Работа, CV-та, HR-и, съвети - 101

• 15 705
  • 395
  •   2
Отговори
# 225
На средна възраст съм със солиден къмплайънс опит и С2 английски. Парите са второстепенни, макар че и те имат значение. Важно ми е да няма нощни смени и да има опция хибридност. И по възможност да има колеги и на мойта възраст. И да не е банка!

Така описано, къмплайънс в някоя от големите банки е добър вариант - няма пряк контакт с клиенти, работата се поддава на планиране, и няма много извънреден труд, ако звеното е адекватно осигурено с хора.

# 226
Съгласна съм с Khufu.

Имаш варианти - онбординг на корпоративни клиенти, transaction monitoring, кредитен риск. В общи линии, гледай къде АМЛ процедурите не минават през анализатора, а през отдел продажби.

# 227
Здравейте, за сега се включвам набързо. След почти 17 години в сферата на спедицията си дадох пълна почивка това лято, и сега започвам вече да обмислям на къде искам да се насоча, така че имам доста да чета. 🙂

# 228
В сферата на Логистиката може би? Хем подобно и с реален шанс за предложение в тази сфера, хем различно и достатъчно предизвикателно.

# 229
Аз имам въпрос, чисто от любопитство. Във вашите фирми позволява ли се взимането на половин работен ден отпуска? Знам, че на някои места може, на други не, та ми е интересно.

# 230
  • Сф
При нас може по половин ден. Има го като опция в тракерите за отпуските.

Пожелавам късмет на Вили, логистиката/ спедицията е много неблагодарна професия. От личен опит го казвам.

# 231
  • София
То по закон няма как, но може с договорка. Пускаш си един ден и го взимаш на два пъти.

# 232
В предна работа го имаше регламентирано. Първо пускаш цял ден и ползваш 1/2, следващия път пускаш само 1 заявка, че имаш да ползваш 1/2 ден компенсация /май пак трябваше одобрение/. Беше полезно, понеже работното място беше извън града и беше почти невъзможно да се свърши някакъв личен ангажимент без да гърмиш яко отпуска. Тъпото е, че след като част от персонала се преместихме в офис в града това рязко спря да се ползва, не че беше забранено, но май не се толерираше и не чух повече такъв случай. Но пък тогава имахме частичен хоумофис.

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 21:40 от Miss_Kaprisse

# 233
В нашата фирма и половин час може, води се почасов. Аз много държа на това нещо, дори и за ХО, защото дори да излезеш цигари да си купиш в работно време, може да стане, недай Боже, някаква злополука, която се води трудова. ЧР ни ги води тези часове и като стане цял работен ден, си го пускаме като ден платен отпуск. Имаме си и система, в която са видими, така че няма как "да се прецакаме" с един час например. В другите отдели не знам как е, но в нашия е така.

# 234
  • Melmak
При нас няма как, което нее проблем за мен.

# 235
При нас също има възможност да се заявява половин ден отпуска, във формуляра даже се посочва дали ще е сутринта или следобеда.

# 236
При нас може, но в края на годината трябва да нямаш половинки за пренасяне в следващата година.

# 237
В сферата на Логистиката може би? Хем подобно и с реален шанс за предложение в тази сфера, хем различно и достатъчно предизвикателно.

Ох, не знам кой, дал си почивка от спедицията, би търсил предизвикателства Simple Smile
след 20-ина години в транспорт и логистика поне аз искам малко спокойстие, предизвикателства не ща Simple Smile

Нека и авторката да си каже Simple Smile

# 238

Ох, не знам кой, дал си почивка от спедицията, би търсил предизвикателства Simple Smile
след 20-ина години в транспорт и логистика поне аз искам малко спокойстие, предизвикателства не ща Simple Smile
Нека и авторката да си каже Simple Smile
Абсолютно Simple Smile

# 239
Vili Dim, и аз съм като теб, но на 50+ работата е "Мисията невъзможна". За себе си говоря, не знам ти на колко си.

Общи условия

Активация на акаунт