. После се изменя.
Разбира се, че обвинението на Бургазлиев е изменено, дори в съседна тема се говореше защо щял да бъде конвоиран за предявяването му.
Не мисля, че някога е бил пускан. Едната инстанция постанови домашен арест, другата веднага след това - отново задържане.

Точно така. Повдигнали са му по-тежко обвинение, според което го чака от 13 до 20 години или доживотен затвор.
Разбира се, в зависимост от решението на съда.

# 858
Че спътникът на полицая пръв е започнал караницата и пръв е ударил седящия си вътре в колата шофьор. После онзи отваря вратата, като с това го бута и след това идват другите и почва боят.
Тоест от първоначалната версия:
- Не е имало опасно висока скорост.
- Не е имало кротка забележка.
- Не е имало агресия от младежите само защото ги е раздразнила забележката.
- Не е имало никакво легитимиране на полицейския шеф преди въргала.

Отделно полицаите са тествали за алкохол и наркотици младежите, но не и другите двама. Видяхме и доматите, с които жените са замервали колата на младежите.

Всичките тези неща доказани ли са?

# 859
Чудя се, защо учебниците по философия са толкова дебели и се учи от 8 до 12 клас, после в 11 и 12 някакво размито като материя Гражданско образование. По-полезно би било да се учи нещо като "Основи на правото" с минимални поне знания по Гражданско, Семейно, Наказателно, Трудово право. Минимум.

И не, не съм объркала темите.

# 860

Точно така. Повдигнали са му по-тежко обвинение, според което го чака от 13 до 20 години или доживотен затвор.
Разбира се, в зависимост от решението на съда.
Най-после, след дълго умуване. Иначе колко време се мотаха, докато вземат решение, кога беше инцидента, ехе. Ама мама и тате.

# 861
MariyaHris, непълнолетен не може да е непридружен след 22 часа. Детето на полиция е придружено от родителите си за разлика от 15 годишния, чиито родители не са били там и той е навън с момчета, които не са му никакви.
Как скачат тийнове и колко отразяват забележки искате ли да ви разказвам? Защото аз от 20 години работя с гимназисти и  техните реакции са ми ясни.
Тези, които сте шофьори - можете ли да отвърнете на удар и да ударите с дясна ръка, докато сте на шофьорското място и при затворена врата, човек, който е отвън? Дори и при кола с десен волан ми е трудно да си представя как точно се случи да те спрат, хора, които не са униформени, да отвориш прозореца, да кажеш, че не искаш проблеми и съжаляваш (за какво точно?) и да те ударят през този прозорец, а ти да отвърнеш на удара и сред това да слезеш и да продължиш да биеш? Особено пък, ако другият е пиян или не съвсем адекватен? Мен лично са ме учили да заобикалям пияните и лудите, не да влизам в пререкание с тях.
Предвид, че са били на заведение потърпевшите, твърде вероятно е да не са били на лимонада цяла вечер. Районът е пешеходен, а на улицата има съвсем ограничен трафик - това е малка уличка и там основно минават колите на живущите, в полунощ спокойно можеш да си вървиш и по улицата, особено ако тротоарчетата са заети от паркирани коли.  Видях видео от преди да ги спрат - колата поднася и едва я овладяват докато се движи по улицата. И Кирил казва, че го е ударил не полицейският шеф, а другият. След което слизат, правят въргала и в него изливат цялата си злоба на полицейския шеф? Не го защитавам, не го познавам и не знам нищо за него, но ако направя забележка или дори извикам след някой, който кара рисково да очаквам да ме пребият ли? Това не е ли повече от неизбежна самоотбрана? Между другото - от момчетата няма пострадали. Не ви ли се струва странно?

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 17:50 от Mama Ru

# 862
  • Пловдив
Когато беше инцидентът, ехе, Христина беше жива. Повдигнатото тогава обвинение беше в съответствие с този факт.

# 863
Мама Ру, точно с дясна ръка е по-удобно от шофьорското място да удариш. С лява няма да стане, как ще я извъртиш? Аз съм левичарка, и от шофьорското място няма да мога да ударя с лявата ръка.

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 16:38 от laurentin

# 864
Защо да не е възмжно? Напротив, точно с дясната е по-лесно да цапардосаш някого от шофьорското място, ако се наложи, през прозореца. На мен даже ми се вижда по-сложно с лявата, тъй като с нея нямаш опора и инерция на удара от самото завъртане на тялото.

# 865
Изобщо ми е трудно да си представя през прозореца как си разменят шамари заради ограниченото пространство. А и нали са били с колани? Или поне би трябвало да са били.
И още нещо - ударили го, върнал удара и защо не е сложил точката? Защо да скочили четиримата да излизат да бият и защо пребитият е не този, който го е ударил?

# 866
Когато беше инцидентът, ехе, Христина беше жива. Повдигнатото тогава обвинение беше в съответствие с този факт.
Беше жива, но в какво състояние, тя и детето в кома, мозъчни проблеми, клинична смърт. И средна телесна повреда. А полицейския шеф, не е в кома, пък за него тежка телесна повреда.

# 867
Можеш да удариш човек през отворен прозорец на кола, но  удрящият трябва да е този отвън, а ударения седящия зад волана. Обратното е невъзможно , предвид разликата във височина и ъгъла.
Виждала съм на светофар как един агресира, излезе от колата си и през отворен прозорец удари шофьора на чакащия до него автомобил с юмрук, това беше през дивите 90 години на миналия век. Мислих, че сме ги надраснали тези кърджалийски изпълнения. Уви,не сме

# 868
Пред журналистите в съда Кирил Гочев твърдеше, че той е бил на шофьорското място, приятелят на полицая му ударил шамар пръв докато още е бил в колата и то през отворен прозорец, тогава Жулиен отвърнал и ударил също с дясна ръка през прозореца, след което слязъл заедно с останалите трима и започнали да се бият, но той не помни боя, защото го бутнали и си бил ударил главата в колата още в началото.

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 17:32 от Mama Ru

# 869
  • Пловдив
Ми телесните повреди не се оценяват по тежест на око, а са описани в НК и не съм ги измислила аз. Загуба на бъбрек е тежка. Човек докато е жив, не му е причинена смърт. Комата, изобщо всяко "разстройство на съзнанието", за да е тежка ТП, трябва да е продължителна.

Общи условия

Активация на акаунт