Бебешката количка - цяла наука за второ висше (№54)

• 10 255
  • 182
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, може ли мнение за:
1. Venicci Claro
2.Easywalker Harvey 5
3.Easywalker Harvey 3
4. Easywalker zoey
И знаете ли каква е разликата между трите колички на easywalker?

# 166
Здравейте, може ли мнение за:
1. Venicci Claro
2.Easywalker Harvey 5
3.Easywalker Harvey 3
4. Easywalker zoey
И знаете ли каква е разликата между трите колички на easywalker?

Миналата седмица ходихме да гледаме конкретно easywalker-ите. Със сигурност zoye не ми допадна, по-тромава и тежка ми се стори, затова много и не я гледахме. Обърнахме повече внимание на harvey 5 и jimmey (harvey 3 нямаха в магазина, мисля, че е по-стар модел). Моят съвет е да гледате моделите, които не са с помпащите гуми, само лоши неща чувам за тях, включително продавачите не ги препоръчват. Някои от моделите са със закрит багажник, което е супер. Не ми хареса това, че тапицерията на зимния кош се сваля много трудно, ако изобщо успее да се свали, защото в магазина не се получи. На мен лично от всички easywalker-и, които гледахме jimmey ми допадна най-много, заради закрития багажник и падащия борд на летния кош, защото при harvey 5 летния кош, ако искате да сложите детето в легнало положение при свалянето се движат и крачетата и остава едно седнало положение, което е подходящо вече за деца, които седят уверено.

# 167
От кой немски сайт я поръчахте на по-добра цена? Аз също пазарувам доста от там и бих се възползвала. Иначе в момента в Рая  има 20% офф с код за поръчки над 1500, та се връзва добра цена и там.

Някакъв уебсайт за бебешки стоки - baby walz. Но в момента не мисля, че е намалена. Хванах я на черен петък и беше 720 евро.

# 168
Аз се спрях на Venicci upline. Това което не ми харесва в Claro е, че няма степенка за крачетата на детето на столчето.

# 169
  • Варна

Рошко, аз имам питане относно количка skip 3 на redsbaby - в София в магазина дали я има изложена и ако да в кой цвят/цветове?

В София - зелена и бежова

# 170
Venicci upline е доста тежка количка. Аз имам claro и съм доста доволна - лека, маневрена, голям сенник и багажник. Още не съм минала на летния кош, но е доста добра за цената си. 1080 лв е във вис Виталис на намаление

# 171
Да, кларо е 3кг по-лека.

# 172
Здравейте! Има ли някой, който използва Bogaboo Fox 5 и да сподели мнения? Благодаря!

# 173
Не ползвам bugaboo fox 5, но за мен bugaboo fox cub е същата, само че с леки промени. Fox 5 има адаптори за височина на коша, което може да е много удобно ако държите да имате повече пространство в багажното, както и ако искате коша да е по-нависоко. Като я бутах в бебемакс определено усетих разликата между двете - cub ми се видя по-маневрена и една идея по-лека спрямо fox 5. От към дизайн и функционалност също има леки подобрения. Като цяло супер количка и няма да сбъркате ако си я вземете просто много зависи като почнете да я бутате как ще я усетите, защото на вас може да не ви се стори толкова тежка, колкото на мен.

# 174
Здравейте. Включвам се с  отзив за нашата количка - cybex balios s lux 4 in 1 (с включено столче за кола с адаптери и база за столчето). По време на бременността се колебаех между няколко марки - cybex, venicci и anex. Имах няколко горещи препоръки за cybex от близки. За venicci четох, че са тежки, а anex не ми допаднаха като дизайн, както и че са полски, затова в крайна сметка заложихме на cybex. За мен най-важно беше количката да е удобна, лека, маневрена, така че да мога навсякъде да обикалям с нея предвид инфраструктурата, която имаме, било то пеша или с кола, както и да ми харесва като дизайн. Отзивите за priam, че са тромави и тежки пък ме отказаха от нея.
До момента сме все още на зимния кош, тъй като малкият е на 4 месеца. Това, което мога да кажа като позитиви са, че напълно отговори на изискванията ми за удобство и маневреност- навсякъде минавам без проблем. Счупени плочки, неравни тротоари, бордюри, подлези и т.н. не са били пречка. Справям се лесно със слагането и махането на зимния кош върху шасито. Столчето за кола с включени адаптери, с които се слага на шасито е идеално и супер практично за разходки с колата, ние използваме тази функция най-вече когато ходим на ваксини и консултации.
Друго предимство е сгъването - в началото ни беше трудно, но след като му хванахме цаката става доста лесно и бързо.
Базата за столче за кола е удобна, тъй като не се налага всеки път да се връзва с колани, а само се слага отгоре и щраква, може и да се върти.
Не на последно място я намирам и за красива и елегантна - нашата е в цвят бежово.
Закупихме я от рая тойс за малко под 2000 лв (тогава имаше промоция) и според мен си заслужаваше.
Разбира се има и недостатъци, които за мен не са били голям проблем, но все пак трябва да се отбележат.
Единият недостатък е липсата на включени аксесоари, а всеки един от тях е поне 50-100 лв. Комарник и дъждобран си закупих универсални, но така и не съм ги ползвала (не се е наложило).
Сенникът на зимния кош можеше да е една идея по-дълбок, тъй като блести слънце, ако возите бебето без чувалчето на коша.
И друго което бих отчела като недостатък е че е малко ниска  за висока жена. Аз съм такава и се налага малко повече да се навеждам, за да оправям бебето, ако се наложи иначе самата дръжка може да се вдигне и там няма проблеми.
Като заключение бих казала, че не случайно тази количка е толкова ползвана и препоръчвана. И е хубаво да се заложи на доказана марка. Недостатъци винаги има, затова всеки трябва да избира спрямо приоритетите си.

# 175
КатегорииБременност и ражданеБъдещи майки
Подготовка за малкия човек - тема 30
Публикувана: 13 септ. 2025, 19:39 ч. Последно мнение: 19 дек. 2025, 02:27 ч.
 29 352 782
*Bubble* - Потребител

ОтговориСледеноСподели
53 от 53
ПълнолуниеПълнолуние
# 78018 дек. 2025, 14:37 ч.
На мен термина ми беше в средата на Април и взех пролетен комплект за изписване от Angel baby. Родих в началото на Април и в деня на изписване беше 6 градуса и валеше сняг. Просто я завихме повече за да не и е студено до колата. Преди да слезем изчакахме таткото да слезе и да пусне парното и колата да е топла. Иначе комплекта за изписване и после си го носехме. Харесвам техните дрешки.

За дрешките  и аз нямах много на брой. Бях взела 6 броя бодита с дълъг ръкав, ританки, няколко бодита с къс ръкав и ромпъри. Но аз ползвам сушилня и това ми спестява време за сушене.

Спално чувалче пак бях взела от Angel Baby пролетно/есенно.  Вкъщи е около 23-24 градуса и това и беше идеално. Нашето в без ръкави, за да може да не се получи претопляне. Чувалчето не се избира според сезона, а според температурата на стаята, в която бебето ще спи.

Ръкавички и терлички бях купила, но така и не ги ползвах. За шишета за хранене не препоръчвам да се купуват по много. Ако ще кърмиш може и да не са нужни. Ние ползваме шишетата на Авент. Другите шишета, като Nuk, Dr. Brown, Bibs сипват млякото на бебето в гърлото без да е нужно да суче и тя се даваше от тях. По-добре вземете по две-три докато видите дали ще Ви трябват и кое ще одобри бебето. Ако е нужно после вземете още. С бибероните същата работа. В началото само едни на Авент искаше от 0-2 месеца и после мина на Бибс. Ние ползваме силиконовите на Бибс, защото мога да ги стерилизирам в уреда на Авент. Каучуковите трябва да се изваряват, а мен лично ме мързеше 😀 Аз още стерилизирам, нищо че днес облиза люлката отвън .
Виж целия пост
СподелиПолезно3Цитирай

Реклама
ZZimk02
Потребител
# 78118 дек. 2025, 18:47 ч.
Ръкавичките не са добра идея - бебето се учи чрез ръцете си и ръкавиците му пречат на развитието. Ако не искате да се дере, пилете му редовно ноктите. Електрическата пила е манна небесна
СподелиПолезно5Цитирай
KKiki96
Новак
# 78219 дек. 2025, 02:27 ч.
Здравейте, имате ли мнение за количка Чико Беладжио 2 в 1

Освен това мисля да взема зимен чувал за количка. Бебето се очаква края на март и в този ред на мисли дали е нужна покупка, няма ли да се спарва в този чувал или то си пише на какви градуси навън се слага чувалчето.. И само за една зима ли се използва..но Мисля че четох че има растящи с детето.. Т. Е такива където са 0-24м ужж, Ще ги вида и на живо де.. Въпреки че ако са широки, май биха били опасни за новородено ако не са по тялото.. Общо взето съм нова в това и нищо не разбирам ☺😄

Като бонус ако някоя мама може да ми каже от коя количка е доволна за ценови диапазон до 1200 лв....

# 176
Къде мога да видя на живо в София колички Inglesina Aptica и Electa, модели 2025 г.?

# 177
Аз ги гледах в Мое бебе слънчице в Младост 1.

# 178
  • София
Ние сме с Изиуолкър харви 5 премиум и я обожавам тази количка, но за път си взехме Cybex Beezy бежова. Заема значително по-малко място, има големи гуми, доста е маневрена, лека и лесно се сгъва и разгъва. За мен няма количка, която да мога да разгъна с 1 ръка, докато нося 10 кг бебе. Хареса ми, че е за високи хора. Иначе бих я вкарала в нисък клас колички, не е нещо уау. Имам отзиви и от други мами, че се справя идеално по тротоарите ни

Включвам се и за Изиуолкър, че докато ви потрябва летния кош, детето ви вече ще седи и ще може да спи в полулегнало без проблем. Нашето високо бебе смени коша на 5 месеца, като без проблем можеше да си изкара и още 1 месец в зимния, но започна да се надига и да иска да гледа. Така че не ги мислете толкова тие разлики в скъпата Джими и Харвито

Здравейте, в търсене съм на по-лека, стабилна и маневрена количка като колебанията ми в момента са между Cybex Beezy и Inglesina Maior. Може ли препоръки и мнения и за двете? Коя бихте предпочели?

Последна редакция: сб, 03 яну 2026, 14:42 от Sammy_west

# 179
А някой знае ли какви нови модели на наложили се марки се очакват тази година и кога ще излязат?

Общи условия

Активация на акаунт