Работа, CV-та, HR-и, съвети - 101

• 18 718
  • 489
  •   7
Отговори
# 480
Как така 1400/1500 нето? Това е заплата за продавачка на вестници.

Ами преди няколко страници, мисля, имаше запитване за специалист маркетинг в София и тук също посочваха ниски заплати. Та, в Пловдив не мисля, че положението е много розово. Иначе съм съгласна с казаното, но… Ще ми е интересно някой от Пловдив да ни ориентира далеч ли съм от истината.

# 481
Моите впечатления са, че положението в Пловдив, Бургас и Варна е плачевно със заплатите, така че е напълно възможна заплата.

# 482
Също си мисля, че е възможно за стартова да дават толкова. В София няма да е много повече +300 лв. макс. И, да, подигравка са заплатите в момента, след 1 януари ще стане още по-зле. В момента цените на всичко са двойни спрямо миналата година, а заплатите са си същите.

# 483
Обявите на нашата фирма не са с впечатляващи заплати в обявите. Не знам каква е точно политиката, не знам о заплатите на колегите, но като цяло явно служителите са доволни и текучество практически няма (новите позиции са поради разширяване на дейността). Имаме и хубав бонус и социални придобивки.
Всичко това го пиша, за да стане ясно, че някои работодатели явно увеличават заплатите след изпитателни срок.

# 484
....
Ами преди няколко страници, мисля, имаше запитване за специалист маркетинг в София и тук също посочваха ниски заплати. ...
Маркетинг специалисти под път и над път,  от всякакъв вид. Също и оператори на данни. Просто се плаша къде ще отидат всичките 90% от хората с подобни професии след няколко години, като се поошлайфат ИИ-тата.

# 485
Точно, че оператор въвеждане на данни не е като ядрен физик. Хора и за тази длъжност под път и над път.

# 486
  • София
Почти всички офисни професии са под път и над път. Не знам защо част от хората си въобразяват, че са незаменими от ИИ. Толкова специфични знания и умения нямат...

# 487
Регистрирах се в сайта и ми дава, че в момента вземам над средното за длъжността. Честно казано, това малко ме демотивира. Т.е. наистина заплатите в Пловдив са доста ниски. Освен, ако ме поканят на интервюто изобщо, ще кажа заплата, близка до моята плюс 100 лв максимум отгоре и това е. Важно  е да не е под настоящата ми. От друга страна, много ми се иска да работя в голяма фирма, която спазва всичко по кодекс и е социално отговорна.
Редактирам: казахте, че има други сайтове, подобни на горния, за проверка на заплатите и мнения за фирмите. Бихте ли споделили линкове?

# 488
В работодател.бг има мнения, но според мен са силно изкривени, а някои фирми явно плащат, за да се трият негативните за тях. Чела съм мнения, които после изчезнаха....

# 489
  • Асеновград
Регистрирах се в сайта и ми дава, че в момента вземам над средното за длъжността. Честно казано, това малко ме демотивира. Т.е. наистина заплатите в Пловдив са доста ниски. Освен, ако ме поканят на интервюто изобщо, ще кажа заплата, близка до моята плюс 100 лв максимум отгоре и това е. Важно  е да не е под настоящата ми. От друга страна, много ми се иска да работя в голяма фирма, която спазва всичко по кодекс и е социално отговорна.
Редактирам: казахте, че има други сайтове, подобни на горния, за проверка на заплатите и мнения за фирмите. Бихте ли споделили линкове?
След мнението Ви направих тест да се регистрирам и да проверя заплата. Не мисля ,че е коректен резултата.
1. Ми излязоха само 10-15 сфери на работа.
2. Дадения резултат , излиза в обща сфера търговия, което поне в случая за длъжност за която искам  да проверя нива на заплати ,резултата е некоректен. . /Направих още два теста опитвайки да видя заплати примерно на длъжност в туризма, каквато категория няма, дава ми някаква обща стойност за търговия. И след третия тест, ми каза ,че мога да ползвам калкулатора след 30 дни ./
Тоест всички които по инакъв начин са свързани с търговия и продавача в супермаркета и специалист продажби на едро, и на специфични услуги за които са нужни много допълнителни познания и специфични умения със софтуер влизат в една графа, и дава някаква осреднена заплата. За мен е подвеждащо на база моята информация за конкретна длъжност в дадена сфера.
За  някои професии може и да дава резултат.

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 08:00 от Panayotu

Общи условия

Активация на акаунт