Работа, CV-та, HR-и, съвети - 101

• 17 558
  • 453
  •   2
Отговори
# 180
Вдигат телефона и свързват с диспечера на  СП, МВР, пожарна, съответните диспечери записват и подават адрес.

# 181
Тя винаги на другите е лека...
На мен също ми звучи не точно весела работа, но и аз съм склонна да вярвам че ще има "свои" хора да я искат и вероятно ще я и получат такива.

# 182
  • пустинята Гоби
Едва ли цялата фирма са роднини, щом имате желание - опитайте. Понякога дори и друг да спечели конкурса, могат да ви потърсят за друга позиция - личен опит и на приятел.

# 183
Искам да попитам как се доказва трудов стаж, когато си работил на граждански договори и дук? има ли вариант от НАП да взема някаква справка? За една част от периода имам попълнена осигурителна книжка.

# 184
Искам да попитам как се доказва трудов стаж, когато си работил на граждански договори и дук? има ли вариант от НАП да взема някаква справка? За една част от периода имам попълнена осигурителна книжка.

За ДУК не знам, но при стандартен граждански договор няма трудов стаж, отчита се извършването на дейност, не работни часове. Аз също имам период на граждански договори, стаж липсва в този период.

# 185
При работа на граждански договор не се трупа трудов стаж, само осигурителен такъв.

# 186
Здравейте! Харесах обява за работа, която предлага възможности за избор на работното време, на пълен и непълен работен ден. При кандидатстване може да се избере само едната възможност. И двата вида ме устройват. Какво е добре да се предприеме в такъв случай, да кандидатствам два пъти за всеки вид работно време, или не е подходящо?

# 187
При това положение наистина изглежда най-добре да кандидатстваш поотделно за всеки от вариантите.

# 188
  • София
Бих кандидатствала за пълен работен ден.

Аз имам един малко теоретичен въпрос. Обичам по принцип идеята да се облечеш, да си имаш рутина и да идеш на работа и често гледам кратки клипчета с "a day in the life of..." и в тях се снима някой в асансьора, как цъка на компютъра, обяд, сещате се. Нищо конкретно и особено, но според вас приемливо ли е? Първо от гледна точка, че е в работно време и второ, че се пуска съдържанието за лични цели и евентуална печалба. Нямам предвид морално, а дали е противоречащо на нещо.

# 189
Тези клипчета са театър според мен. Съмнява ме да са снимани в реална среда.

# 190
  • София
Според мен много от тях са си на работа, защото се вижда, че избягват да хващат в кадър прекалено много неща.

# 191
Ако работодателят не е против да се снима в офиса, не виждам проблем. Подобни клипове са по няколко минути, съответно не може да се приеме, че се губи съществен обем работно време.

# 192
  • Melmak
Според мен хората, които го правят, работят в по-малки фирми или български компании, а не чуждестранни. Чуждестранните корпорации имат по-стриктна политика в това отношение. Аз не бих се наела да снимам в офиса за лични цели там, където работя сега. Обаче като бях в агенцията за дигитален маркетинг сигурно на никой нямаше да му направи впечатление. Там правила особени нямаше, малка фирма, големи схеми.
Иначе не мисля, че се губи чак толкова от работното време, колкото да пиеш едно кафе.

# 193
  • пустинята Гоби
И според мен клиповете, в голямата си част са режисирани и пълни с рекламно съдържание. Сигурно има и разби аматьорски, но те си личат. Едва ли отнемат много време на аматьорите, та чак да се задава въпроса редно ли. Като не им уплътняват работното време, дали ще се мотат или ще снимат клипове, все едно.

# 194
Те в чужбина са много модерни тия клипове.

Иначе, не виждам проблем. Безплатна реклама за фирмата, докато бе изнасяш чувствителна информация - защо не.

Общи условия

Активация на акаунт