Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 48

• 19 668
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • Телиш/Плевен
И аз съм имала съученик Маргарит, споменавала съм в някоя предишна тема. Не е отнасял подигравки.

# 91
Харесвам много името Невен, но наистина малко женски вибрации носи. Обаче Невян ми е баш. Не знам води ли се странно.

# 92
Маргарит е от бисер, не от цветето маргаритка.

# 93
  • София
Срещала съм в документи мъжки имена - Невен и Маргарит ... Предполагам в училище е имало подигравки, това са си чисто женски имена.
В студентските години излизах за кратко с един Маргарит, впоследствие имах клиент Невен, та двама екземпляри с тези имена познавам лично, но ги познавам във възрастта 20+, когато училищните подигравки за имена са отдавна отминали, не знам дали някой е имал проблеми с името си.

# 94
  • Пловдив
Е, как женски... така известният пластичен хирург д-р Е се казва Невен. С брат-близнак Ангел. Съученици са на брат ми, не съм чувала да е отнасял подигравки.
Да, Невен Енчев е известен (майка им преподаваше физическо в Лиляната, сигурно и те са учили там, по-възрастни са от мен).
Ангел е пластичният хирург, Невен е собственикът на болница и разни бизнеси, който си прикачи име Голденберг ли беше, нещо като Гулденбург от "Наследството на Гулденбургови", но малко по-друго.
ММ също имал в детството си приятел Невен и не е споменавал за подигравки.
Но не ми харесва като мъжко име.
А Маргарит си е Бисер, не е на цветето. Имах съсед и отделно колега с това име, трябва да са старци и двамата вече.

Последна редакция: пн, 25 авг 2025, 22:43 от Магдена

# 95
Сега се сетих за една позната на сестра ми - Агафия, младо момиче на 25-6 години.

# 96
  • Пловдив
Агафия (Агафья) е руският вариант на Агата, мисля.

# 97
  • Пловдив
Имах състуденти момчета, явно кръстени на бабите им - Евелин, Радостин, Ангелин и Галин

# 98
Все нормални имена

# 99
  • София
Иваело Rolling Eyes

# 100
Част от необичайните имена са от времето на преименуването.
Невен - Нихат, Недафет, Нажди, Нурхан, много са. Съвсем умишлено е избирано нетипично име.
Като има и хора, които наистина са си кръстени така.

# 101
  • Пловдив
И аз познавам Иваело

# 102
  • София
Иваело е ужасно, цял живот ще обяснява как се пише името му.
Невен и Маргарит и аз съм чувала - не са ми особено странни, въпреки, че и аз ги възприемам като типично женски имена. В тази категория са ми и Борян и Герган.
Един рапър (сега ще ви излъжа кой, може би Венци-Венц) кръсти дъщеря си Агуая.

# 103
  • София
Страхотно.
Агуая Чанова. Или може би Агуая Чанов.

# 104

Общи условия

Активация на акаунт