Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 48

• 18 679
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
Познавам Желана, има си и близначка Поли. Момичетата са в 8-9 клас

# 481
  • Пловдив
Е, как можаха да го измислят Вихър-Бенедикт? Иначе по отделно са много хубави имената.
Може да е смесен брак.

# 482
Е, как можаха да го измислят Вихър-Бенедикт? Иначе по отделно са много хубави имената.

Добре, че е заедно, че само Вихър ми изглежда подходящо най-вече за кон.

# 483
  • Варна
Аз съм срещала Даряна.

# 484
А аз познавам Доряна, вече е над 60 г.

# 485
Може да е смесен брак.
Ние също сме смесен брак, но подобно съчетание не бих причинила на детето си. За нас беше важно имената:
- да се харесват и от двама ни
- да не са прекалено традицонни, като например Стоян, Георги, Красимир и съответно Герхард, Йоханес, Франц, защото единия родител няма никаква връзка и отношение към името, т.е. чуждо му е и нищо не му говори
- да се произнася безпроблемно
- да е добре познато
-

# 486
  • София, Лагера
Не е по темата, ама познавам човек с второ и трето име Неделчев Делчев.
А, аз познавам баща му (освен ако няма и друг с това име)! Беше ми колега.

# 487
  • Пловдив
Може и да е същият, но може да има и повече от един. От Пловдив, бащата Неделчо почина отдавна, има един син, който сега е малко под 50.

# 488
Ау, Рила много ми хареса за момиче! Не че ще родя, де. Ама ми е красиво!
Не необичайно, но красиво за мен е Божура. Може би заради Йовков, много сърцат разказ. Даже съм го обмисляла за име на дъщеря, ако имах такава.
Една от съседките на баба Рилка беше баба Божурка, а майка й се казваше Кева.

# 489
  • Пловдив
Имам братовчедка Кева, която се оказа, че била Парашкева. Към 60 годишна е вече. Та и тази баба Кева може да е била с друго име Simple Smile

# 490
  • Пловдив
Точно така. ММ също е имал прадядо или прапрадядо Кево и също обяснението е - от Парашкев.
Но нищо не пречи по документи тази Кева да си е Кева - както има Кольо, Митьо, Сия/Сийка и какво ли не.

# 491
Както и Дина/Дидка от Костадинка или Господинка или Тина/Тинка от Пролетина, Евтимия

# 492
Христа си е женския вариант на Христо.
Емануила също ми е женски вариант на Емануил.

# 493
Моята баба се казваше Христа, родена през 20-те години на ХХ в., в Северна Добруджа, Румъния. И нейната баба се е казвала така. Българи са по произход. И друг път съм го споменавала тук.

Името ми харесва.

# 494
Цветияна - от торта за РД
Пак от тортите Мария и София вероятно близначки. Харесва ми комбинацията.

Общи условия

Активация на акаунт