Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 93

• 17 139
  • 492
  •   3
Отговори
# 450
Не знам за Ефизол,но може да си пръскате Тантум верде,на мен ми помагаше като имах болки в гърлото и лекаря разреши.

# 451
Може Ефизол, но не знам до колко ще Ви помогне. Аз си слагах биозин на спрей.

# 452
Пробвайте isla moos, на мен ми помогнаха.

# 453
Здравейте,
Личната лекарка ми издаде направление за майчино здравеопазване още преди първия преглед за установяване на бременност. Направлението не е поименно. Отидох при първия акушер-гинеколог, който беше на разположение днес и в същото време работи с НЗОК. Само, че аз не желая да се следя при този доктор, а доколкото знам имам право само на една сменя на специалист за проследяване на бременност. Това означава ли, че ще ми трябва ново направление от личната?

# 454
Това направление No 9 за майчино здравеопазване, важи само при установяване на сърдечна дейност. Имате право за преиздаване на ново от личния до 3 пъти.

Здравейте,
Личната лекарка ми издаде направление за майчино здравеопазване още преди първия преглед за установяване на бременност. Направлението не е поименно. Отидох при първия акушер-гинеколог, който беше на разположение днес и в същото време работи с НЗОК. Само, че аз не желая да се следя при този доктор, а доколкото знам имам право само на една сменя на специалист за проследяване на бременност. Това означава ли, че ще ми трябва ново направление от личната?

# 455
Не знам за Ефизол,но може да си пръскате Тантум верде,на мен ми помагаше като имах болки в гърлото и лекаря разреши.
Аз по-скоро имам дразнене в гърлото. Понеже започна една уникална хрема и явно и гърлото е подразнила. Сърбеж има в гърлото и от това леко подкашлям.
А Вит Ц пили ли сте? На мен ми предписаха,още не съм го пила.

# 456
Здравейте, в 15+1 съм, от сутринта имам мноооого леки крампи в долната част на корема. Не са непрестанни, но изчезват и се появяват. На някоя от вас случвало ли и се подобно нещо?

# 457
Здравейте, в 15+1 съм, от сутринта имам мноооого леки крампи в долната част на корема. Не са непрестанни, но изчезват и се появяват. На някоя от вас случвало ли и се подобно нещо?

Да,някакво подобни усещания имах и аз, отидох извънредно на преглед,защото се изплаших, предписаха ми магне Б6 и ношпа.

Консултирайте се за ваше спокойствие Hug

# 458
Да, всеки ден. Първо беше от прогестерона. Сега е от връзките, които се разтягат. Малко да вдигна нещо повече през деня, да поседя на крак, да се поуморя и са бая до вечерта болките. Не че боли силно, но си се усеща и разбира се е притеснително. Но сякаш е нормално.

# 459
Здравейте в момента съм в 23та седмица и след екскурзия съм с кашлица и хрема и лека умора (и само днес ми беше ту топло ту студено на вълни) . Бях по спешност на лекар понеже ми е някъде 4 ден и днес се почувствах по-зле и ми казаха че е ковид. Изписаха ми авирон рапид, Нетаспин и стеримар. Малко поставям под въпрос лечението. Някоя скоро да е била с ковид? С какво ви лекуваха?

# 460
И защо поставяте под въпрос лечението?!Аз като бременна,карах грип 3 пъти,включително бях болна и като отидох да раждам,може да е било и Ковид не съм се тествала и не съм ходила в спешни кабинети. Пиех клеева тинктура 2-3 пъти на ден по 30 капки,ампули витамин ц за 3-5 дена,авирон рапид,черен бъз и за носа само преди лягане Виброцил. При температура парацетамол и в краен случай нурофен.

# 461
Два (от трите пъти, които съм карала потвърден, да не беше скоро, но все пак) Ковид съм била на Авирон Рапид (не бременна) - от него ли, от самосебе си ли, но ми мина без тежка симптоматика за няколко дни. Преди авирона гърлото ми беше все едно е затлачено и лепкаво, имах силна отпадналост и само първоначално висока темперарура. Единия път ми изписаха Авирон почти веднага след първите симптоми, тестовете за Ковид след няколко часа излязоха положителни, до вечерта поне температурата намаля и останах с обща отпадналост още няколко дни. Не съм приемала друг медикамент, а само чайове.
Най-първото ми боледуване от Ковид пък мина почти изцяло безсимптомно, само лепкавото гърло, но бях с положителен PCR след като приятелят ми беше с положителен тест, но той го кара с температура и кашлица. Тогава въобще нищо не приемах.
Бременността ми беше започнала с боледуване и изписан Авирон, до който не стигнах, но и личната и АГ бяха на мнение, че мога да приемам, пиех Биозин мама. Натаспин също имах изписан, но не го бях почнала, защото имах отлепване с кървене, та ми казаха да не го приемам.

# 462
И защо поставяте под въпрос лечението?!Аз като бременна,карах грип 3 пъти,включително бях болна и като отидох да раждам,може да е било и Ковид не съм се тествала и не съм ходила в спешни кабинети. Пиех клеева тинктура 2-3 пъти на ден по 30 капки,ампули витамин ц за 3-5 дена,авирон рапид,черен бъз и за носа само преди лягане Виброцил. При температура парацетамол и в краен случай нурофен.

защото не беше моята лекарка и без тест реши че е ковид. Не мога да се свържа с моята лекарка, за това се допитвам до вас понеже съм чела противоречиви мнения за авирон рапид. Дори не ми каза нищо какво да пия ако имам температура

# 463
Имате ли тромбофилия и проблем с кръвотока за Натаспин. Аз не бих го взимала, освен след консултация с хематолог.

Иначе Стеримар е ок за мен.

# 464

защото не беше моята лекарка и без тест реши че е ковид. Не мога да се свържа с моята лекарка, за това се допитвам до вас понеже съм чела противоречиви мнения за авирон рапид. Дори не ми каза нищо какво да пия ако имам температура

За авирон рапид нищо не мога да кажа, пила съм го само веднъж, но не останах с някакви впечатления да ми е помогнал.

Аз съм болна от една седмица (25 седмица съм) и се лекувам само с чайове, супи, биозин на спрей и биозин мама, стери мар и парацетамол когато имам температура.

Общи условия

Активация на акаунт