Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 92

• 27 401
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Сега други хора ще ги купят от втората фирма и ще станат жертва на проклятието на първите купувачи.

# 616
Те за форсмажор могат да си имат отделна клауза. Аз не съм виждал целия им договор, само това, което са цитирали - а именно "настъпили обстоятелства, които са от значение за изпълнение на договора". Настъпили ли са - настъпили са, покачили са се цените в строителството. Вероятно могат да го докажат с фактури за строителни услуги и материали, които са платили по цени от 2021 и 2025.
И сега като са настъпили какво правим - можеш да предоговориш с клиента, а можеш и просто да му върнеш парите без лихва и неустойка, за което той ти е дал съгласие с подписа си. Е, кой крив, кой прав?
За мен клиента, че не е чел какво подписва. Но естествено, не знам всички факти и обстоятелства.

Така е. И точно затова е нужен арбитър за разваляне на договора, евентуално съд. Те ако не бяха закъснели с две години нямаше да е така. и други детайли. Просто договорът е бил с вратичка изначално.

# 617
Едва ли всички хора са наели адвокати, но вероятно мнозина са го направили. Сега техните адвокати може да носят отговорност. Поне да им предложат услугите си безвъзмездно. Ако бях на мястото на пострадалите бих съдил и наетия адвокат.

# 618
  • София
Адвоката винаги може да каже - аз обсъдих рисковете с купувача, той прие и го разписа. Как ще се докаже, че не го е съветвал правилно?
Много пъти ми се е налагало да променям предварителен договор. Изпращат ми техния договор, ако нещо не ми хареса нанасям си корекциите в червено и го връщам със забележката, че това са моите пресметнати рискове и не бих приел сделката без тези промени. Когато разпишеш и няма порок на договора, ходи се оправяй после, съгласил си се вече с условията.

# 619
Да, обаче когато пазарът е на продавача купувачите не смеят да предявяват много претенции, защото просто ще има "да дойде следващият".  Което може да е било по-добре за тях, но те не го знаят.

# 620
Прехвърлили са имотите на другата фирма, за да не може да им се наложат възбрани.  Хората имат договор с ГЛ в предварителния си договор и ГЛ е собственик на имотите. Сега обаче имотите не са на ГЛ, а на фирма, която няма нищо общо с хората, тоест могат да си правят каквото искат с имотите.

# 621
Да, обаче един адвокат е опитал да наложи запор за да не се прехвърлят, но съдът на два пъти е отказал. Как пък в други случаи за минути запорират. Както се оказва в последствие неправилно.

# 622
Няма значение,че е прехвърлил имотите на другиго. Когато се окаже с пари в джобовете,съдът ще го накара да си плати...

# 623
  • София
Да, обаче когато пазарът е на продавача купувачите не смеят да предявяват много претенции, защото просто ще има "да дойде следващият".  Което може да е било по-добре за тях, но те не го знаят.
На който му се играе на руска рулетка - моля, освобождавам му мястото, на мен не ми се играе.

# 624
На който му се играе на руска рулетка - моля, освобождавам му мястото, на мен не ми се играе.

Винаги има мераклии. И не винаги е руска рулетка. С доказани строители и добър договор рисковете може да са приемливи. А и всеки рискуващ трябва да си прави сметката дали може да преживее евентуална загуба.

# 625
Грийн Лайф не е недоказан строител, не е и безизвестен. Наистина не знам какво се случва последните години, променен е собственика ли , нямам идея. Видяла съм само в ГЛ Созопол как им извиват на собствениците не ръцете, ми не знам кое .

# 626
Има си нормални строители, с клауза, че цената не се променя докрая на договора.
Плаща се само по банка, получаваш фактура и т.н.
От опит го пиша.
Хората агнешко си избират с повече  внимание и четене, отколкото апартамент.

# 627
Депутата фараон се разведе с жена си и пак й запорираха имотите. Явно зависи Д какво ще каже. Grinning

# 628
  • София
На мен днес брокерка от "Имотека" ми се обади по телефона да ми предложи двустаен ново строителство близо до Руски паметник, който щял да получи акт 16 до края на годината. Попитах я кой е строителя, а тя ми отговори, че по телефона не може да ми каже.

# 629
  • София
...Попитах я кой е строителя, а тя ми отговори, че по телефона не може да ми каже.
Че то това е класифицирана информация Grinning

Общи условия

Активация на акаунт