Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 48

• 18 672
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
Цветеслава, Цветанелия, Цветина.

Цветина откога е странно име?

Елизса дори не мога да го произнеса. При нас има една Елиса, всички я наричат Алиса, не могат да си изкривят езика, на мен също ми е трудно.

Да не е спам
Сестри Ария и Дария 😁 и покрай тях една Ариа
Талиа. Можеше направо с Я и да се знае...

# 211
  • Варна
В квартала засичам сестрички Ивая и Даная, изобщо не мога да запомня коя коя е, звучат ми еднакво.
Имах колежка Пенка, която мразеше името си и се представяше с друго, но кръсти сина си Йосиф.
На мен Йосиф ми харесва, за разлика от Пенка.

# 212
  • Пловдив
И на мен Йосиф ми харесва.

(Йосиф Колипатков се казва един юрисконсулт на едно от многото дружества за бързи кредити, не го познавам лично човека. Заради фамилното го споменавам, но съм писала, че за разлика от изчанчените лични имена, харесвам колоритни и редки фамилни.)

# 213
Братя Исус и Христос.

Много помага че и аз и партньора ми работим хора и се наслушваме на много. Братята са от ромски произход.

# 214
Аз познавам обратния сличай. Миналата година имахме колежка Петранка, която се представяше за Петя.
По-напред из тази или предишната тема беше писано и за някакви спортисти братя Исус и Христос.

# 215
И аз познавам ромчета, които се казват Исус. Ромите са по-религиозни от българите като цяло.

# 216

Вихър Стойчев-артист

# 217
  • София
И аз познавам ромчета, които се казват Исус. Ромите са по-религиозни от българите като цяло.
А те не са Роми, ще ги обидиш! Grinning Иначе в махалата едно време се кръщаваха редовно на Исус, Роналдо или Версаче.

# 218
  • Пловдив
Преди години на моя позната Зорница дъщеря й очакваше бебе и каза, че ще го кръсти на майка си. Роди се момче, не знам колко време мислеха мъжко име с буквата З, кръстиха го Зарян.

# 219
Лазария

# 220
По- зле и от другата диария.

# 221
  • София
Преди години на моя позната Зорница дъщеря й очакваше бебе и каза, че ще го кръсти на майка си. Роди се момче, не знам колко време мислеха мъжко име с буквата З, кръстиха го Зарян.

Добре, че не са го кръстили Зорниц.

# 222
Голям зор да се кръсти на име, макар и да няма подходящо за целта, макар и да звучи нелепо. Да го бяха кръстили Зор. Grinning

# 223
Лазарина е по-добър вариант според мен. Вярно, че е рядко,.може би и малко тежко, но пък има имен ден.
На Зорница - ЗОран. Не е характерно за България, но е близко и познато.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 15:44 от Mama Ru

# 224
  • Пловдив
Мъжки род на Зорница трябва да е Зорник всъщност.
Явно са търсили не само със З, ами и със заря и зора, защото иначе не е да няма.

Е, че по-добре е Лазарина, много ясно. Иначе и Лазарея сигурно ще празнува на Лазаровден. Аз лазарея, той лазарее... като ще е глагол, да беше Лазарувам поне. Wink

Извинявам се, то Лазария било. Пак същото творчество.

Общи условия

Активация на акаунт