Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 93

• 26 356
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
Честно казано, на мен ми се струват нормални тонове. Това, което АГ и акушерката ми бяха обяснили - важно е да са в зелената графа. В случая предполагам, че бебето е било активно и е мърдало и затова са тези пикове над 160.
Моята основна линия се движеше основно по 140 до 150 понякога, и на ехограф все е отчитан с пулс ок.138-140, но в моментите на движение са отчитани над 160 на тонове, то са и затова стрелкичките отдолу, предполагам сте си имали бутонче да натискате, когато усещате.

# 676
Честно казано, на мен ми се струват нормални тонове. Това, което АГ и акушерката ми бяха обяснили - важно е да са в зелената графа. В случая предполагам, че бебето е било активно и е мърдало и затова са тези пикове над 160.
Моята основна линия се движеше основно по 140 до 150 понякога, и на ехограф все е отчитан с пулс ок.138-140, но в моментите на движение са отчитани над 160 на тонове, то са и затова стрелкичките отдолу, предполагам сте си имали бутонче да натискате, когато усещате.
Да, мърдаше, особено в началото и Акушерката даже не можеше да пусне апарата та се молиха да се кротне малко 😊. После на екрана като следях, имаше различни стойности за тези и 20 мин-128,132,144, 158,163,та дори и 170 на моменти, просто най-различни и се променяха непрекъснато и затова се притесних малко, но явно всичко е ок. Иначе да, дадоха ми бутон, който да натискам като почувствам движени на беба. ☺️

# 677
Имала съм случай с много накъсани тонове - хванато на запис, после празно, после пикове, после постоянни и всичкото за 20мин. Малкият реши на 3 пъти да се завърти освен мърдането и не можеха да го хванат, та акушерката идваше да ми намества на друго място на корема. Много се бях притеснила за тях, но и тя, и тя докторът каза, че е нормално, когато бебенцето е по-активно да има такива моменти. Това беше или в 30 или 33г.с. някои от първите тонове. После вече нямаше накъде да се обърне, но пак мърдаше доста с високи пикове извън зелените линии.

# 678
За стриите - аз съм в 34 г.с. и се появиха преди около 3 седмици малко стрии (като точици тук-там) ниско долу по корема. А се мажа с Палмърс нещата + гела на Лиерак от третия месец. И качените ми килограми са 9 за цялата бременност. Не вярвах, но в крайна сметка наистина явно опира до ген.

# 679
Здравейте, бъдещи мами!
Какво мислите за ваксината срещу грип, слагали ли сте си докато сте бременни и какво са ви посъветвали лекарите? Аз съм в 5 г.с. и лекарят ми каза, че е безопасно, но се чудя.
Благодаря ви!

# 680
Сложих си и съм много доволна, че го направих. В моя случай беше и в по-напреднала седмица и имаше и за бебето имунитет, което също беше важно, защото се роди в грипния сезон. Грипът е най-опасен за бременни, малки деца и хора на възраст. Та да, задължително бих си я сложила пак

# 681
Аз не знаех, че съм бременна, когато я сложих. Не знам дали е от това, но не съм боледувала цялата бременност, а по принцип често боледувам.

# 682
Sunny12, слагах си противогрипна ваксина по време и на двете бременностти. При първата се падна в края на първи триместър, а при втората в 37г.с.. Бебчето се роди в 38г.с.+4, но за щастие я кърмя успешно, така че и чрез кърмата успявам да й предавам антитела.

# 683
Бихте ли ми препоръчали добър зъболекар/клиника в София? Имам леко подут венец и лека болка при допир около долен мъдрец. В 9та г.с. съм. За предпочитане южните квартали

# 684
  • Melmak
Бихте ли ми препоръчали добър зъболекар/клиника в София? Имам леко подут венец и лека болка при допир около долен мъдрец. В 9та г.с. съм. За предпочитане южните квартали

От известно време посещавам д-р Иванов. Доволна съм. Изключително внимателен човек, работи леко и гледа винаги цялостната картина.
https://superdoc.bg/lekar/emil-ivanov

# 685
Благодаря. Аз отидох в спешен кабинет, че не ми изглеждаше нормално. Промиха ми мъдреца. Периокоронарит се казвало това състояние. Изписа ми и вода за уста елудрлил класик. Уж нямало противопоказания за бременност. Някоя мама да е имала такова преживяване по време на бременност?

# 686
Здравейте мили дами. Родих естествено преди 3 дни и по принцип днес бяхме за изписване, обаче аз вдигам температура от втората вечер след раждането. В началото ми даваха само течен аналгин, но аз продължих да качвам Т. Гледаха ме на ехограф и на едно място видяха съсирване на кръв от лохиите и ми сложиха система с окситоцин, след която започна отново течението, но аз продължавам да вдигам температура. Взеха ми вагинален секрет, но не ми казаха за резултати все още. Започнаха да ми дават антибиотик и парацетамол, но аз продължавам да вдигам температура. Днес говорихме с лекаря и ми беше казал, че ско 24 часа не вдигам температура и може да ни изпишат, но аз отново вдигнах и започнаха втори антибиотик. Някой минавал ли е през подобно нещо? Започвам да се тревожа..

# 687
Айси, не съм минавала през това, но ми хрумна, че може и да е от гърдите, понякога става запушване и дори се стига до мастит, което си е възпаление. Някой обърна ли ти внимание на гърдите? Друг вариант е задържано парченце плацента, показаха ли ти я, когато роди? Дано да са се уверили, че е цяла. Мисля, че на ехограф може да се види, ако е това. Стискам палци всичко да е наред, честито бебче! ❤

# 688
Гърдите ми не са напрегнати, като имам температура се цедя като нямам кърмя. Казаха, че няма парче плацента на два пъти ме гледаха на ехограф.. не искам да се разстройвам, защото ме е страх че ще ми спре кърмата, но и ми е супер тягостно на душата. Благодаря за пожеланията!❤

# 689
А като пишкаш има ли парене, болка? Между другото, кърмила съм с температура, казаха ми, че не е проблем, тогава бях на парацетамол.

Общи условия

Активация на акаунт