Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 48

• 18 648
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
На Ивонн за какво им е било да я записват с двойно н! То и без това произношението си е същото.

# 241
  • Пловдив
За пО така.

Между другото, понеже тук съм споменавала, че навремето са били често срещани форми на мъжки имена като Андрея, Богоя, Благоя и дори ДимИтрия, и не на всички им се вярваше това да са били обичайни имена (и че не е родителен падеж), днес срещнах в документи, съвременни, име на мъж - Славея. Починал вече, децата му са към 70.

Последна редакция: чт, 04 сеп 2025, 08:29 от Магдена

# 242
Писала съм го и друг път - Щастлив

# 243
Славея е дъщерята на Наско Сираков.
Евтима е старо име, майка ми е Ефтима - кръстена е на една баба - първата тъща на дядо ми. Пълното име е Евтимия, ама на село все на -а съкращават и така я записал попът.

# 244
  • Пловдив
Знам, и други жени Славеи има, ама тоя мъж не беше дъщерята на Наско Сираков, а баща там на едни. Wink

На Щастлив фамилното име да не му е Веселинов?
(Не е шега, а знам реален човек с бащино Щастливов и фамилно име Веселинов. Собственото не му е Радостин обаче. Wink)

# 245
На Щастлив не му помня фамилията, но вече е възрастен човек (дядо).

# 246
Ефимия Фрад

# 247
# 248
Като дете имах приятелка Димана. Познавам Димитра,но Димина не бях чувала. В класа на сина ми има  ДаниелЕ.

# 249
  • Пловдив
Имам ученичка Димана - 4 клас ще е сега. И внучка на колежката кръстиха така - на годинка е.

# 250
Това Димана преди няколко години взе да нашумява покрай някаква фолкпевица май. На мен Димитрия повече ми харесва.

# 251
  • Пловдив
Може да е станало по-популярно с нея, но се срещаше и преди, за разлика от Димина.

# 252
  • София
Димана на мен не ми е странно, имам приятелка от детството с това име.
Включвам се с Израел. Rolling Eyes

# 253
Димана на мен не ми е странно, имам приятелка от детството с това име.
Включвам се с Израел. Rolling Eyes

Познавам Израел Коен (жена), иначе се сещам за онзи дебелия хавайски певец с укулелето, който май им е най-известният, че също се казва(ше) Израел.

# 254
Димана си е сравнително популярно, Димина за сефте чувам. Наши познати наскоро си кръстиха детето Галатеа, него също не бях срещала.

Общи условия

Активация на акаунт