Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 48

• 18 671
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
Рила определено не е име на човек...
Като дете имахме съседка - баба Рилка, точно на планината Рила беше кръстена. А буквичката "к" е давана служебно на всички момичета (бях писала в предната тема).

Помня фамилията на баба Рилка и намерих съименичка в Търговския регистър - от друг краен софийски квартал. Значи името си е било популярно.

# 466
Имах съученичка Рилка

# 467
  • Пловдив
И аз познавам Рила, много красиво момиче (отдавна не съм я виждала). Наричаха я Рилка, но името й беше без "к" Рила, като планината.

# 468
  • Пловдив
Където и да слагат ударение на Ада, все е извратено!
А пък,  като майка на близнаци,  идеята за Ада и Рая, я смятам за психично отклонение  Scream
Не са близначки, попадат случайно в един клас. Пак казвам-Ада е библейско име. Не го намирам за извратено.

# 469
Рилка и аз познавам.
Покрай името Пирин /учител имаше с такова име/, познавам Витош, също учител. С името Искър съм срещала две момчета в нашия град.

# 470
  • София, Лагера
Ау, Рила много ми хареса за момиче! Не че ще родя, де. Ама ми е красиво!
Не необичайно, но красиво за мен е Божура. Може би заради Йовков, много сърцат разказ. Даже съм го обмисляла за име на дъщеря, ако имах такава.
Ада познавам, накратко от Грегориада, ама тя беше румънка.
Дарена познавам, младо момиче, дъщеря на религиозни ( и сериозно образовани и добре реализирени) родители. И другите 2 деца в семейството са с библейски имена. За мен, понеже познавам семейството, много добре им се получава и от сърце.

# 471
  • Пловдив
И аз Дарена съм чувала, приятелка беше на моя съученичка, тоест към 50.

# 472
  • София, Лагера
Сега се сетих за едно случайно запознанство. Заговорихме се в магазин, аз с количката, споменавам, че бебето ми се казва Пресиян. И жената в магазина сподели, че внукът й се казва Вихър-Бенедикт... не помня на колко години е трябвало да бъде, ама е роден преди 2007 със сигурност.

После, пак в бебешки магазин, но през 20111, попаднах на бебешка майка със син Батбаян

# 473
Дарена е славянско, не библейско име.

А Богумила може да е чехкиня. В Чехия името се пише точно така: Богумила, както и Богуслава.

Последна редакция: сб, 13 сеп 2025, 23:44 от Radilena

# 474
Андон Батуров

# 475
Е, как можаха да го измислят Вихър-Бенедикт? Иначе по отделно са много хубави имената.

# 476
  • Най-красивата страна
Желислава
Недина
Калея
Емануила
Камена
Аник-момче
Крисиян
Риа
Христа

# 477
Желана, родена някъде около 1989-1990 сигурно.

# 478
  • Пловдив
Тая Желана може би някой я е възприел като Нежелана - нали се писа, че имало такава, после се оказа невярно. Wink

Не е по темата, ама познавам човек с второ и трето име Неделчев Делчев.

# 479
Желана е истинска, беше ми ученичка за кратко в 5-6 клас.

Общи условия

Активация на акаунт