Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 48

• 18 677
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
На Ада не знам на кое А е ударението, но мисля че има такова турско име, също и Еда, с ударение на а.

# 451
Йозелинда (около две).

# 452
Ада следва да е вдъхновено от математичката Ада Лъвлейс, дъщеря на Лорд Байрон. Има и език за програмиране, който е кръстен на нея.

# 453
Богумила, както и Рустислав за мен са имена с правописна грешка. Не мога да ги възприема.
От граматична гледна точка е правилно Богу мила, т.е мила на бог, но като име се е утвърдило Богомила, тъй като съединителната града е о или е в сложните думи.
Рустислав е с грешка, то няма и как да не е,.но ако трябва да подчертая, че е от Руско/Руска ето ти грешката.

Познавам Рослана, вероятно от Росица. А обичайното име е Руслана. И на мен ми изглеждаше като правописна грешка, но не е.

# 454
Ада и Рая, направо ми звучи апокалиптично

# 455
  • Пловдив
Таман "подхождащи си" имена за сестри. Нали често се търсят имена, които да си подхождат.
Дано и хипотетичната Ада от комбинацията да е доволна.

# 456
  • Sofia
Дарил,момче

# 457
  • Пловдив
Валена, бъдеща съученичка на сина ми.

# 458
  • Пловдив
Ада и Рая, направо ми звучи апокалиптично
Дъщеря ми има съученичка Ада, но идва от Адам, библейско име е. Ударението е на първото А. В гимназията в един клас наистина бяха Ада и Рая.

# 459
Богиня - рядко, също като Благородна, но са ми странни и префърцунени, също като Принц или Куин/-и. Повече за махалата, редом до Армани, Вирсачи и Сарасвати.

Последна редакция: сб, 13 сеп 2025, 18:46 от Mama Ru

# 460
Дарена - от фейсбук

# 461
Където и да слагат ударение на Ада, все е извратено!
А пък,  като майка на близнаци,  идеята за Ада и Рая, я смятам за психично отклонение  Scream

# 462
Пирин Пенчев

# 463
И аз познавах Пирин, за съжаление почина млад.
Родителите били планинари. Били решили второто дете да е Рила. Излиза, че модата да си отиват имената не е нова.
Но... се родило пак момче, ами на е Рилчо - избрали са му друго име, горско - пак тематично.

# 464
Пирин всъщност не е ли славянско име? Или го бъркам с Перун.

Рила определено не е име на човек...

Общи условия

Активация на акаунт