Работа, CV-та, HR-и, съвети - 101

• 15 090
  • 390
  •   8
Отговори
# 60
Непослушна готвачка, честито и успех на новата позиция! Smiley
Моят въпрос се позагуби в предишната тема, но ще пробвам пак - някой с опит в козметичната индустрия?

# 61
Предложиха ми нова, по-добре платена работа. Хоум офис. В понеделник пускам предизвестие. Иначе за всичко, което ме питате, вече съм писала. Но вече е и все едно кой крив, кой прав. Аз се отървах.

Стискам палци на новото място да е добре, сегашното наистина звучи ужасно.

# 62
  • София
[Прекалено много май търсиш да създаваш лагери срещу колежката, обсъждаш с тях подробности за болнични и болести си степен да ти дават рецепти, в същото време въпросната колежка, която се води, че те замества, нищо не знае..., което също не е добре за атмосферата. Сякаш е по-добре, че шефът ти е отменил срещата, защото ми се струва, че нямаше да е за да ти окаже подкрепа срещу колежката.
Да, нарича се интригантство. Сама си каза в предната тема "оставих я за последна да разбере колко ще отсъствам".
Дано поне в другия екип са достатъчно толерантни към мъченията на първородния и не смеят да противоречат на "човек, който е работил в международни фирми".

# 63
  • София
Мислех, че само аз не мога да изпадна в дълбоко съчувствие относно страданията на потребителката. Смятам, че отношенията са двустранен процес. Струва ми се, че тя е доста предубедена към колежката си и самата тя се държи по начин, който да предизвика съответната реакция. Аз също не бих била Ок от такова поведение на някой, който ще замествам. Въпрос на елементарно уважение и възпитание, не става въпрос дали по документи сме длъжни или не да я уведомим.

# 64
  • Melmak
Успех на новата работа!

# 65
Да заместваш някой не е най-приятното нещо, често не се и заплаща допълнително, защото "уж" вършиш само най-неотложното, а често не е така... Преди години замествах една колежка винаги когато отсъстваше и беше станал голям скандал, намесих и шефа...Планува тя почивка в чужбина месеци по- рано (в летният период), но благоволи да ме уведоми два дни преди заминаването(и шефа не ме беше информирал), а работим с нея в една стая.. Направо бях бясна, защото ако имах планове за почивка щеше да стане голямо мазало..После я преместиха в друг отдел и там същите номера въртеше на колежките си...Накрая сама напусна след условия които не я устройваха...

# 66
Кечър, когато теб те нападнаха в темата за етажната собственост и не ти съчувстваха за драмите на майка ти с някакви течове, аз те защитих. Но щом казваш, нека съм интригантка. Колежки и колеги съм замествала различни и не веднъж, за дълги периоди от време. Знам за какво става въпрос. Не ми е и хрумвало да ги тормозя и да им давам зор. Ако има някой виновен в такива ситуации, то е нехайството на ръководството.

# 67
  • София
Непослушна готвачке, много рядко пиша към конкретния човек във форума, гледам да пиша по зададената ситуация.
За мен така звучи действително- че не си казала баш на човека, на когото трябва да кажеш заради ваши си разпри. Дали е така, само вие там си знаете, това са рисковете на форума - един човек пресъздава ситуацията от своя гледна точка, със свои изравни средства, които понякога не са подходящите, в момент на афект и още куп други сценарии.  
Разбирам и, че детето ги е най- важно, така и трябва да бъде, но начинът, по който го представяш, е изискващ и това буди желание за отпор в повечето хора. Това като съвет.
Аз лично в такава ситуация бих била още по- стриктна спрямо човека чисто професионално, за да не могат да ми кажат Б и да си вържа гащите. Което и правя, впрочем. 

Успех на новата работа ти желая

# 68
  • Melmak
Непослушна готвачке, не знам защо винаги очакваш някой да те защитава в дадена ситуация. Голям човек си. Ама колегите били на твоя страна, само конкретната колежка ти правела проблем. Защо са тия драми? Чак да имаш нужда колегите да скачат в твоя защита?

# 69
  • София
Успех.
Разберете, че когато има конфликт, мениджмънта трябва са го разреши, а не да се стига до лични разпри и интриги.
Те са хората, които да разпределят задачите при отсъствия, да говорят с отсъстващия, за да открият причините, защото, да не се лъжем, има и много фалшиви болнични, но има и напълно сериозни причини.

# 70
Права или не, за мен е очевидно, че тази фирма е змиярник, където поради липса на добро ръководство се водят вътрешни борби.
Това, че я сменя е най-правилното решение за потребителката. Особено с позиция, която е изцяло хоум офис. Не, че няма съответните дърляния и при тях, но е в много по-малка степен.

# 71
Кечър, когато теб те нападнаха в темата за етажната собственост и не ти съчувстваха за драмите на майка ти с някакви течове, аз те защитих. Но щом казваш, нека съм интригантка. Колежки и колеги съм замествала различни и не веднъж, за дълги периоди от време. Знам за какво става въпрос. Не ми е и хрумвало да ги тормозя и да им давам зор. Ако има някой виновен в такива ситуации, то е нехайството на ръководството.

Не е задължително да е интригантство, но може да е някаква наивност, че всеки, който се държи любезно и ти каже 1-2 приятни думи, те харесва и те подкрепя. Ти си новата, отиваш да се оплакваш на шефа си от колежка, която е 10+ години във фирмата. Как, за Бога, се стига в разговор, ограничен стриктно до работни ангажименти, колко е неприятна колежката, как нямала висше образование и как никой не я понася, а пък ти си била мила и добра и не си заслужавала нейното отношение? Твърде много се отпускаш в личностни квалификации с хора, които не са ти близки, и даже са ти шефове. Шефът те е погалил по главичката, казал ти е 1-2 топли думи, оплюл е колежката... Ами сигурно и на колежката такива ги разправя, ако и тя е като теб и се стига до такива персонални характеристики. Само че действията на шефа показват, че е наел нов човек да върши част от твоята работа, а не работата на колежката, която работи от десетилетия там и никой не я понасял. Колегите, останалите, и те ти оказват морална подкрепа срещу колежката, като се хванете да я обсъждате, ама знаеш ли дали не обсъждат и теб заедно с колежката, оказвайки ѝ морална подкрепа? И за капак раздуване на някакви драми заради болничен,... Вероятно наистина ще се чувстваш по-добре на друга работа.

# 72
Шефовете винаги си държат на старите кадри, няма да си развалят отношенията заради някой нов. Дипломата не върши работата, върши я човека с опит.

# 73
Това е така, което е нормално и позитивно в някои случай. Обаче не липсват и случаи, в които точно по тази причина старите кадри въртят и фирмата, и който си искат на малкия си пръст и се мислят за богопомазани. В същото време почти не съм виждала някой, който е от двуцифрено число години в някоя фирма и да е човек, който продължава да си повишава квалификацията, интересува се от нови тенденции и като цяло е в крак с времето по отношение на професията си.

# 74
Всяка фирма си има специфични неща, и е достатъчно да знаеш новостите, които я касаят, не да си в крак с времето като цяло. Особенно ръководния персонал, като вземат някой нов, който не е в нещата, как и какво ще ръководи? Затова на старите кадри и заплатите са по-високи, даже и на чистачките.

Общи условия

Активация на акаунт