Бебешката количка - цяла наука за второ висше (№54)

• 10 270
  • 182
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Привет!
Някой има ли идея къде се продават зимни чувалчета с агнешка кожа, съвместими с летния кош на Cybex Balios S Lux и дали чувалчетата на Сайбекс от серия платимум са съвместими с горната количка?
Благодаря предварително!

Ако си търсите хубав чувал, който е подходящ за Cybex Balios, може да разгледате Voksi Explorer, който е с пълнеж от агнешка вълна в гърба на чувала и с гъши пух в предната част.
Подходящ е и за деца с алергии към изкуствените материали, тъй като вътрешната подплата е памук, а не полиестер, както на повечето.

Като цяло за Cybex Balios подходящите чували трябва да имат по един вертикален отвор за коланите (може да има велкро, за различни позиции).

Благодаря за препоръката! А имате ли идея колко е топло. На Сайбекс го дават Тог 5, да държи топло до - 10 градуса (заедно с подходящи дрехи). На Вокси пише Температура: студено - средна изолация, което не мога да се ориентирам точно какво означава.

За възрастни мъже и жени съществува международен стандарт, що се отнася до спалните чували, за разлика при децата няма единен стандарт за спалните чували (чувалчетата за колички) и всеки сам си ги категоризира.
Разделението по температура обаче е доста относително.

1. Това, което трябва да се има предвид е, че една и съща температура нарп. -5 градуса се усеща различно при различни условия (различна влажност и при различно стойности на вятъра).
2. Децата също са различни, при еднаква температура, например 20 градуса на някои им е топло, на други им е студено.
3. Също така топлината ще зависи и от това, с какво е облечено детето.

Поради горните причини е важно да се следят самите деца, те са най - добрия показател.
Специално Voksi съветват "да проверите дали детето е облечено правилно, трябва да опипате тила му, за да определите дали му е твърде топло или твърде студено"
Както предполагам повечето знаят и са забелязали в топло време децата, особено най - малките се потят точно на тила, за да регулират температурата си.

Все пак трябва да се вземе предвид и това, че естествените материали, пух, пера, вълна – изолират много по-добре и по-бързо от синтетичните материали. Също така регулират температурата много по-ефективно.

# 61
Минавам да кажа, че Bebemax от днес до 6ти имат намаления на колички с по към 13%.
А от утре Рая тойс -20% на всичко без Cybex Platinum.

# 62
Привет!
Някой има ли идея къде се продават зимни чувалчета с агнешка кожа, съвместими с летния кош на Cybex Balios S Lux и дали чувалчетата на Сайбекс от серия платимум са съвместими с горната количка?
Благодаря предварително!

Ако си търсите хубав чувал, който е подходящ за Cybex Balios, може да разгледате Voksi Explorer, който е с пълнеж от агнешка вълна в гърба на чувала и с гъши пух в предната част.
Подходящ е и за деца с алергии към изкуствените материали, тъй като вътрешната подплата е памук, а не полиестер, както на повечето.

Като цяло за Cybex Balios подходящите чували трябва да имат по един вертикален отвор за коланите (може да има велкро, за различни позиции).

Благодаря за препоръката! А имате ли идея колко е топло. На Сайбекс го дават Тог 5, да държи топло до - 10 градуса (заедно с подходящи дрехи). На Вокси пише Температура: студено - средна изолация, което не мога да се ориентирам точно какво означава.

За възрастни мъже и жени съществува международен стандарт, що се отнася до спалните чували, за разлика при децата няма единен стандарт за спалните чували (чувалчетата за колички) и всеки сам си ги категоризира.
Разделението по температура обаче е доста относително.

1. Това, което трябва да се има предвид е, че една и съща температура нарп. -5 градуса се усеща различно при различни условия (различна влажност и при различно стойности на вятъра).
2. Децата също са различни, при еднаква температура, например 20 градуса на някои им е топло, на други им е студено.
3. Също така топлината ще зависи и от това, с какво е облечено детето.

Поради горните причини е важно да се следят самите деца, те са най - добрия показател.
Специално Voksi съветват "да проверите дали детето е облечено правилно, трябва да опипате тила му, за да определите дали му е твърде топло или твърде студено"
Както предполагам повечето знаят и са забелязали в топло време децата, особено най - малките се потят точно на тила, за да регулират температурата си.

Все пак трябва да се вземе предвид и това, че естествените материали, пух, пера, вълна – изолират много по-добре и по-бързо от синтетичните материали. Също така регулират температурата много по-ефективно.
Новородените дечица се обриват като се притоплят също.

# 63
Мами, някоя поръчвала ли си е аксесоари от за количка от Китай и дали идват в добър вид и не миришещи лошо на пластмаса.

# 64
Здравейте, в търсене съм на по-лека, стабилна и маневрена количка като колебанията ми в момента са между Cybex Beezy и Inglesina Maior. Може ли препоръки и мнения и за двете? Коя бихте предпочели?

# 65
Някой може ли да сподели впечатления относно поддръжката на количките в зависимост от цвета?

Дали по-светлите колички са по-трудни за почистване?

И дали по-тъмните (например тъкно кафява) избледнява от слънцето?

Вероятно зависи и от качеството на плата и от марката. Ако някой има конкретно впечатления от качеството на цветовете и плата на Easywalker, би било полезно. Благодаря!

# 66
Нашата беше тъмнокафява и се използва от 2012 г., когато се роди синът ми, до пролетта на 2021 г., когато и последният ми племенник вече не се нуждаеше от нея. Изгледа четири деца и нито избеля, нито се раздрънка. Беше си перфектна до последно.

# 67
  • София
Записвам се и аз тук да чета, защото вече дойде моментът да се оглеждам за количка, а колкото повече чета, толкова повече се обърквам. Ходих да ги гледам и се почувствах като в небрано лозе.
Решила съм да е 2 в 1, да търся по-лека, която се сгъва лесно и с големи гуми... и дотам.

# 68
Под лесно сгъване какво имате предвид? 😁 С една ръка или?

# 69
  • Варна
по-лека и с големи гуми... и дотам.

Това е оксиморон Smiling Imp

# 70
  • София
Не с една ръка, но да не се налага да прибягвам до кански усилия, за да я сгъвам, за да я сложа в багажника.

Иначе за по-лека и с големи гуми, като се има предвид нашите тротоари, то някакви паянтови гуми няма да издържат, от друга страна, ако количката е 15 кила, ще е доста непосилно да я нося

# 71
Мога да предложа да видите Easywalker Zoey. Ние взехме нея, но все още не сме я ползвали все още. Не е тежка и има големи гуми, както и вози добре на неравности (поне в магазина, където я тествахме). Събирането също беше много лесно и бързо.

Видеото го има само в тик-ток и ако го няма те инсталирам ще трябва да го отворите през браузъра:
https://vm.tiktok.com/ZNdnvtTkQ/

# 72
Аз съм с bugaboo fox cub и на всеки бих я препоръчала. От количките, които бутах тя ми се стори най-лека и най-маневрена. Като кг не е 15, но е и като лятна количка по 5-7кг. С големи гуми е, не се налагат някакви супер усилия да се сгъне. Аз всъщност така я качвам до вкъщи - в сгънат вариант. Махам коша с детето, сгъвам за 10 секунди шасито и хоп в асансьора. Живея в софийски квартал с много гадни разбити тротоари и количката върви доста добре. В градския съм била няколко пъти с нея и отново - никакъв проблем нито да я кача, нито да я сваля.

# 73
Аз бях с такива изисквания за лека количка, но все пак по-големи гуми и харесах nuna triv lx (новия модел на nuna triv). По-висока е и по-стабилна според мен, но за някой вероятно ще е паянтова.

# 74
Не с една ръка, но да не се налага да прибягвам до кански усилия, за да я сгъвам, за да я сложа в багажника.

Иначе за по-лека и с големи гуми, като се има предвид нашите тротоари, то някакви паянтови гуми няма да издържат, от друга страна, ако количката е 15 кила, ще е доста непосилно да я нося

На нас днес ни пристигна Anex Eli (2 в 1). МНОГО съм доволна. Още в магазина на Baby Galyx я тествахме обстойно, а днес като дойде я и сглобихме. Бих казала, че е изключително лесна за сгъване/разгъване (аз съм много зле с такива неща). Лека е (10кг), супер лесна за употреба с интуитивни механизми. Другото ми сравнение е Cybex Balios и бих казала, че тази на Anex за мен лично е в пъти по-добра. С еко кожа е, което според мен прави поддръжката много по лесна.
Бяхме във Вис Виталис и може би тези на Joolz ми харесаха също, както и Uppababy Cruz, но не мога да дам по детайлен отзив, тъй като не сме ги тествали и гледали обстойно. 

За нас беше важно да е лека, лесна за сгъване и поддръжка.

Общи условия

Активация на акаунт