Самотна майка

• 5 947
  • 70
  •   2
Отговори
# 45
Майка с едно дете трябва да е с около 220 лева доход, в това число и издръжката от бащата, и детските надбавки, за да се класира за някаква помощ. Дори и да се е вдигнала леко сумата, тя няма да се класира за тази помощ. И на помощи ще плаща квартира? Ще се издържат? В София?

# 46
Ами то и за детските надбавки гледат дохода 12 месеца назад, мисля. За всяка помощ от социалните, обвързана с дохода, гледат дохода 12 месеца назад. И човек със средна заплата и едно дете не може да се класира, да не говорим за 2 заплати и едно дете.

Аз на социалните не бих разчитала, заплата ще вземе по-бързо, ако се активизира. Имам някакъв спомен, че общината предлагаше някаква еднократна помощ за извънредни обстоятелства, но и там може да мине време.

# 47
  • София
За мен единственото правилно нещо е да се добиват нови знания и умения. Може би нов език-италиански, немски. Имах един познат, нищо не ставаше от него, не му се работеше, но за дето знаеше италиански, го вземаха навсякъде и винаги му плащаха добре. Не знам в днешно време дали може да го научите езика сама в къщи.
 Аз самия не мога. Макар да  уча 3 езика от малък, нито един не ми е на достатъчно високо ниво, че да мога да изкарвам пари с това. Но ако имаш такива заложби е добър вариант.
  Според мен ползвай всяко свободно време, за да трупаш знания и умения. Във времето , в което всички гледат безсмислено телевия, биг брадър, ергенът и други, можеш да позлваш за развитие. Мой колега, който е много успешен в стоматологията, месеци наред ходеше да тренира зъби на модели между 10.00 и 2.00 орез нощта, когато жена му и бебето му заспиваха.Просто ползвай цялото време , да намериш какво ти се отдава лесно и може да ти носи пари, защото това ще даде един ден на теб и детето ти по-добро бъдеще.

# 48
Ако е толкова зле, може детето в приемно семейство да  даде временно, Трудно се връща обаче.  Но може за три месеца примерно , или шест, да го посещава, да работи ,намери квартира , условия да създаде. Ако е мъжко момиче. Като няма роднини. Като не намира бащата.
 То така или иначе , ако не си намери работа отива към това.

# 49
Аз на социалните не бих разчитала, заплата ще вземе по-бързо, ако се активизира. Имам някакъв спомен, че общината предлагаше някаква еднократна помощ за извънредни обстоятелства, но и там може да мине време.
Кукумицинка, да не изместваме съвсем темата - социалните ще кажат точно за какви помощи има право и изискванията за тях. При социалните има и еднократна помощ (мисля, че не е в общината). Сайтът на СП е ужасен, нищо не се разбира, затова не давам линк.

Ако има право, да подава. Дори и да забавят одобрение и изплащане, по-добре е да знае, че има да взима пари. Така и тя ще може да иска заем от приятели и близки. Като получи пари от социалните, ще връща.
Разглеждам инфото на авторката, че трудно ще купува дори храна. Иначе за всички нас е ясно, че дългосрочното решение е да търси подходяща работа, с която да покрива разходите за детето и за нея.

Допълвам: ето пост от друга тема https://bg-mamma/p/1388024/43839995
ot HighSpeed "Щом не живеят заедно и не се водят на един адрес тя ще получава детските. Освен ако не печели над прага. Това тук май не е за детските, те са мижава сума. За какво е? За някакви помощи от държавата, за ясла или градина?"

Последна редакция: сб, 23 авг 2025, 18:44 от biborana

# 50
Първата й грижа е да изкарва пари, ако не иска да й вземат детето, че както чака на другите да й решат проблемите няма да си го върне никога. С кой акъл напускаш работа като изчезне мъжа ти и останеш сама, че и с дете на 7? Частната занималня би следвало да е предплатена до края на месеца, защо бе жена? С кой акъл се лишаваш от доходите си? На минимална да работиш, за хляб и мляко ще имаш пари.

# 51
Едно дете най-вече ще иска здрава майка, в този случай е по-добре чистачка, но да има време и за детето си, и за себе си, отколкото цялото свободно време за развитие и т.н. Да се е развивала преди да прави деца, не че после човек трябва нищо да не прави, но има и други важни неща като сън например.

# 52
Мама Ру, любовника е бил колега и като са се разсмърдяли нещата, може и да не е напуснала, а да са я изгонили.

# 53
Всичко може, макар че много не вярвам. Все пак не сме в САЩ, а е мъжът, ако не се е оплаквал, че го преследва и да е предупреждавана, едва ли някой ще се занимава с нея да я гони, ако си върши съвестно работата. Ако пък е забранена връзката между колеги да си е налягала парцалите и да не у въртяла любовни афери на работното си място. На работа сме, за да работим, не да се занимаваме с друго.

# 54
  • Paris, France
Ако е толкова зле, може детето в приемно семейство да  даде временно, Трудно се връща обаче.  Но може за три месеца примерно , или шест, да го посещава, да работи ,намери квартира , условия да създаде. Ако е мъжко момиче. Като няма роднини. Като не намира бащата.
 То така или иначе , ако не си намери работа отива към това.
Не отива към това работата. Милиони жени не работят, не живеят с мъж и си гледат децата.

Няма да си го върне трудно ако сама е помолила социалните за съдействие. Трудното връщане е ако детето и е отнето. Ако е помолила сама, може във всеки един момент да каже, че си го прибира и никой няма да я спре. Не знам как е в България в момента, но в Европа масово липсват приемни семейства. Преди 15г един ден в интернат струваше на социалните 150€. И за самите социални е по-евтино да я настанят някъде с детето ако е изгубила жилището, отколкото да плащат приемни семейства.

През 90те доста зарязани самотни майки си бяха оставили децата в дом временно за да заминат в чужбина и си ги прибраха без проблем.

7 годишното не е и апетитна хапка, защото не може да бъде продадено за осиновяване. Знам, че гледат да прихлеберват здрави бебета, особено бели.

Мама Ру, любовника е бил колега и като са се разсмърдяли нещата, може и да не е напуснала, а да са я изгонили.
При сегашната липса на работна ръка в България ми звучи като от сферата на научната фантастика. При вас е друго, но и ви влизат по половин милион имигранти годишно. То трябваше половин България да е уволнена по такъв повод.

# 55
Писала е в предишната тема, че любовникът е биеш колега.

Но допускам с голяма доза вероятност, че мъжът ѝ я зарязали толкова рязко и без обяснения именно заради любовника. Ако му е омръзнала или има друга, има угризения, обяснения и пр.

# 56
Невена, ако отиде при социалните и поиска да настанят детето,  ще й се направи оценка първо, след това ще се търси настаняване при бащата или други роднини и институция е последната крачка. Но пък стигне ли се до там ще трябва да доказва после, че може да го гледа, а това хич няма да е лесно. А тази мигранти, които влизат не искат да остават тук и да работят. Те и не остават де.

# 57
  • Paris, France
Отговорът беше към Babri и визират канадския пазар на труда. Твърдя, че в България и особено в София, всеки може да си намери бързо някаква прилично платена работа. Е, не мечтаната сигурно.

Тя писа, че няма роднини и даже родители, та от нейна страна няма да има желаещи. Мъжът ги е зарязал и явно роднините му не приритват да помагат.

Не мисля, че условията за връщане на детето, при положение, че не е изведено заради малтретиране са непосилни. Обзаведено жилище и работа. То не е бебе или с някакъв здравословен проблем, та да му трябва по-специално гледане.

# 58
Невена стана ми интересно:
Не отива към това работата. Милиони жени не работят, не живеят с мъж и си гледат децата.  Как?

# 59
Невена стана ми интересно:
Не отива към това работата. Милиони жени не работят, не живеят с мъж и си гледат децата.  Как?

Невена е в чужбина от дълго време, там социалната система е много развита. Вероятно има предвид, че живеят на помощи и от детски добавки. Аз съм в Канада, в една от нашите провинции е подобно положението. Раждат арабите по 5-6 деца и цели семейства никога не работят, а висят на държавата. България обаче не е нито Франция, нито Канада.

Общи условия

Активация на акаунт