Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 48

• 18 661
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
Да, ако не е нужно да е същия корен един Светлозар или Лъчезар е по-добър вариант.
Но пък след Марий, знам, че има такава име, но е доста странно все пак за България и Калояна, Бориса, Ивайла и т.н, що да няма Зарян, Анет, Детелин, Розалин, Аделин?

# 226
Да, ако не е нужно да е същия корен един Светлозар или Лъчезар е по-добър вариант.
Но пък след Марий, знам, че има такава име, но е доста странно все пак за България и Калояна, Бориса, Ивайла и т.н, що да няма Зарян, Анет, Детелин, Розалин, Аделин?

И, аз даже познавам Детелин и Розалин. Зарян (поправи ми го на Запрян) всъщност не ми звучи зле.

# 227

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 16:01 от me_for_president

# 228
  • Пловдив
Правдолюб Иванов - художник

# 229
Как ли го произнасят в чужбина? Голямо кълчене на езика ще е. Подобно на един познат Венцислав, който го наричат по фамилия само.

# 230
  • София
Ами, не е особено лесно на чужденците с имена, популярни само тук. Моето име им е сравнително лесно, защото няма нетрадиционни буквени комбинации, но например един Цветан или Любомир, например, им е голяма драма.

# 231
Май съм споменавала Хранимир Чудомиров

# 232
  • Пловдив
Отскоро чета тази тема, може и да е писано.
Галилей Хайверов - Пловдивски адвокат

# 233
Айде името му както и да е, но ми е супер любопитно,  как се е пръкнала фамилията му Joy

# 234
Преди години на моя позната Зорница дъщеря й очакваше бебе и каза, че ще го кръсти на майка си. Роди се момче, не знам колко време мислеха мъжко име с буквата З, кръстиха го Зарян.

Леле, помислих, че са го кръстили Зоро преди да прочета до край Satisfied

# 235
  • Sofia
Петроцвет

# 236
Може и да е коментирана, но може и някой да не е засичал името.

Чайка Бележкова - нотариус.
Някъде в нета наскоро ми се мярна името Стефимир.

# 237
  • Sofia
Знаем я 👍🏻

# 238
Чайка е всеизвестна, кантората й е на Витошка и името й се мъдри гордо от една месингова табела Simple Smile

# 239
  • Пловдив
И в темите - също Grinning

Общи условия

Активация на акаунт