Бебешката количка - цяла наука за второ висше (№54)

• 26 187
  • 436
  •   1
Отговори
# 420
Аз да кажа, че нашият Балиос от над година и нещо ползване, че и по ужасни тротоари, не скърца 😂 Не съм им най-върлият фен, но може да е било от друго проблемът 😁 Въпреки че на сегашния си акъл, и вече след опит и знаейки какво ми е неудобно и ми липсва, вероятно трябваше да вземем Easywalker Harvey 5 - и сенниците са по-дълбоки, и багажникът се затваря (а ми беше напълно все тая, докато не се усетих, че между блоковете ни в квартала много духа и редовно ми политат неща от багажника 😂 та аз съм частен случай, но почти на всяко излизане се дразня, че не мога да си затворя нещата), подложката за крачетата не ми беше фактор (и все още не е най-важното и спокойно караме без нея, но нашият постоянно изтърва неща и падат директно надолу на земята 😂)

И пак, количката много зависи от нуждите, ама и от детето. Моето като новородено не обичаше в количка и постоянно плачеше в истерия, че е легнал. Спокойното возене започна на 4м, когато сменихме със седалката за 6м+, но към 11-я месец започна да върви за ръка, а на точно 1г вече вървеше сам и количката му стана враг, тръшка се и се опъва, пада от количката, та само и само да върви и общо взето от 3 месеца вече или върви за ръка, или в триколка, защото там удря краката на педалите, че и на земята, бута да върти кормилото, не се усеща толкова вързан и е спокоен. В количката го слагам, за да отида да пазарувам, защото пълня целия багажник + сега караме с една лятна на Кикабу ( вечер за по 1час на село ), само тогава се съгласява на количка спокойно, защото вече е изморен и му се спи.
Та, най-активното ползване на количката при нас беше от 4 до 12м (в смисъл по над час и нещо разходки всеки ден) на детето и честно казано не съжалявам, че реално не взехме Платинум серия на Сайбекс или някаква друга по-висок клас количка, защото принципно уж по-стабилните са и по-тежки, а среден клас минава успешно през същите тротоари + има шанс детето въобще да не иска количка. Аз много се връзвах на това "от до 3-4г на детето ще се ползва", а то още на годинката не искаше да седне. 😂

Определено количката е спрямо потребностите на родителите, да им е удобна + не се знае детето колко ще седи в нея 😁 Най-неудобната количка, която съм бутала е iCandy Peach 7, а също се води висок клас май, да маневрена е, но за мен самата беше прекалено тежка дори с новородено и най-малкия баир се напъвах да я бутам 😂, но най-добрата ми приятелка се кълне в нея 😂.

# 421
  • София
Аз да кажа, че нашият Балиос от над година и нещо ползване, че и по ужасни тротоари, не скърца 😂 Не съм им най-върлият фен, но може да е било от друго проблемът 😁 Въпреки че на сегашния си акъл, и вече след опит и знаейки какво ми е неудобно и ми липсва, вероятно трябваше да вземем Easywalker Harvey 5 - и сенниците са по-дълбоки, и багажникът се затваря (а ми беше напълно все тая, докато не се усетих, че между блоковете ни в квартала много духа и редовно ми политат неща от багажника 😂 та аз съм частен случай, но почти на всяко излизане се дразня, че не мога да си затворя нещата), подложката за крачетата не ми беше фактор (и все още не е най-важното и спокойно караме без нея, но нашият постоянно изтърва неща и падат директно надолу на земята 😂)

И пак, количката много зависи от нуждите, ама и от детето. Моето като новородено не обичаше в количка и постоянно плачеше в истерия, че е легнал. Спокойното возене започна на 4м, когато сменихме със седалката за 6м+, но към 11-я месец започна да върви за ръка, а на точно 1г вече вървеше сам и количката му стана враг, тръшка се и се опъва, пада от количката, та само и само да върви и общо взето от 3 месеца вече или върви за ръка, или в триколка, защото там удря краката на педалите, че и на земята, бута да върти кормилото, не се усеща толкова вързан и е спокоен. В количката го слагам, за да отида да пазарувам, защото пълня целия багажник + сега караме с една лятна на Кикабу ( вечер за по 1час на село ), само тогава се съгласява на количка спокойно, защото вече е изморен и му се спи.
Та, най-активното ползване на количката при нас беше от 4 до 12м (в смисъл по над час и нещо разходки всеки ден) на детето и честно казано не съжалявам, че реално не взехме Платинум серия на Сайбекс или някаква друга по-висок клас количка, защото принципно уж по-стабилните са и по-тежки, а среден клас минава успешно през същите тротоари + има шанс детето въобще да не иска количка. Аз много се връзвах на това "от до 3-4г на детето ще се ползва", а то още на годинката не искаше да седне. 😂

Определено количката е спрямо потребностите на родителите, да им е удобна + не се знае детето колко ще седи в нея 😁 Най-неудобната количка, която съм бутала е iCandy Peach 7, а също се води висок клас май, да маневрена е, но за мен самата беше прекалено тежка дори с новородено и най-малкия баир се напъвах да я бутам 😂, но най-добрата ми приятелка се кълне в нея 😂.

Тва беше също и нашо съображение, че няма смисъл вече една камара пари да фърля за некво bugaboo или priam дет кат земеш и нужните аксесоари и отива на над 1500€ дето накрая детето да не иска да се вози и кат мине една година да сменяме с лятна...

За Сайбекса продавача ми каза че откакто некви китайци са купили марката (оригинално основана в Германия) и са преместили производството и развойната дейност там е паднало качеството... Аз не видях едно нещо между двете колички дет да не беше по-добре направено на easywalker-a... На сайбекса само коша ако се хвана да му се заям: по-трудно му се сваля сенника, матрака е по-келяв некъв дунапрен, по средата кат махнеш има неква дупка сигурно дето се сгъва... Предишната година имаше некви метални пръчки скара дето ръбят на тоя келяв дунапрен... Абе не е ок, личи че икономисват повече за същата цена накрая.

А и ме идразни тва и Bugaboo същата история - един куп неща са им направени да си купуваш от тях аксесоари допълнително и да работят само с техни си. Примерно на easywalker-a има стандартни бутони за закачане на чанта каквато си искаш. На новия балиос (стария не погледнах) няма такива щото те си имат нещо тяхно си да работи само с техни чанти... Тия пинизи много дразнят.

Апропо новото Harvey NXT дет наследи петицата няма покрит багаж вече...

Последна редакция: нд, 16 авг 2026, 00:01 от Jabokrek

# 422
Като човек разхождаш Zoey всеки ден мога да кажа, че количката си има плюсове и минуси. Ползваме я вече над 8 месеца и честно казано, съм средно доволна. Коша за новородено много се клатеше, според мен заради адаптерите. Също шасито ни много скърцаше след месец ползване. За това направихме рекламация и го замениех с друго, което за сега е ок. Адаптерите за височина си вървят с количката, но на мен лично са много неудобни за регулиране. Ако бебето е в коша направо е невъзможно да ги регулирам, или седалката да я завъртя, ако бебето е седнало на нея. Друго нещо, което напоследък забелязвам като минус е че тапицерията на седалката се захабява сравнително бързо. Понеже в предния пост се споменаваха кукичките за чанта, аз така и не си намерих чанта, която да мога да закача. В магазина, от където взехме количката ми предлагаха някаква за 200 лв, но така и не я взехме. Но така или иначе на мен не ми е удобно да ми виси чантата на количката.

Дано в новия модел тези неща са подобрени. Като плюсове за нас са:
- багажника, който събира много
- сравнително маневрена
- коланите се закопчават лесно
- дръжката се регулира с една ръка
- със седалката се сгъва лесно
- новия модел върви с допълнителните аксесоари, което е плюс

Ние също се колебахме между много други колички и бюджета варираше. Накрая бяхме между Cybex Balios S Lux, Easywalker Zoey, Nuna Triv Next, Bugaboo Fox. Взехме Zoey понеже беше на сравнително добра цена с база и столче. Обаче, с оглед на събрания ми опит за колички, ако мога да избирам сега сигурно щях да си взема, някой от новите модели на Nuna.

# 423
  • София
Доста полезна информация.

Предстои ни нас да разберем до колко избора ни е добър. Още сме 6-ти месец... Grinning
Според мен имат леки подобрения по шасито, защото ми се стори стабилно или поне в магазина дет бяхме имаха настилка неравен терен дето да тестваш да минеш и между Zoey--то и Cybex-a не усетих разлика. Питах го специално дали няма да се клати с адаптерите повече, но ми обясниха, че то нямало как хич да не се клати, защото било мислено тва клатене да обира от вибрациите.
Но факта беше че коша и на двете ми се стори, че еднакво се клати...

В тва отношение между другото със сигурност Harvey-то ми беше по-добре като усещане за здравина на шасито ма тя все пак е мислена за ъпгрейд за две деца. Демек два пъти повече товар и са едни дебели тръби там...

Най-добре беше Fox-a в тва отношение, но хиляда лева отгоре само за тва... Sad
Решихме да си ги запазим за кошница за кола и т.н.

Продавача ми обясни как преди време само Harvey-то имал доживотна гаранция на шасито, но сега били добавили и всички останали модели. Не знам дали ме излъга тука или Easywalker са си подобрили шаситата, че да могат да я дават тая гаранция.

Иначе и на мен ми направи впечатление, че тапицерията на седалката изглежда като да е благоразположена към захабяване. Предстои да разберем в кое сме се прецакали Grinning

Аз почвам малко да съм на мнение, че прекалено се вживяваме... Брат ми си изгледаха детето в няква количка дет я зеха втора ръка от някой си за 300 лева, мен са ме гледали в некъв потрес, а сега обсъждаме дали некви колички по два бона са good enough... То винаги може по-добре, но предстои държавата да поеме government-sponsored Bugaboo Fox по здравна каса за всяко семейство Grinning

# 424
  • Варна
Аз не че нещо ама да питам, каква е разликата между Carrello Vector и Easywalker Zoey?

# 425
  • София
Еми различни марки и модели са. Или вие питате да ви сравнят функции?

# 426

Аз почвам малко да съм на мнение, че прекалено се вживяваме... Брат ми си изгледаха детето в няква количка дет я зеха втора ръка от някой си за 300 лева, мен са ме гледали в некъв потрес, а сега обсъждаме дали некви колички по два бона са good enough... То винаги може по-добре, но предстои държавата да поеме government-sponsored Bugaboo Fox по здравна каса за всяко семейство Grinning
Има нещо такова - това с вживяването. Чудя се какви са тия колички за 1500 евро...

Като избирах нашата се огледах какви колички търкалят другите родители - бяха основно Nuna и Uppababy и разни по-евтини летни. Отидох в wirecutter и там също бяха Nuna и Uppababy като най-препоръчани. Казах си една от двете ще е. Погледнах няколко теми в reddit за избора м/у двете. Накрая попитах един колега, който наскоро стана баща и на когото имам доверие и той каза, че имат Uppababy Cruz 2 и е "изпипана". Дали е най-добрата не знам, ама кой родител може да каже освен ако не е ползвал активно няколко колички. Нашата струваше $700. И дори и с допълнителните кош и супердебелия CozyGanoosh и данъците всичко излезе малко по-малко от $1200. Имаше по-евтини варианти със сигурност. Кошът надали сме го ползвали повече от 10 пъти. После видях сума ти родители, които ползват столчето вместо кош и като цяло можеше да минем и без него като си мисля в ретроспекция.

Ако има нещо, което да искам повече от нашата количка е малко повече място в багажника отдолу, че я товаря като магаре като ходим до магазина. Та можеше да вземем по-големия модел Uppababy Vista, но пък тогава щеше да по-проблемно да се събира в багажника. Дори и Cruz си заема бая място в нашата кола. Всичко останало по количката е както очаквах или е надминало очакванията ми.
Не знам дали на някого тази информация ще е полезна, но това беше моя процес по избор на количка. Вероятно съм прекарал не повече от 4-5 часа общо в четене и търсене докато се спра да марката и модела.

# 427
  • София

Има нещо такова - това с вживяването. Чудя се какви са тия колички за 1500 евро...

Като избирах нашата се огледах какви колички търкалят другите родители - бяха основно Nuna и Uppababy и разни по-евтини летни. Отидох в wirecutter и там също бяха Nuna и Uppababy като най-препоръчани. Казах си една от двете ще е. Погледнах няколко теми в reddit за избора м/у двете. Накрая попитах един колега, който наскоро стана баща и на когото имам доверие и той каза, че имат Uppababy Cruz 2 и е "изпипана". Дали е най-добрата не знам, ама кой родител може да каже освен ако не е ползвал активно няколко колички. Нашата струваше $700. И дори и с допълнителните кош и супердебелия CozyGanoosh и данъците всичко излезе малко по-малко от $1200. Имаше по-евтини варианти със сигурност. Кошът надали сме го ползвали повече от 10 пъти. После видях сума ти родители, които ползват столчето вместо кош и като цяло можеше да минем и без него като си мисля в ретроспекция.

Ако има нещо, което да искам повече от нашата количка е малко повече място в багажника отдолу, че я товаря като магаре като ходим до магазина. Та можеше да вземем по-големия модел Uppababy Vista, но пък тогава щеше да по-проблемно да се събира в багажника. Дори и Cruz си заема бая място в нашата кола. Всичко останало по количката е както очаквах или е надминало очакванията ми.
Не знам дали на някого тази информация ще е полезна, но това беше моя процес по избор на количка. Вероятно съм прекарал не повече от 4-5 часа общо в четене и търсене докато се спра да марката и модела.

Е то между 1300€ и 1200$ не голяма разлика Grinning
Аз така също правих рисърч и директно chat GPT, но мен ме забута първоначално към премиум сегмента и каза Bugaboo Fox, Cybex Priam и UPPAbaby Vista, но ми дойдоха скъпи. Питах го за среден сегмент и препоръча Cybex Balios S Lux, Nuna Mixx Next, Joie Signature Finiti и Joolz Hub2. Първоначално бях решил да стреляме директно с Балиоса като половин България очевидно понеже другите предложения ми звучат малко като марки котайски телефони вече, но реших да влезна тук да прочета за отзиви и видях как половината форум хвалят Easywalker та реших да ги чекна и тях. Та от Bugaboo Fox минах на Балиос и накрая на Harvey... Ма на място Zoey-то ни хареса повече от Harvey-то.

Сега като спомена ме яд, че не задълбах повече към UPPAbaby, Julz, Nuna, Joie и т.н. покемони, ма квото е тва е. Колко па да има голяма разлика... Според мен квото и да вземем все ще му намерим кусури като почнем да ползваме Grinning

Последна редакция: нд, 16 авг 2026, 18:36 от Jabokrek

# 428
От 3 месеца бутам bugaboo fox 5 renew.
За нашите виждания и нужди това е топ количка. Всички други след нея, които пробвахме ни се сториха като сглобени в някой гараж, включително и приама. За нас като усещане това е количката с най-добрата и лесна возия, в същото време стои доста стабилно. Качествени материали и материи. Не скърца от никъде. Голям сенник и проветрения на коша за новородено, които за лятно бебе ми бяха must have. Единствен минус е, че си е обемна количка и си трябва голям багажник на колата. Ние сме такъв и не ни пречи. Също, количката е малко по-тежка от други, но така е конструирана, че не се усеща разлика, даже напротив - натоварена bugaboo ми беше по-лесна и лека за бутане от  easywalker, cybex, nuna, inglesina aptica и още много други.

# 429
  • Стара Загора
Шасито е едно и също (кошовете на едната стават и на другата), кошовете ми изглеждат идентични, даже като видях за първи път easywalker zoey и не видях надпис Carrello, ми стана много странно Smiley 

# 430
  • Варна
Шасито е едно и също (кошовете на едната стават и на другата), кошовете ми изглеждат идентични, даже като видях за първи път easywalker zoey и не видях надпис Carrello, ми стана много странно Smiley 

Има още поне 5 марки, които продават същото.
Ей това дава обяснение, защо някои колички са по - евтини от други Wink
Няма разходи за развойна дейност, производство няма иновации и т.н., купуват и продават.

# 431
Здравейте,

След 2 седмици мислене официално сме се спрели на две колички:

Tutis Uno 6 Plus и Easywalker Harvey NXT.
Отидохме в магазина да купуваме Tutis-a, но с идеята да видим и Easywalker-а и в крайна сметка везната наклони към Easywalker Harvey NXT, но едно нещо все още ни спира.
При Easywalker Harvey NXT седалката, която е за след 6 месец не ляга изцяло хоризонтално, а където се пада дупето се получава една вдлъбнатина. Притеснява ни да не стане така, че бебето да израсне по-бързо и да трябва да сменим коша за новородено преди 6тия месец (защото вече други познати ни казаха, че преди 6 месец са минали на седалка). Ако се наложи да бъде преди 6 месец и седалката не ляга изцяло хоризонтално би било проблем за гръбчето на бебето.

Може ли да споделите мнения, ако имате Easywalker Harvey NXT дали действително е така или в магазина не са я сглобили правилно? Също ако имате мнение за Tutis Uno 6 Plus?

Благодаря!

# 432
Здравей, ние сме с easywalker harvey 5 premium. И аз много се притеснявах за това, но май е важно гърбът да изцяло легнал, така вдлъбнатината е както казваш на дупето, и реално само крачетата му се вдигат нагоре леко. Няма проблем за гърба на бебенцето. Аз доста време се дърпах със смяната, нито е ревал.. той имаше проблем да заспива само като помирише количката 😁

Tutis изглеждат хубави, но нямам наблюдение, освен че на зимния кош много се вдигаше матрачето, откъм главата. Хем за рефлукс, хем да си гледа.

По случай разговорът между марките, аз категорично бях решила, че ще е easywalker. По едно време исках bugaboo, но наистина е обемна и по-скъпа. Не знам за доживотната гаранция на шасито, но на нас наскоро ни смениха коланчетата и закопчалката, защото се счупи (мисля, че някой от дядовците е напъвал). Трябваше само да снимаме серийният номер ( на шасито има лепенка отдолу) и бележка за закупуването, така че си пазете старателно бележките. А мисля, че имаше и някаква регистрация при закупуването, проучете.  И другото е, че много ме беше яд, че не взехме зимното чувалче с количката, защото близо година по-късно нямаше никъде нашия цвят (jade green) и сме с черно.

# 433
Здравейте, знаете ли дали някъде има промоция при поръчка за количките на Anex в някой сайт?

# 434
Здравейте, знаете ли дали някъде има промоция при поръчка за количките на Anex в някой сайт?
в бг хлапета имат 10%, но се оказа, че ги нямат налични, а се чака доставка около 20ина дни, чв и повече...което изобщо не ме устройваше, отидох на място в Галикс, правят 10%, но нямаше цвета, който исках, та си поръчах от сайта им, но преди това звъннах по телефона на сайта, жената ми каза, че очакват след няколко дни доставка и да си пусна поръчката..нямаше отстъпка ама не е драма 😁

Общи условия

Активация на акаунт