Работа, CV-та, HR-и, съвети - 101

• 26 851
  • 761
  •   1
Отговори
# 30
За международните кол центрове не е необходимо да знае български, а ниво B1 на английски е достатъчно, ако това не е основният език за работа.

Не мога да да дам съвет или предположение защо не му се обаждат. По принцип има търсене с италиански и София е пълна с млади италианци, работещи по проекти с родния им език.

# 31
Аз не харесвам агенциите за подбор на персонала, но може би в този случай няма да е зле да потърси такава. За по-големи се сещам за Адеко и HRS. Би следвало да познават клиентите си и къде италианския е търсен и дори да нямат свободна позиция в момента, да предложат нещо на по-късен етап. Определено обаче английския трябва да се подобри.

# 32
Здравейте,

Имам следния казус. Пуснал съм си предизвестието в сегашната ми работа като от новата компания, за която ще работя при предложиха да изкупят 2-та ми месеца предизвестие. От сегашния ми работодател обаче ми правят спънки и не ме пускат поне засега - въпросът ми е имат ли право спрямо закона и кодекса на труда? Имат ли нещо,за което да се захванат?

# 33
Нямат право да не те пуснат. Пускаш си молбата за напускане със съответния член от КТ, с дата на подаване и я завеждаш (вземаш входящ номер).

# 34
  • Melmak
Няма такова нещо, да не си крепостен селянин, че да не те пускат? Плащаш си неустойката за 2 месеца, а новият ти работодател после ти покрива сумата.

# 35
Те не са те вързали че да трябва да те "пускат"... Просто като не си изработиш предизвестието, им дължиш неустойка - сумата, с която искат да те "купят" за да не те чакат в случая. Но това не е на разрешителен режим от сегашния ти работодател, ти реално само на добра воля им казваш предварително. Имаш подадено че напускаш, просто спираш да ходиш на работа. Това че те не са съгласни е техен проблем, тяхната защита в КТ е точно предизвестието и неустойката.

# 36
Здравейте, мами!
Аз се включвам със запитване относно доста добре познат работодател. Имате ли поглед над Nestlé Bulgaria? Какво мислите за условията им на труд, подсигуряват ли разумен баланс между личен живот и работа, както се твърди? Ще се радвам да чуя всякакви впечатления.

# 37
  • София
За каква позиция питаш, защото между офис и производство има разлика.

# 38
Никога даже не съм поглеждала колко кандидати има по дадена обява за работа. Къде другаде, освен в Джобса ( където се въртят основно няколко фирми от нашия град с огромно текучество) и Линкедин, търсите вие?

# 39
За каква позиция питаш, защото между офис и производство има разлика.

CPW Commercial е позицията, тоест изцяло офис / административна работа.

# 40
Имала съм колеги, идващи от Нестле. Имала съм и колеги, отиващи в Нестле. Тези бившите не бяха очаровани. Те и за това за бивши. Но това беше отдавна. Наблюдението ми за тях е: стават. Май локацията им беше кофти, но зависи ти къде живееш.

# 41
  • пустинята Гоби
Nestle имат хоум офис, локацията им е в Люлин, но е сравнително близо до метрото доколкото помня. Аз имам позната, която работи за тях от дълги години, от неквалифициран служител през годините успя да се квалифицира и да расте във фирмата. Според мен е доволна, има малко дете и успешно съчетава работа и семейство. Идеално няма никъде, така че зависи какво търсиш/ какво работиш в момента и т.н.

# 42
Локацията им е много кофти. Точно това ме кара да се замислям дали си заслужава, понеже на ден общо ми се събират около 2 часа път отиване и връщане. Като добавим и семейните ангажименти, в съзнанието ми се появява доста тегава картинка.   Отделно, реших да се преквалифицирам и в момента имам записан бакалавър в НБУ. Та, позицията, която ми се предлага е точно по новата ми желана специалност, но е стажантска, следователно е с минимално заплащане. Чудя се дали тази думичка “стаж” не гарантира един малко по-лежерен период на работа, така че да мога да си ходя на лекции в дните, в които съм хоум офис Smile А по натакък ще видим дали въобще ще ми предложат постоянна позиция…
Nestle са лидери на пазара, има ги във всяка една страна. Именно затова мисля, че “лишенията” ще си заслужават в името на доброто CV

# 43
  • Melmak
Зависи каква ти е ситуацията в момента. Като бях на първата си корпоративна работа на 22 г пътувах с 3 транспорта и повече от 1 ч в посока. Беше ми гадно, обаче нямах кола, нямах пари, беше първата ми работа, която вече е сериозна. Сега си гледам повече комфорта, защото като чуя 2 ч път на ден… и ми се отщява живота. Доста трябва да ме мотивират с парички и благинки, за да се съглася. И вече в личен план, имаш ли деца, имаш ли кой да помага и тн (не питам за да пишеш такива неща, а да си помислиш сама за себе си).

# 44
Не знам дали е правилната тема, ако съм объркала насочете ме към точната.

Назначена съм от 21.06 по чл. 67 ал. 1 т. 1 от кт във връзка с чл. 70 от кт, срок на изпитване 6 месеца, предизвестие - 3 месеца.

Въпроса ми е, дължа ли предизвестието, ако реша да напусна по време на изпитателния срок?

Общи условия

Активация на акаунт