Явно навсякъде може да се случи и въобще не е безопасен този атракцион.
Безопасното не е интересно. Търси се адреналина.
Много вярно. Къде му е тръпката, ако ти дадат един пояс с лебедче да се плацикаш на плиткото? Безопасно е на 100%, ама някой да го прави? В същото време хора плащат луди пари за да ги водят да покоряват върхове, хем се знае, че там стане ли нещо те оставят край пътеката да мреш и продължават. И умират десетки, ама наплив огромен.
Аз също така не разбирам и за какво е този инструктор? На парашута са двама сами, без инструктора, и нищо не управляват, нищо не пипат. Само седят. Не става дума за скок с истински парашут или летене с парапланер. Някой го е казал, че трябва да има, и сега се повтаря като мантра. Ми то има също толкова опасни атракциони и по луна парковете, там защо няма инструктор?
)) но пък имаше много яхти, сърфове, моторници с водни скиори и за всекиго имаше регулирана зона, всеки съблюдаваше правилата за движение, плувната зона си беше с нормални размери, а не като при нас- шамандурата на 50 см дълбочина да не можеш да загребваш нормално. Банани и прочее селски забавления нямаше. Което ме навежда на мисълта, че някак има и друг начин...