Работа, CV-та, HR-и, съвети - 101

• 15 696
  • 395
  •   1
Отговори
# 240
Vili Dim, и аз съм като теб, но на 50+ работата е "Мисията невъзможна". За себе си говоря, не знам ти на колко си.
В какъв смисъл? На 50 съм. Simple Smile

# 241
Vili Dim, и аз съм като теб, но на 50+ работата е "Мисията невъзможна". За себе си говоря, не знам ти на колко си.
В какъв смисъл? На 50 съм. Simple Smile
В смисъл - от транспорт и спедиция да намеря работа в различна сфера.

# 242
Опции - много, вероятно заплащането няма дс толкова добро, обаче. Всякаква административна работа би изглеждала като отпуск в сравнение с натоварването при транспорта.
В момента съм логистик и търговец, имам си отговорности, които ми галят професионалното его, пък и предизвикателства. Определено, обаче, има предизвикателства, без които бих могла спокойно да мина. Типномв момента, в който орочетох за предизивикателства, както леженоннеделно следобдно, посредста на три почивни дни, се наслаждавахме на последния летен ден от плажа с децата и всичко трябваше да е релакс и време със семейството, се наложи бързо да събера хавлии, пояси и и джапанки и да  се сблъскам с предизвикателствата. Та, затова и така бурно реагирах на тая дума. Знам, че имахте предвид един по-широк контекст, но познавам доста хора, прегорели  от работата в тая сфера, че е чак страшно (без да изключвам и други професии, при които натоварването също е голямо).

Та, към авторката: най-малкото: обмислете фирмите, с които сте работили, с какво се занимават, дали имате добро впечатление от някоя, дали бихте искали да работите за нея и т.н.
Другият вариант е, ако имате  образование в друга сфера, да търсите работа в нея.

Към авторката

# 243
Зависи с какво образование сте. Ако сте с някаква по-широка икономическа специалност може да работите всякаква административна длъжност, за която се изисква икономическо образование. Виждам много обяви за работа, в които изискването за образование е висше бакалавър и пише образованието да е техническо или икономическо или от областта на социалните науки. Аз също съм на 50, също работих последните 13 години в областта на логистиката и от пет месеца работя нещо съвсем различно. И от заплатата съм си доволна, но аз работя за около средната и малко под нея, не знам на вас колко са ви месечните разходи.

# 244
Образование и квалификации не ми липсват, проблемът е 50+. Някъде завоалирано ми показват. Кандидатствала съм и във фирма, където познавам един от съдружниците и директно си ми каза, че търсят човек около 30. Другото ми любимо е overqualified. Ми кандидатствам в сфера, която не ми е позната, не мога да се хвърля на мениджърска позиция. За мениджърска позиция ситуацията е  - ми ние търсим човек с опита в тази сфера. Малко е Параграф 22 Simple Smile Но не съм се отказала де.

# 245
Към какви сфери си се насочила?

# 246
Всякакви без хазарт, транспорт и банки(фронт офис)

# 247
Аз съм на 45 и вече срещам трудности с намирането на нова работа, разбира се, не ми се казва за възрастта, но това е причината, да получавам откази, макар че кандидатствам само за позиции, на които отговарям на 99%. От юни съм безработна, положението не е много розово на пазара на труда в момента.

# 248
  • Сф
В момента трудно се намира работа, независимо от възрастта.
За първи път около мен има толкова много съкратени, които активно търсят, но навсякъде е много работа- неадекватно заплащане. Говорих и с нашия рекрутър, сподели, че има много свободни кадърни кадри на пазара и в момента е много лесно да запълниш позиция, предвид съкращенията в много корпорации.

# 249
Някъде ми беше излязло във фийда, че в България имало най-малко незаети работни места от целия ЕС. Предполагам, че са ги приравнили по някакъв начин, на брой хора, защото естествено, че имаме по-малко работни места (и заети, и свободни) в сравнение с 80-милионна Германия, но все пак вероятно няма голям избор от свободни работни места и е трудно.

# 250
Подозирам, че и по-зле ще става за съжаление.....

# 251
Крайно време е да стане по-трудно. Да има конкуренция, да се повиши производителността на труда. И заплатите съответно Wink

# 252
  • София
Заплатите, т.е. цената, на която служителят си предлага труда, при свръхоредлагане на услугата, демек труда, следва да пада.

# 253
А при поевтиняване на труда намалява и стимулът за повишаване на производителността.

# 254
  • София
Стагфлация, да си дойдем на думата.

Общи условия

Активация на акаунт