Работа, CV-та, HR-и, съвети - 101

• 27 405
  • 761
  •   1
Отговори
# 165
Имам познати, които като решиха да търсят работа, разпратиха CV на всички големи фирми в региона, като представяне, без да има конкретна позиция. Аз направих същото в началото на ноември. Случвало ми се е и на мен да ме викат по този начин на интервю за позиция, за която не съм кандидатствала. Но ние сме в провинцията и първо да ограничени брой големите фирми, ограничен брой са и специалистите с опит. Не може да се сравняваме със София, където и търсенето и предлагането е по-голямо.          А за по-дългото предизвестие, основния проблем е дали ще те чака новия работодател, иначе си е добре да има почивка между двете работи. Работодателя не те пуска, защото иска да наеме първо друг човек, но ако и неговото предизвестие е дълго се получава един омагьосан кръг. За млади и търсени специалисти предполагам това не е проблем, ще ги чакат и три месеца, ако трябва но за съжаление не всички сме такива.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 09:08 от lyatno vreme

# 166
Имам въпрос. Какво се прави когато ви се връчва нова длъжностна характеристика, която добавя нови задължения, които не искате и нямат нищо общо с вашата длъжност?
ИИ рече че имам право да не подписвам и да възразя писменно.
Така ли е?
И как точно да оформя това задължение или свободен текст.

# 167
  • София
Имаш право да не я подписваш, да. Но и те имат право да ти направят живота черен.

Аз съм отказвала, впрочем. Но не беше свързано със задължения, а с наименованието на длъжността и беше по- скоро административна грешка от тяхна страна, а не изменение по същество. Обясних кротко, че ми трябва хорариум под точно това, което така или иначе правя и ми е длъжността. И не са ме дърпали повече. В твоя случай е друго.

# 168
Е как точно ще ми направят живота черен?

Иначе ок, аз не съм умряла за тази работа чак толкова, но ако в краен случай пък толкова не можем да се разберем ще си метна аз молбата.
Както и останалите.
Засега още няма такава харектеристика. Но усещам накъде духа вятъра.
И питам да се подготвя.
И трябва ли писмено да възразя или просто не подписвам?

# 169
  • София
Аз по- скоро не бих подписала без специално възражение. Писмено ли ти отправят това или на разговор?

# 170
При един такъв случай аз отказах в разговор с шефката, с обяснението, че това го няма в длъжностната характеристика. Като поясних изрично че мога да го правя, но срещу допълнително заплащане. Реакцията беше много много негативна, с довода че ние сме си били говорили за това веднъж, нали помниш...
Натопили са ме на по-големия шеф впоследствие, предполагам, и като резултат шефката продължи тихомълком да си го прави сама, без повече коментари по темата.
Някои управляващи много обичат да си попрехвърлят задачите на подчинените, е така между другото, щото те са много важни, много ангажирани, много отворени и много dedicated, ти да видиш... А ние негрите си бъркаме в носа по цял ден и се чудим какво да правим...

# 171
Здравейте. Някой може ли да даде повече информация за Пи Пи Ди? Виждам имат обяви и предлагат дистанционна работа на flexible working hours? Хем дистанционна, хем гъвкаво работно време. Какво всъщност означава за тях гъвкаво работно време?

# 172
  • София
Някои отдели са с пълен хоум. По един ден в месеца. Не са ли вече Термо Фишер?

# 173
  • Melmak
Термо Фишер са. Трябва да питате тях за флексибъл работното време, иначе сигурно зависи и от позицията.
Един колега каза, че е кандидатствал там преди няколко месеца. Не му бяха дали очакваната сума като заплата, иначе каза, че подборът е бил адекватен, само парите са го спрели. Според него ако сега си в началото на кариерата е идеално място, за по-високите позиции не знам. Имах колежка от магистратурата, която започна там първа работа и беше много доволна.

# 174
Аз по- скоро не бих подписала без специално възражение. Писмено ли ти отправят това или на разговор?

Написала съм.
Все още няма такова нещо, но е възможно и това да направят, тогава наистина няма да разпиша.
Затова и питам предварително как да реагирам.
Писмено ли?

# 175
  • Mars Hotel
Имам много познати и бивши колеги, които работят в Термо Фишър. Имат хубави условия и заплатите им хич не са лоши, а и както казаха вече, част от позициите са изцяло хоум.

# 176
Здравейте. Имате ли информация за BTL  в Пловдив, по-специално производство и складове?

# 177
Здравейте! Има отворен конкурс за 2 бройки като оператор на телефон 112. Проверих в БГ работодател и коментарите доста лоши, като се споменава, че шефката на 112 е там от много време и всички, които назначава са близки, роднини. Сега видях, че от 15 години тази жена си е все още тя на поста и вероятността да е истина всичко е голяма. Това е държавна работа и се води към МВР. Искам да попитам някой има ли опит/знание за тази работа - някой роднина/приятел, който е работил и е споделил впечатления. Има ли шанс за човек без връзки там да бъде назначен, какво е заплащането, какво представлява изпита. Ще съм благодарна на а всякакви мнения.

# 178
Длъжни са да пуснат обява и да направят уж подбор. На случаен няма да се падне, заплащането е добро + допълнителни, работата е лека. Опитай.

# 179
  • Somewhere far away
E как пък решихте че работата е лека?!

Общи условия

Активация на акаунт