Самотна майка

• 5 958
  • 70
  •   1
Отговори
# 15
Не сте самотна майка. Жена пред развод сте с отговорност да си гледате детето, както всеки съдия би се произнесъл. Ако сте толкова безпомощна без съпруга ви, намерете начин да му дадете пълните родителските права.

# 16
По принцип тя сама се е накиснала в това положение, да е без работа имам предвид, оставяме другото настрана, което хората не го практикуват именно защото е трудно от това положение да издрапаш. Някакво предварително планиране се иска. Имаше една тема за жена, избягала от насилник, без работа, без доходи, ама на квартира с кучета в София. Ами, хората не го правят това, защото няма как да разчиташ, че ще се намерят добри непознати, които ще ти плащат квартирата. Най-малкото за кучетата първо трябва да намери решение, дали ще ги даде или ще ги остави на някой да ги храни, като тя осигурява храната, да си намери работа и тогава да се изнася.

# 17
Какво стана с внезапната забранена любов заради, която явно мъжът ти те е оставил? На неговия врат не можеш ли да увиснеш? Иначе, детето ти е на 7 години, не на 7 месеца. Намирай си работа, жилище, плащай сметки и така. Детето ще ходи на училище, занималня, ще стои сам вкъщи, не е бебе. Хората така живеят, ти какво очакваш?
Каква помощ искаш оттук? Парична? Ако ти трябват пари, се обърни към роднините си, не към непознати във форум. Съди бащата за издръжка или му прехвърли правата за детето изцяло. Изглежда, че той е в позиция да се грижи адекватно за него.

# 18
Какво стана с внезапната забранена любов заради, която явно мъжът ти те е оставил? На неговия врат не можеш ли да увиснеш? Иначе, детето ти е на 7 години, не на 7 месеца. Намирай си работа, жилище, плащай сметки и така. Детето ще ходи на училище, занималня, ще стои сам вкъщи, не е бебе. Хората така живеят, ти какво очакваш?
Каква помощ искаш оттук? Парична? Ако ти трябват пари, се обърни към роднините си, не към непознати във форум. Съди бащата за издръжка или му прехвърли правата за детето изцяло. Изглежда, че той е в позиция да се грижи адекватно за него.
Дете до 12 годишна възраст не може да бъде оставяно само вкъщи.

# 19
Наясно съм, че според закона не може. Аз съм в чужбина, тук също не може, но моят син е стоял сам за по няколко часа на тази възраст навремето, защото се е налагало. Но тя да си следи буквата на закона и да си стои вкъщи с детето като иска.

# 20
Може, ако родителите преценят, че е достатъчно зряло и няма опасност за живота му. Законите и в България, и в Европа са достатъчно разтегливи.

# 21
Преди години не се спазваше толкова, и аз съм стояла сама. Но само това й остава да стигне до социалните, че остава 7 годишно дете само вкъщи, да си навлече допълнително проблеми.

# 22
  • Paris, France
Нашите деца на 7г се прибираха сами от училище и са оставяни без родителски надзор за известно време. Е, не за дни или по 12ч. В България съм виждала до 2014г деца на 7-8г, които по цял ден играеха в парка или в къщи докато родителят работи.

Трябва да си намери други самотни майки с деца на подобна възраст и да си помагат с гледането на деца. Тук се организират и родителски групи и всеки остава по един ден седмично с десетина деца и ги храни и бави през деня. На 7 годишно няма какво толкоз да му се гледа, а и е едно дете.
Съди бащата за издръжка или му прехвърли правата за детето изцяло. Изглежда, че той е в позиция да се грижи адекватно за него.
Как баща, който ги е зарязал и даже не отива да види детето ще го гледа адекватно?

# 23
  • пустинята Гоби
Децата от 4-5 клас се прибират съвсем законно сами вкъщи след училище, че и сами седят. Не съм чула някой да прилага на практика мъгляво написания закон, така че цитирането му е излишно. Седемгодишно дете може да седи само по преценка на родителите определено време, но в случая не би следвало да се налага - училището започва в 8 и свършва в 5-6, съвсем спокойно може да се работи през това време. Да, разбира се, че ще е трудно в началото да се гледа сам дете, но нито ще е първата жената, нито последната.

# 24
Не е писала да са стояли гладни като са живели с бащата. Сега не можела да си нахрани детето и работа напуснала, понеже там се е осрала без извинение. Тук за започване на нова работа искат задължително по 3 препоръки. Не знам в БГ как е, ако й трябват скоро може и да не си намери. Ясно е кой е осигурявал прехраната, докато тя е вяла байрака с колегата. Мъжът й ги е зарязал, защото е бесен. Всеки на негово място щеше да бъде, не мога да го виня. Рогата му сигурно са пробили тавана.
Да го дава там на бащата, а тя да ходи да живее. Ама май не се получава, защото колегата удобно се е сврял под полата на жена си.
Много жалка история, а най-лошото е, че сама си е постлала така.

# 25
Дете до 12 годишна възраст не може да бъде оставяно само вкъщи.
Не е безусловна разпоредба, а под условие"ако с това се създава опасност за тяхното физическо, психическо и нравствено развитие". Само и единствено защото детето е под 12 г, няма да доведе до санкции.

По темата на авторката-търсиш каквато и да е работа да се закрепиш, ползваш помощта за първокладникнза да го подготвиш. Поне някоя приятелка при която да оставиш временно детето докато си търсиш работа нямаш ли.

# 26
Каквото и да се е случило между възрастните, това не дава право на бащата да абдикира като такъв, ако ще рогата да са му двойни и тройни. Нормално е жената все още да се клатушка, но ще си стъпи на краката. И все пак защо трябва да си гледа децата сама, по презумпция майката е длъжна, така ли?

# 27
Babri вече два поста предлага да намери бившия и да остави детето на него, докато си стъпи на краката.

# 28
Абе, не му прави чест на бащата, че се е изнизал, без въобще да помисли за детето си, което с нищо не е виновно. Пари назаем тя трябва да намери, от приятели, колеги, близки, от любовника, ако трябва, защото и веднага да започне работа, ще има поне 1 месец, докато получи заплата. Може да се опита да скрепи положението и с фрилансърство или нещо друго подходящо, докато чака заплата, да работи нещо в почивните дни, за което се плаща веднага, с пък да ходи на работа през седмицата.

# 29
А ,от къде знаете че е абдикирал бащата ?Тук се изказва само нейната версия .Много се дразня ,когато се напиши "саматна майка ",а в същото време бащата плаща издръжка ,търси детето и пр .Не знам ,защо в България се лежи на тези ларви ,че като се разведат двама души мъжът трябва да поема отговорност и за майката .Ето ,за това според мен има и "бивши деца "!След като по закон има развод този мъж ,или тази жена не ти е никакъв ,или никаква ,и не е твоя грижа ,дали е без работа ,гладна ,или жадна .Да остави детето при бащата ,и си стъпи на краката .

Общи условия

Активация на акаунт