Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 93

• 26 317
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
Не е безсмислено да се направи и по-късно, защото поне ще се знае дали има проблем и какъв, не всяко семейство би прекъснало бременност, ако детенцето е със синдром или друг сериозен проблем. Така поне родителите са подготвени, мои познати чакаха здраво детенце и чак след раждането се разбра, че е с Даун. Шокът беше огромен, не знаеха как да се грижат за такова дете и учеха всичко в движение.
Съгласна съм, че не всяко семейство би прекъснало бременността заради синдром на Даун. Пренаталният тест тества и други синдроми - ДиДжордж, Търнър, Патау, Едуардс, които са не съвместими с живота, за жалост.

Търнър е съвместим с живота, има и големи хора с него

# 721
Не е безсмислено да се направи и по-късно, защото поне ще се знае дали има проблем и какъв, не всяко семейство би прекъснало бременност, ако детенцето е със синдром или друг сериозен проблем. Така поне родителите са подготвени, мои познати чакаха здраво детенце и чак след раждането се разбра, че е с Даун. Шокът беше огромен, не знаеха как да се грижат за такова дете и учеха всичко в движение.
Съгласна съм, че не всяко семейство би прекъснало бременността заради синдром на Даун. Пренаталният тест тества и други синдроми - ДиДжордж, Търнър, Патау, Едуардс, които са не съвместими с живота, за жалост.

Търнър е съвместим с живота, има и големи хора с него
Да, права сте за Търнър.

# 722
Здравейте, момичета!
Знам, че този въпрос трябва да го задам на АГ вероятно, но реших да питам и Вас, защото знам, че всяка от нас е с различни симптоми при ранна бременност. В 6 г.с.+2 д. съм. Вчера бях на преглед и всичко си беше нормално според доктора. Само че няколко часа след прегледа, усетих, че напрежението в гърдите намаля. Сякаш и поомекнаха. Седят си увеличени, но не са така напрегнати. Всъщност от самото начало не са ме болели силно и нетърпимо, но усещах дискомфорт и сега съм притеснена, защото от вчера вечерта не е чак така. Следващият преглед е на 3.11. и едвам ще го дочакам. Нормално ли е това? Много се вкарвам във филми, защото 2 години чакахме този момент и сега следя всичко отблизо и го мисля. Благодаря предварително!

# 723
Нормално е да варират симптомите ден за ден.

# 724
Не се вторачвай толкова. Всичко ще е наред.

# 725
Здравейте, момичета!
Знам, че този въпрос трябва да го задам на АГ вероятно, но реших да питам и Вас, защото знам, че всяка от нас е с различни симптоми при ранна бременност. В 6 г.с.+2 д. съм. Вчера бях на преглед и всичко си беше нормално според доктора. Само че няколко часа след прегледа, усетих, че напрежението в гърдите намаля. Сякаш и поомекнаха. Седят си увеличени, но не са така напрегнати. Всъщност от самото начало не са ме болели силно и нетърпимо, но усещах дискомфорт и сега съм притеснена, защото от вчера вечерта не е чак така. Следващият преглед е на 3.11. и едвам ще го дочакам. Нормално ли е това? Много се вкарвам във филми, защото 2 години чакахме този момент и сега следя всичко отблизо и го мисля. Благодаря предварително!

Честито и лека бременност! Съветът ми е да не се филмираш за такива малки неща. Всички сме минали през тези притеснения, нормално е да се чудиш, но тялото не е часовник. Всеки ден е различно, един ден няма да те болят гърдите, после пак ще започнат. Повтаряй си успокояващи мантри, че всичко е наред, бебето расте здраво в теб и подобни. Успех

# 726
Честито! Нормално е, не се притеснявай. И аз по същото време така се бях притеснила, точно след прегледа гърдите спряха да ме болят, три дни по-късно бях на преглед и всичко беше наред, а сега бебчо е вече на 9 месеца. Пожелавам лека бременност и пухкав финал! Hug

Здравейте, момичета!

# 727
Благодаря ви много на всички! Поуспокоихте ме. ❤❤❤

# 728
  • София
Момичета, някоя страдала ли е от фарингит по време на бременността? Малко подцених проблема и вече месец леко подкашлям и ме дразни. Стрепсилс и Студал не вършат работа, въпреки че не съм от най-редовните. Лошото е, че май студеното време и разговорите го провокира повече.

# 729
Момичета, някоя страдала ли е от фарингит по време на бременността? Малко подцених проблема и вече месец леко подкашлям и ме дразни. Стрепсилс и Студал не вършат работа, въпреки че не съм от най-редовните. Лошото е, че май студеното време и разговорите го провокира повече.
Аз имам хроничен фарингит. Студеното време и повечето разговори провокират да, пийте чай от лайка на стайна температура, той действа антивъзпалително. В никакъв случай не пийте горещи напитки.

# 730
Иди на УНГ за твое спокойствие. Аз бях болна с нос и дразнещо гърло миналия месец. 🥲 Понякога тези гадости в комбинация с прекрасното време навън (днес - 10, утре +15) никак не помагат на огранизма да се стабилизира.
Просто едно посещение при УНГ специалист ще ти донесе някаква доза спокойствие.
Възможно е също така този фарингит да е на алергична основа. Тук проблема вече би бил неприятен,щото... Няма какво да се пие. 🥲 Просто при резки времеви промени, подобен тип алергии се обострят. Не твърдя,че е това, но често с променливи сезони се случва. Фармацевт съм и много често сме имали такива случаи.
Наистина топли напитки, чайчета някакви. Може да са топли, не горещи както каза дамата по-горе. Ако нямаш противопоказания към мед, може да добавяш лъжичка. И лимон също.

# 731
  • Melmak
Аз също бих отишла на унг. Самата аз ходих, от вирус имах хрема и после ми се обостри алергията. Антихистамини не може да се пият, но на мен ми изписаха друго, което пръсках и за 3 дни се оправих. С хроничен фарингит съм и те разбирам. Все пак лекарите могат да преценят и знаят какво може да те облекчи в този момент, въпреки бременността.

# 732
  • София
Много благодаря за съветите. Бях на УНГ, която ми каза да смуча по-упорито Тонзилотрен и ми даде няколко "бабешки" съвета, които мисля да приложа още довечера. Положението бавно, но сигурно се влошава, което никак не ми харесва. Преди подкашлях само като изляза навън и ходя на студено, сега вече и през деня вътре в стаята на топло продължава.
Грешката е изцяло в мен, защото още в началото трябваше да обърна внимание, а не да си мисля, че ще си мине само.

# 733
Много благодаря за съветите. Бях на УНГ, която ми каза да смуча по-упорито Тонзилотрен и ми даде няколко "бабешки" съвета, които мисля да приложа още довечера. Положението бавно, но сигурно се влошава, което никак не ми харесва. Преди подкашлях само като изляза навън и ходя на студено, сега вече и през деня вътре в стаята на топло продължава.
Грешката е изцяло в мен, защото още в началото трябваше да обърна внимание, а не да си мисля, че ще си мине само.
Ако ти е пропъръчано да правиш инхалации със сода, внимавай със съотношенията. Щото аз се изсилих и бухнах яко сода на малко вода. Малка лъжичка на 1 литър слагай.
Иначе ако кашляш прекалено много, направо пулмолог. Дразненето ако идва лт гърлото е едно, амо слиза надолу е друго. Ако имаш някакъв цветен секрет от нос или гърло, една микробиология.
И не се обвинявай. Каквото и да става, винаги си казваме,че не е трябвало това или онова. Станало е вече. Ще се оправиш. Пази се, ще мине. ❤️ Знам,че е неприятно, аз пак тука се опитвам да пусна някакъв романтичен сопол. Един ден бях без шапка на топло време... 🥲

# 734
Защо да не може да се пият антихистамини? Аз цяла бременност изкарах на доксиламин за гаденето

Общи условия

Активация на акаунт