Самотна майка

• 5 956
  • 70
  •   1
Отговори
# 30
Ама няма развод, няма определена издръжка и режим на виждане все още, то и брак може да няма. В момента точно така излиза, че внезапно се е изнизал, след като вероятно е разбрал за изневярата. Макар че аз лично не вярвам да е неоткриваем и той като не ги търси, тя да не може да го намери, да се изяснят за детето

# 31
Аз, доколкото разбирам, тя няма на кого да остави детето, за да работи. Било на частна занималня, но е отписано- явно няма кой да плаща таксата. Няма роднини и приятели, които да помогнат. Затова са призивите да се свърже с бившия и да се опита някак си да се разберат, как ще се гледа детето. Но работа трябва да намери.

# 32
Най разумно е да остави детето на бащата .На мен тази история ви куца нещо .Какво да кажа освен горното дете .

# 33
С английски език и компютърна грамотност в джобс има доста обяви за кол център с опция за дистанционна или хибридна работа.

# 34
Между другото, сега не е моментът да се отдава авторката на угризения, вайкане, самосъжаление и пр. Имаш за дете да мислиш. Забравяш за деликатността, не се оставяш да те игнорират, влизаш му остро на любовника и искаш помощ. То е лесно да те гали по главичката, докато се оплакваш от мъжа си колко е скучен, как не ти обръща внимание, намусен... всичко, което те дразни в семейния живот, и в същото време да си имаш уреден семеен живот, разпределени финанси и задължения, и любовник за разнообразие, но сега наистина си в тежък момент, не докато си му се оплаквала от мъжа си, и сега е редно да ти помогне.

# 35
Съжалявам, че ще то напиша, но предвид и предишната тема за колегата тази жена ми звучи много инфантилно. Направо като човек, който не е в състояние сам да организира живота си - квартира, сметки, работа, боледуване. Във връзката явно тя е била пасивна и не се е занимавала с битовизми. Той пък защо се е изнесъл без детето като я знае? Да не би тези забежки да са често явление или дори да има съмнение за бащинството му?
Никога не съм разбирала Анна Каренина като героиня.
Относно работата. Най-бързо и вероятно с плащане на ден или седмица, с гъвкаво работно време и възможност да си взема д нея детето или да си нагласи графика така, че да работи докато е в училище - хигиенистка към някоя фирма.

# 36
чак пък хигиенистка с образование и език, може дори да преподава дистанционно, и да има достатъчнно време за детето, защото е почасово. Или кол център на 4 или 6 часа.

# 37
Ами много зависи какво й е нивото на езика, ако не учила в ЕГ. А ако няма филологическо образование с педагогическа правоспособност трудно ще преподава. Иначе в училищата беше пълно с неквалифицирани учители по английски 90-те и началото на 2000-те години, но нивото на усвояване на езика знаете ли какво беше?

# 38
Така е, ами не знам, но има още неща за работене с език и образование, различно от чистач. Може оператор на данни, в еконт, ако и в квартала. Тя самата е имала работа, не разбрах защо е напуснала.

# 39
  • Paris, France
Babri вече два поста предлага да намери бившия и да остави детето на него, докато си стъпи на краката.
И кой нормален баща се изнизва без да си вземе детето или да се поинтересува какво яде и къде седи през деня? Ако пък и знае, че майката хойка с женен, съвсем не му прави чест това, което е направил.

Това, че я е оставил, защото е разбрал, че си има любовник са хипотези на пишещите в темата, не факт. Може и да не е разбрал и никога да не разбере. Виждала съм мъже в такава ситуация, които почват да молят жената да останат заедно заради детето, вместо достойно да се разделят с нея и май половината мъже не щат раздяла и развод при такъв казус.

Така е, ами не знам, но има още неща за работене с език и образование, различно от чистач.
Понякога чистаческата работа е по-платена от работа с езици. Няма лошо и това да работи. Трябва и най-платената работа, в която в началото могат да и плащат на ден или на седмица и която я устройва като часове. Срамна работа няма.

# 40
За София става въпрос, до скоро бяхме "семейство '' , вече не, винаги сме разчитали взаимно ма финансите си, работих на място, което беше с различни смени, но вече нямайки го в картинката, спрях, детето ходеше на частна занималня, вече не.....,  трудно ни беше но....се оправяхме, нямам родители, никой на който мога да разчитам да поеме грижата за детето,  стигнах дъното....дъното, владея добре английски език, имам компютърна грамотност,  мили хора за кратко време стигнах до положение в което няма с какво да нахраня детето си и ме обзема паника, ужас. Бащата изчезна и ме взима никакво отношение към детето  , не го търси не дава пари, ясно е че ще го съдя,
Авторката е написала ясно, че "бащата изчезна". Моля, спрете с измислиците.
Все едно защо са се разделили. "Бащата" не може да изчезне, без да го е еня има ли какво да яде детето.

ХХХ, ти си уплашена и объркана, в момента не мислиш правилно.
Поеми въздух. Напиши си най-големите проблеми, а после план как да ги решиш.

Пари за храна
1. Опитай да говориш с бившия, поне да осигури прехраната на детето, буквално. Ако не иска да дава пари на ръка, да носи продукти. И месец-два да плаща сметките за ток и вода, докато намериш работа.
2. Имате ли брак?
 - ако нямате, веднага отиваш в "Социално подпомагане" и питаш на какви помощи имаш право. Малки суми са, но поне за храна да има.
- ако имате брак, спешно търсиш адвокат. Но те не работят безплатно. ВАЖНО: Има Национа бюро за правна помощ: https://mjs.bg/home/index/1201f1c6-798b-41b6-a874-052e228ac8a1. При тях не е точно безплатна. Ако нямаш доходи, те ти назначават адвокат и в началото не плащаш. Ако загубиш делото, после плащаш хонорара, но май може и разсрочено. Има и разни НПО-та, които предлагат безплатен адвокат, но не мога да препоръчам, защото нямам опит. 

Търсене на работа - спешно
Не прави грешката в тази тема към работодателите. Никой няма да ти даде работа, защото си отчаяна (тези молби са към социалните и при благотворителност). Работодателите те наемат да работиш.
Така че опиши какво знаеш, какво можеш и каква работа търсиш.
След това се обаждаш на приятели и познати, казваш им, че си свободна и каква работа търсиш.
Успоредно, гледаш сайтове за работа. Може директно да търсиш работодателите - на много магазини има обяви. Не пречи да пращаш директно СВ на подходящи фирми.

След 20-на дни детето ще е ученик. Записваш го непременно на занималня.
Дадоха ти добри идеи за взаимопощ за гледане за кратко (до 1-2 ч). Ситуации всякакви. При нас например занималнята беше до 17 ч., а ММ работехме до 17:30 + път. И този 1 ч си беше драма.

Успех

# 41
Да бе, няма да е разбрал, то трябва хептен да е зян да не забележи терзанията и всичко характерно покрай новата тръпка, колкото и да е бил улисан в работа докато издържа цялото семейство. А тва че половината мъже биха се молили жена им да остане след като се е праскала с новата тръпка, не го вярвам. Дори да има такива случаи, това повече ми прилича на моментна слабост, но дългосрочно оцеляване на връзката едва ли би било толкова често.
Явно просто я е натирил да се оправя, за детето вече не знам, тя не сподели повече подробности.

# 42
Не мисля, че има кой знае какви помощи от социалните, ама като знам, че мина сигурно месец, а може и повече, докато ми преведат помощта за раждане на първо дете, като знам и колко време минава, преди да се одобри молбата за помощни средства за инвалид и помощ за отопление, мисля, че по-бързо ще получи заплата, ако тръгне на работа, отколкото финансова помощ от социалните.

# 43
  • Paris, France
За парична помощ от социалните доста ще почака. Тя доскоро е работела, напуснала е по собствено желание, водели са се, че живеят заедно с бащата и тогава се гледа и неговия доход. Чак след развода може да получи нещо, което не знам дали има смисъл да го иска и чака. Мисля, че изплащат присъдена издръжка ако бащата е неоткриваем, но трябва да има съдебно решение.

Нейният случай не е отчайващ. Детето е едно, не е бебе, не е увредено или болнаво. Тя е млада, здрава и има умения за да намери веднага работа. Ако имаше приятели, които да ударят едно рамо в първите месеци, нямаше да я четем. Аз затова си ценя повече приятелите, отколкото мъж, любовник или колеги. Да си вземе поука и да влага в социални контакти, работа и бизнес, вместо да си губи времето с мъже, които и без това са прасета според christina1980.

# 44
Тя доскоро е работела, напуснала е по собствено желание, водели са се, че живеят заедно с бащата и тогава се гледа и неговия доход. Чак след развода може да получи нещо ...
Не искам да измествам темата, но трябва и леки уточнения.

Има социални помощи при ниски доходи на семейството. Ако има брак, дори и да са разделени, се вземат доходите на мъжа... докато не се разведат официално.
Ако е било съжителство (над 50% от семействата у нас), гледат други неща - например постоянният адрес еднакъв ли. Нямаш представа колко семейства живеят без брак, мъжът печели много и жената не работи. Но така си редят документите, че жената точи социалните. Всъщност никой няма точна представа, защото държавата не го следи.
Други критерии са: има ли пари в банка, имоти и т.н. Затова написах - да отива при социалните, там ще й обяснят. Има най-различни помощи -  месечни, целеви и еднократни. У нас и така наречените "детски надбавки" са социална помощ.

Общи условия

Активация на акаунт