Работа, CV-та, HR-и, съвети - 101

• 19 402
  • 501
  •   2
Отговори
# 495
И все пак в София търсят препитание все повече и повече хора ... всеки има своята мотивация

# 496
  • Melmak
Пак старата тема…
Да, в София заплатите са по-високи и има повече бизнес. Често има високоплатени специалисти, които няма как да имат поминък в малък град или село. Обаче разходите за живот стават все по-високи - жилище, ясла/дг, паркомясто. Само това като базов разход. Иначе Красно село не е евтин пазар. Аз също пазарувам от пазари, днес си купувах зеленчуци. В София също мисля, че има заплати, започващи с 1, особено Еконт/Спиди в офис, хигиенисти, касиери в Изипей.

# 497
  • София
Разбира се, че има.
Не знам как си го мислят - че тук в София вее изобилието. Падат ананаси от небето и са почти безплатни.

Всичките административни позиции на каса са под 2. И митът за касиерките в Лидл. Бруто, да. Ама иначе - не.

# 498
Аз питах chat gpt, много ме комплексира, изкара ми, че средната заплата е три пъти по-висока от моята Joy

# 499
Аз питах chat gpt, много ме комплексира, изкара ми, че средната заплата е три пъти по-висока от моята Joy

Не се бях сетила да го питам. Ама сега изобщо няма и да го...... Щото и аз ще се комплексирам. Хаха

От пазари не купувам. Там "не може да се избира" и ти пробутват гнилоч, ако продават на по-ниски цени. Иначе не е никак евтино, по-скъпо е от веригите, където все пак може да си избереш едно по едно. Зареждат ги все от борсата в Слатина.
На Женския пазар веднъж едни домати - видяха ми се евтини и рекох, ще купя. Госпожата ми ги слага в черна торбичка (естествено), обаче преди да й подам парите, отворих торбата. Бяха 5 домата, 4 изгнили. КАзах й, че аз това няма да го купя, при което тази като взе да ми крещи. Като нямало да го купя, защо съм я разигравала, тя била ги сложила в торба, много работа било....Попитах защо ми слага изгнили и тя с цялата си наглост - Ми аз кво да ги правя? Хахаххахха  То, чак няма какво да кажеш след това....

# 500
  • Melmak
А, не, от такива не купувам. На нашия пазар ти дават пликче и сам си избираш. Повечето сергии, от които купувам ме познават и си имаме приказка даже. Винаги дават да си сложа сама ако искам. Ако те ми слагат не са ми набутвали гнили. Но на Женския пазар са такива гадняри още от дете като ходех с майка ми. Лъжат много и наистина набутват гнили.

По темата: въобще не мисля, че всички заплати започват с различна цифра от 1 в София. Просто тук има повече избор от работни места. В малко населено място няма такъв избор от работодатели. Тук по-лесно се намира работа, било то и нискоквалифицирана. И да, гърбеж ще е, но се намира.

# 501
Така е, за да претендира за тавана на рейнджа, кандидатът следва да има опит в съответния сектор, а тогава ще е наясно със заплатите в него.

Общи условия

Активация на акаунт