Страх от шофиране

• 989
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
Аз бях на 20 +, когато смятах да изкарам книжка, но после така се завъртяха обстоятелства, много стрес ми се насъбра, и се отказах. Сега близките и някои познати се опитват да ме побутват или да питат кога и дали ще изкарвам книжка, но вече не ми се и занимава. Не знам на 30 и кусур кой изкарва книжка. Сигурно има такива хора, но са малко. От хората които аз познавам, най-късно изкаралите книжка са били на по 30-31, и те са най-много 4-5 човека, които ми казаха, че изобщо не са я взели лесно на тия години.

Вярно е!
Колкото по-млад изкараш курса, толкова по-добре!
Аз бях на 30 и кусур - писах по-горе как се развиха при мен нещата. Важното е, че в крайна сметка стана шофьор от мене!!!

# 16
  • София
Има хора  които не искат да карат кола, защото са наясно, че няма да се справят, има и такива които са напъват, но няма голяма полза, просто не стават и след време сами се отказват.
 Моя съвет е да се запишете за допълнителни  часове при инструктор. С него ще минете маршрутите  които ще ползвате, той ще ви обърне внимание къде и за какво трябва да внимавате. Така когато тръгнете сама ще бъдете по-уверена. Той ще види кое ви е трудно и ще го отработите.
Моя приятелка имаше книжка от 10г и 0 практика. Като си купи кола започна да си търси някой с който да се учи, всички се навиваха само за веднъж. Аз не се престраших, след като знаех, от други на какво е способна.   По тази причина се записа за 10 часа в една школа, наложи се да си плати още 50 часа докато стана готова.
Преди опреснителните часове беше карала на ръчна, при паркиране се заби челно в една кофа за боклук, не успя да спре на бариерата на Била, качваше се по тротоарите защото влизаше в завоите на 4та, гаснеше й колата при влизане в кръговото, паркирането  по принцип беше мираж/ слизаше мъжа й да паркира колата/.  Не беше успяла да спре навреме и се удари в гумата на спрял камион. Не спираше на стоп, защото й било трудно да тръгва, просто намаляваше, било достатъчно. Беше упорита, но не й се получаваше особено. Каза, че инструктора се държал с нея все едно няма книжка, обяснявал като на учащ се, беше доволна.

# 17
Заключено по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт