Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 48

• 19 635
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
  • някъде по морето
Новислав

# 61

Илейн с бг фамилия

Последна редакция: нд, 24 авг 2025, 04:17 от me_for_president

# 62
Жан-Мишел Мицев....

# 63
  • Пловдив
Ладислав Цветков - репортер Бтв

# 64
Бенчо Бенков и Менко Менков

# 65
Сега се сетих за друго на един бивш колега - Мин Мун Иванов.

# 66
Имах колега Апостол, викахме му Тольо, Толка, Толе, а когато му бяхме ядосани за нещо, и знаехме че той мразеше така да му викаме - Постолате!!
Имах съседка Ефимия, понеже всички й казваха Ефа, чак като почина от некролога й разбрах цялото име.

# 67
  • Sofia
Райнета

# 68
Имам съседка, която се казва Морфа, около 75 годишна

Да не е Марфа? Аз познавам няколко жени с това име, повечето починали, но в диапазона 80+. Част от тях бяха с руски произход, преселници, живеещи в България, а част от тях си бяха българки, но просто кръстени  с руски имена.

# 69
  • някъде по морето
Морфа е често срещано сред каракачаните в нашия край. Както и Вангел.

# 70
  • Най-красивата страна
Марфа-е руско произношение на Марта

Морфа-е старо гръцко име,умалително от Еуморфия и означава
,,хубава,,

# 71
  • Пловдив
Аз познавам Морфей, доста възрастен мъж. Идва от гръцкия бог на съня Морфей. И предполагах, че Морфа е женският вариант на името.

# 72
Сашо Морфов режисьора, сигурно баща или дядо има Морфо, или е някаква наследствена фамилия от някъде дошла. До колкото знам е роден в Ямбол или Сливен ли беше, но може да има някакви чужди корени.

# 73
  • Пловдив
Сред българи точно в тоя регион на Югоизточна България - Сливен, Ямбол, Стара Загора - са се срещали Морфи и Морфа. Не се дължи на чужди корени, нито има общо с Марфа.
Оперната певица Христина Морфова, освен режисьора, е носила такова фамилно име.

# 74
Да, има имена, които са си специфични за някои региони. Например името Диньо се среща основно пак в този район - Сливен, Ямбол, Стара Загора. А имах далечни роднини във Видинско, едната леля на баща ми, се казваше Елвина, чувала съм, че има някакви румънски корени, но не съм сигурна.

Общи условия

Активация на акаунт