Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 92

• 29 336
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Чурек,
Каква статистика, като вашата статистика е фалшив квадрат полузавършен или пълен коптор за изриване до нула и още една торба с пари за да може да живееш в него...
Нима твърдиш, че всички студия струват по 175к евро в цял Берлин?!  Нима това студио в ИЗТОЧЕН Берлин не е за изриване?! Нима ти харесва леглото да е почти в коридора?! Само, че там изриването, не е толкова просто като тук. За 100к евра 2стаен се взема с 50 немски квадрата в центъра на София(справка в имот.бг). Ако ще се замерваме с частни случаи давай. Припомни ми, моля те, коя беше ски пистата в Берлин. Също ми припомни и минералните бани в Берлин.

# 91
Берлин нямал бил минерални бани, а в Софето имало... Другото не е важно...

Ми то в Берлин и Локо София си нямат, сигурно заради тва имотите тук трябва да са като там. Denial в крайна фаза.

Изобщо сравняването на Софето с Париж, Берлин, Лондон, Ню-Йорк и не знам си кво си е обида за интелекта.

p.s. престани да ми замесваш името в някви злобарски постове. и това ми е единствения пост, няма нужда да ми отговаряш.

# 92
Донев, не си струва ...
Важното им е баните, след това ще е къде им е Витоша, ама иначе било ок реален квадрат в центъра на Берлин, да е сходен с такъв в София при положение, че в Кауфланд и Лидл там случайно не им дават по хиляда евро нето, а им дават по 2500 евро
Хайде дано след първи януари и тук започнат в лидл да дават по 2К евро заплати и да сравняваме цените на жилищата ни.

# 93
Донев, не си струва ...
Важното им е баните, след това ще е къде им е Витоша, ама иначе било ок реален квадрат в центъра на Берлин, да е сходен с такъв в София при положение, че в Кауфланд и Лидл там случайно не им дават по хиляда евро нето, а им дават по 2500 евро
Хайде дано след първи януари и тук започнат в лидл да дават по 2К евро заплати и да сравняваме цените на жилищата ни.

Не, аз наистина не разбирам сравненията. Дори да смятах, че цените ни са ниски и, че още ще растат, никога не бих тръгнал да сравнявам София с Берлин, Париж и Лондон (чел съм сравнения и с трите тук в тази тема).

Единият град е столица на Германия, с глобален имотен пазар, в пъти по-богато население. В много пъти по-голямо население, с интерес от цял свят, предлагащ много по-високо качество на живот и удобства (това с мъка на сърцето го казвам. Имаш несравнимо по-добра градска среда, свързаност, средна продължителност на живота, образование, медицина....

Така да ви го кажа, дайте Локо София да сложат (примерно, щото сега някой умник, ще каже, че са 220...) 250лв цена на билетите, щото на Челси е толкова. И двата са столични футболни отбори от висшата лига на съответната държава, нали...

# 94
Ами аз дадох примери на стоки които поевтиняват. Мога да прибавя всякаква електроника - телевизори, лаптопи, телефони, всякакви компютърни компоненти. Закона на Мур не е вече на 100%, но все още електрониката се развива с бързи темпове.
Само дето никой не ме отрази.
Не казвам, че няма инфлация( доста се забави) или нещо такова. Има обаче стоки които поевтиняват.
Това за мен са някакви митове и легенди - нямаме производство, нямаме пари, всичко поскъпва, все по-зле ще става. Свързвам го с народопсихологията. Всичко сенописва с някакви тъмно черни краски. #всичкишеомрем

# 95
Гледах видеото. Наистина 4те апартамента като им добавим общи части и довършване до ключ в сметката излизат на цени като в София. Дани, в София панелки и 120 годишни жилища в центъра са на същите цени, че и по-скъпи. Но забележете и друго. Момичето снимаше и навън, аз не видях плаващи плочки, кръпки по асфалта, дупки, порутени бордюри и тн да продължавам ли? Да това са частни примери, но пазара е оценен перфектно, та може да си вадим изводи от 4 примера. Мисля че от тях поне можете да си направите ясен извод как се лъже с квадратурата в БГ. Третия пример беше 2ст с отделна кухня 30кв. В СОфия това е поне 60кв.

Няма смисъл да сравняваме локални специфики на имотите в различните градове и държави. И германците вероятно не харесват много специфики в нашите имоти. Относно София вс Източен Берлин, това е смешно. Дори източен Берлин е по-напред от София и то с много. Българина се е самозабравил и се мисли за центъра на света. Слезте от тея мерцедеси, вървете пеша и гледайте. Слепи ли ходите или главата ви е много вирната нагор. Ние нямаме един булевард като тези във видеото. Всичко е дупки, кръпки и разрушени тротоари. Трошиш си мерцедеса или бмв'то и пак ги даваш парите на немеца, а той ти се смее.

# 96
Разбира се, че 120г гредоред ще е на половин цена. Който иска да си търси примери. Това не са панелки.
Освен това, изглеждаше едно лъснато дюшеме, а като се вгледах по-внимателно ми заприлича на балатум. Та напудрени гробници от немай къде. Няма такива аналогии у нас.
Уредите, мебелите са също като "за умряло", от най-евтиното.

За мигрантите и контингента, който живее под наем и в съседство? Или и той като Локо-то няма значение.
А за държавното регулиране в наемите?

Тия направени пътища и плочки не са направени от марсианците.
Някой е платил да се направят. И тоя някой е работещите хора.

# 97
  • София
Разбира се, че 120г гредоред ще е на половин цена. Който иска да си търси примери. Това не са панелки.
Освен това, изглеждаше едно лъснато дюшеме, а като се вгледах по-внимателно ми заприлича на балатум. Та напудрени гробници от немай къде. Няма такива аналогии у нас.
Уредите, мебелите са също като "за умряло", от най-евтиното.

За мигрантите и контингента, който живее под наем и в съседство? Или и той като Локо-то няма значение.
А за държавното регулиране в наемите?

Тия направени пътища и плочки не са направени от марсианците.
Някой е платил да се направят. И тоя някой е работещите хора.
Гого и планина със ски писта не е видял и минерални бани не е видял, но цената е видял. Не е видял и че е студио, даже женицата казва, че е студио. Ама нали за да се върже с тезата го пишем двустаен. А защо ли цените в Банско не са като цените в Пишурка (за модераторите да не ме трият а да видят линка: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B8%D1%88%D1%83%D1%80%D0%BA%D0%B0).

# 98
София предлага много удобства и позитиви.
Едно време си играехме да ги изброяваме. Но сега не виждам смисъл. По-добър климат, по-близки дестинации за туризъм до море и планина, по-добро метро и ГТ, по-ниски данъци, по-ученолюбиви деца средно (да не вмъквам цвят)

# 99
Аз да кажа, че гледам един испански сериал от 2004 и постоянно в епизодите промотират ипотеки, по фасадите реклами с лихви от по 2,5%, пуснат жилище за продажба и всички се избиват кой да го купи и то на доста завишени цени, банката отпуска кредит на всеки, който изяви желание. Та не казвам, че това е достатъчен аргумент да прогнозираме бъдещето, но някак си има някаква аналогия. Grinning

Да допълня: в следващите сезони от 2008-2009 същите герои масово не могат да си плащат ипотеките и част от тях си губят жилищата.

Последна редакция: пт, 22 авг 2025, 14:43 от in4ey

# 100
Брей тоя нашия народ - не стига че има минерални бани, ски-курорти, и хубави достъпни жилища, и пак недоволен!
Европейската комисия пуска редовно изследвания за качеството на живот, има всякакви индекси и графики в тях, и все сме последни. Ето например по "общо задоволство от жизнените условия":

Който иска, да си потърси всичките. Има например и "удовлетворение от личната финансова ситуация" - и там сме последни.
Както казва Баце - не случихме на мат'риал. Все недоволни... Защо ли?

# 101
Крис, като не ти харесва в БГ, премести се някъде другаде. Не знаеш ли че спа и ски курортите вдигат цените на имотите в София. Не знам защо в Банско все още има по 600-1000е/кв пък пистите са до гъза им.
Добре че е по новините да ми кажат, че в цялата държава има безводие, иначе ще имам мокри сънища и ще плувам до работа.

# 102
Вчера бях по работа в Пловдив, нечуван бум на жилищно строителство.... Всичко било на 80 процента авансово разпродадено....
Дневен надник на ром, без да му плащат никакви осигуровки и без кой знае какви умения е минимум 150 лв. На ден.Почиват един ден в седмицата....Вече за квалификация с осигуровки, минава 300 лв. На ден...Това като си го калкулират в цената акулите с обекти като Молове - какво ли става?
Явно се готвят да сРиВа...

# 103
За акулите не бой се - тях срив няма да ги засегне. Нали са продали 80% от обектите авансово?
Аз и друг път съм питал - като е толкова сигурно, че само ще се качват, защо въобще продават на зелено? Да продават след 2-3 години като завършат обекта. Всяка от тези години поскъпване с 15-20%, чиста работа. В банките нали има 80 милиарда, ще се финансират оборотно оттам. Колкото и лихва да платят, пак ще са на печалба.
Далеч съм от мисълта да ги уча как да въртят бизнеса си, де. Всъщност, и аз да бях на тях, и аз така щях да го въртя. По-добре сигурна печалба днес, отколкото надежда за още 20% догодина.
Надеждата е за тези, които купуват на сегашните цени. Тези, които им продават са си направили добре сметката.

# 104
Крис, работата е там, че доста проекти са 100% финансирани от банка. Доста често на зелено си го казват, за да успокоят нервния инвеститор и да го мотивират да си вкара парите. Но се питам, защо им е при 100% финансиране да бързат да продават на дупка? Защо не си избутат етапите, пък продават на акт 15-16. Явно не искат да носят риск. После хората ги жалват акулите, но себе си май НЕ.

Общи условия

Активация на акаунт