И пак, количката много зависи от нуждите, ама и от детето. Моето като новородено не обичаше в количка и постоянно плачеше в истерия, че е легнал. Спокойното возене започна на 4м, когато сменихме със седалката за 6м+, но към 11-я месец започна да върви за ръка, а на точно 1г вече вървеше сам и количката му стана враг, тръшка се и се опъва, пада от количката, та само и само да върви и общо взето от 3 месеца вече или върви за ръка, или в триколка, защото там удря краката на педалите, че и на земята, бута да върти кормилото, не се усеща толкова вързан и е спокоен. В количката го слагам, за да отида да пазарувам, защото пълня целия багажник + сега караме с една лятна на Кикабу ( вечер за по 1час на село ), само тогава се съгласява на количка спокойно, защото вече е изморен и му се спи.
Та, най-активното ползване на количката при нас беше от 4 до 12м (в смисъл по над час и нещо разходки всеки ден) на детето и честно казано не съжалявам, че реално не взехме Платинум серия на Сайбекс или някаква друга по-висок клас количка, защото принципно уж по-стабилните са и по-тежки, а среден клас минава успешно през същите тротоари + има шанс детето въобще да не иска количка. Аз много се връзвах на това "от до 3-4г на детето ще се ползва", а то още на годинката не искаше да седне. 😂
Определено количката е спрямо потребностите на родителите, да им е удобна + не се знае детето колко ще седи в нея 😁 Най-неудобната количка, която съм бутала е iCandy Peach 7, а също се води висок клас май, да маневрена е, но за мен самата беше прекалено тежка дори с новородено и най-малкия баир се напъвах да я бутам 😂, но най-добрата ми приятелка се кълне в нея 😂.