Работа, CV-та, HR-и, съвети - 101

• 17 054
  • 427
  •   4
Отговори
# 195
  • София
Аз мисля, че тези клипчета са режисирани, с участието и съгласието на фирмата.
Понякога ми е интереесно да надникна в живота на интересен за мен човек, участвала съм в подобни неща, интересен опит е.

# 196
  • София
Повечето, които следя, са чуждестранни така или иначе. И има един канал със скечове с HR-a, та там санкционираха една.

Иначе реклама не е, защото почти никой не казва работа тук и тук, даже обратното. Но и аз мисля, че са със съгласието на компанията.

# 197
Непослушна готвачка, честито и успех на новата позиция! Smiley
Моят въпрос се позагуби в предишната тема, но ще пробвам пак - някой с опит в козметичната индустрия?

Имам известни наблюдения. Какво ви интересува?

# 198
Stella80, благодаря, че откликнахте! Ами, предвид опита ми като акаунт мениджър/сейлс в технологични компании, доколко е реално пренасочването към административни позиции в тази сфера, с опция за среден мениджмънт? Каква е общата картина като условия, такива неща. Ако за вас ще бъде по-удобно, може и на лични, благодаря 🙂

# 199
  • Варна-София
Момичета, привет! Напуснах работа в края на месеца поради ред причини. Около 10 г съм в сферата на търговията с лекарства (не съм фармацевт). Ще ми се да заменя 100%  - та офис работа с такава, в която има движение. Тези 8 часа пред компютъра ми идват много. В последния офис влизах в 8:30 и излизах в 17:00. Локацията буквално беше в нищото и не знаеш навън какво е, пече ли, вали ли, кой ден е. Дадох си сметка, че това е убийствено. Долу горе търговските представители и мърчандайзерите имат ходене (ако се сещате за друга позиция, моля да споделите). Имате ли представа за средното нетно заплащане? Отдавна не съм си търсила работа и не съм особено в час с новосите в света на HR-a Wink.

Последна редакция: пт, 12 сеп 2025, 20:34 от MMFEB

# 200
За клипчетата с ежедневието в офиса- лично маркетинг мениджърката ни преди 4-5 години имаше идея да снимат серия такива с най-старшите и популярни служители и да се качват в Инстаграм и фейсбуук, всички я отрязахме тогава, явно бяхме твърде дърти да се припознаем в идеята. 😃 Режисирано е яко, откакто понятието employer branding стъпи на родна земя, е някакво чудо от режисирани клипове, постове за LinkedIn,  написани от маркетинга и спускани директиви кога какво да се публикува, дори номинациите в разни класации от типа на "100 топ таланти в бизнеса" са нагласени. Аз лично съм отвратена от толкова фалш.

# 201
  • Melmak
Ние имахме такава кампания с  Bulgaria wants u, добре бяха заснели клиповете, но предимно мениджъри и тук-там някой обикновен човек. Обаче при нас доста искат да се снимат, не отказват!

# 202
Аз си мисля, че Кетчър има предвид друг вид видеа тип “романтизиране на корпоративния живот”, където в общи линии просто се снимат как тракат по клавиатура или отиват до работа. Но, може и да греша.

# 203
  • София
Да, тия видеа визирах. "Ставам, правя си фрапе, обличам се, отивам на работа и после дават част от сградата и офиса (досега не съм забелязала издаващи надписи), после отивам на вечеря след работа" и т.н.

# 204
Ако не се рекламира фирмата, каква е целта им? На мен ми звучат абсолютно скучни. Ходя на работа, върша си я и после правя нещо друго. Е, и?

# 205
  • Melmak
Като някакви лични влогчета.

# 206
  • София
Ако не се рекламира фирмата, каква е целта им? На мен ми звучат абсолютно скучни. Ходя на работа, върша си я и после правя нещо друго. Е, и?

Гледаемост и монетизация. Лични са, да.
Второто е причината да попитам, защото все едно правят пари по време на работата си, на което не се гледа с добро око. На нас, примерно, постоянно ни опяват как не бива да ползваш лаптопа да сърчнеш нещо лично в гугъл.

# 207
  • Melmak
При вас е малко прекалено. Ти ако искаш да снимаш такова видео можеш и 30 мин по-рано да дойдеш и да го снимаш. Може в почивката да го снимаш. Ако ида да пия кафе с колежката от съседното бюро, пак същото време е “изхабено”.

При вас малко пресоляват манджата. Ние цъкаме настрани, не го крием даже.

# 208
  • София
То и при нас се цъка, но такива са директивите "от горе". Та там ако нещо някъде се засече, вече може и да те резнат. Иначе сме с българско ръководство, цъка се.
Аз лично освен във Фрагрантика Joy другаде не влизам, за да не ми четат какво и що, ако някой случайно реши да се занимава с мен.

# 209
Ако нямаш работа в момента защо не? Моята колежка си бродира гоблен.

Общи условия

Активация на акаунт