Работа, CV-та, HR-и, съвети - 101

• 14 914
  • 385
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Фармацевт в аптека взима 4-5к?

# 301
И в моя областен град постоянно се търсят работници за Кауфланд. Явно няма желаещи или желаещите не са това, което търси работодателят. Работата е тежка. Хората искат държавна или бюджетна работа.

# 302
Не е необходимо да не е хубаво, просто при нискоквалифицирания труд текучеството винаги е голямо.
Има фирми, производства, в които трябва някой да умре, за да се освободи място и то веднага се заема от някой близък на работещ там.

# 303
  • Melmak
Фармацевт в аптека взима 4-5к?

Магистър, да. Ако не е магистър, 3к ~

# 304
Понеже всеки ден съм в сайтовете за работа, забелязвам в почти всички градове от няколко месеца обявите за Джъмбо са винаги актуални. Магазина е огромен, а заплатите пише 2200 мисля бруто. Явно има голямо текучество, защото са винаги много обявите им. Имам познат в Лидл - охрана, каза, че е доволен, имат ваучери за храна. Каза ми, че страшно много се краде и това било ежедневие в Лидл, но за съжаление глоби не се пишат на хората. Просто ги карат да върнат стоката. А може би, ако ги санкционираха, това ще намали мераците на такива хора, но глоби няма.

# 305
  • София
Те излизат магистри като адвокатите така или иначе.

# 306
Охраната навсякъде са доволни, пенсионери, разнообразяват си деня и вземат някой лев.

# 307
  • Melmak
Не, има два вида. Едните са магистър- директно както адвокатите. Другите са “помощник-фармацевт” и учат 4 години. Нямат право да практикуват, ако в аптеката няма маг. фармацевт. Често магистъра седи отзад и се уверява в лекарствата, които помощникът продава. За разни без рецепта, помощникът може сам.

# 308
Помощник фармацевт учат 3 години и излизат със степен професионален бакалавър. Напрактика са продавачи в аптека. Разбира се по високо платени от тези, които продават козметиката в аптека. Заплатите за помощниците ги гледам към 2500 нето, магистър към 3.
Ако се чудите може ли да продължат магистър и да станат магистър фармацевти, не, не може. За магистър фармацевт се започва отначало.

Последна редакция: пт, 26 сеп 2025, 10:49 от Tina*

# 309
  • София
Ясно, не знаех, че има и друга форма. Но както и Тина посочва, явно едната специалност си е направо магистър.

Аз съм попадала и все по- често попадам на неадекватни в аптеките, които за един йодасепт нищо не могат да ми кажат. За добавки ми четат етикета и елементарни неща като метилирана форма не знаят. Явно не са магистри Grinning
За йодасепта само исках потвърждение и една ми каза "не съм лекар". Не троснато, ама безпомощно и нелепо. То и аз не съм, ама...

# 310
Каза ми, че страшно много се краде и това било ежедневие в Лидл, но за съжаление глоби не се пишат на хората. Просто ги карат да върнат стоката. А може би, ако ги санкционираха, това ще намали мераците на такива хора, но глоби няма.

Магазинът не би могъл да санкционира крадливи клиенти - кражбата е престъпление, което се преследва от полицията и прокуратурата, но явно Лидл считат, че това е излишна хамалогия.

# 311
Спукват ги от учене и бакалаврите.
Аз попаднах на една магистърка и я питах за разлика между две добавки, ами не знае. Мързеше я да гледа направо.

# 312

Може да работят докато учат, но тогава и заплатата е по-малка. Моя приятелка докато учеше още, работеше в аптека и взимаше добри пари за онова време. Сега магистър в аптека поне 4к (за София). Ще я разпитам като я видя.

# 313
  • София
Еми, няма лошо. Все пак се учи бая, но защо лекарите на техните години не взимат 4к. Grinning

# 314
И лекарите могат да работят това. Дали искат обаче...
А на въпроса ти защо за тези пари? Защото аптеките са на свободния пазар, пък болниците са уж на свободния пазар ама с директор, който иска само той да взима.
В аптека можеш да работиш навсякъде, включително за ЕТ Тошо.
И тези 4, фармацевтите си остават на тях. Пък веднъж като вземат специалност лекарите и работят в болница, си правят частен кабинет и тогава си подобряват доходите. Развитието е по-бавно, но може да бъде по-доходоносно. В аптеката почваш на 4 и на толкова си оставаш, няма накъде да се развиваш. Е, юожеш да си отвориш аптека.

Общи условия

Активация на акаунт