Работа, CV-та, HR-и, съвети - 101

• 15 004
  • 389
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Работодателят има право да не приеме оттеглянето.
Върнали са го, защото е придирчив, което си е негово право, просто го е показал по неприятен начин и са решили, че ще създава проблеми. Може би не е най- точната дума, но в тая посока.

# 376
Може ли по-подробно обяснение за придирчив в контекста?

# 377
  • София
Човек, който си гони нещата и има самочувствието, явно с покритие. Такива хора, за колкото и висока позиция да се цани, не са от най- желаните.
Т.е. те са имали забавяне, оклепали са нещо и вместо хъката мъката, си е казал това така, онова онака, прозвънял ги е. Аз не казвам, че не е правилно, просто да видели, че няма да могат да си разиграват коня.
Това е предположение, разбира се, не го познавам човека, но според мен затова са дали заден. И позовавайки се на това, което са му казали. Иначе, може всичко друго да е, но аз си мисля, че за да посочиш такава конкретна причина, значи е тя.
Обикновено и най- безболезнено е обяснението с бюджета.

# 378
В този дъждовен и крив ден, имам хубава новина, поканиха ме на нова работа, дано да е по вода:) Стана съвсем изненадващо от вчера за днес, в моята сфера, но с по-добра заплата, както и повече натоварване. Успех на всички търсещи, има светлина в тунела...

# 379
  • София
Честито! Беше ли кандидатствала или търсят и имат връзка с теб?

# 380
Честито! Беше ли кандидатствала или търсят и имат връзка с теб?
Пуснах си СВ по обява, но съм в същия бранш и явно им трябва човек бързо, чак се учудих като управителката ми каза, " Почваме ли от утре?" ..

# 381
  • София
Честито! Дано да се чувстваш добре, щастлива и оценена Simple Smile

# 382
По принцип звучи разумно, но в случая не съвсем. Идеята на тази среща е била просто да се видят наживо. Не е било интервю, не е било за преценка, а за показване на работното място. И то по тяхно настояване и мрънкане как тъй работещ човек не може да се вдигне да шофира час извънградско само като му свирнат. Добре, че ММ се усъмни и не си пусна предизвестието.
И според мен е орязан бюджет. Факта че не се пуска обява ми говори това.

Искам да попитам пишещите темата каква е причината да се върти една и съща обява месеци наред ? Забелязах няколко фирми, че търсят стажанти (опит 0) и обявата се обновява в jobs-a от порядъка на 3-4 месеца? Някак не ми изглежда добре това, особено че търсиш хора без опит и на ниска позиция.

# 383
Тони, честито за новата работа! Да ти върви по вода!

Нарциса, ако е изказал недоволство, че е шофирал и е трябвало да излезе от работа, може и да са го видели като конфликтна личност, дори и да не е такъв.
Офертата не е договор и може да се оттегли и в деня на подписване на докумените за започване.
Гледай го от там, че е по-добре така, отколкото да почне и на втория месец да разбере, че не е неговото място.

Вита, може да не намират подходящ, може да проучват дали изобщо има кандидати, може да дават прекалено малко пари или условията им да не са добри.

# 384
Сама си си отговорила - без опит и ниска позиция, това означава текучество. А и ниските позиции обикновено не са единствени по рода си длъжности, а цял екип от хора на съответната позиция, така че непрекъснато някой напуска.

# 385
  • София
Нарциса, ако е изказал недоволство, че е шофирал и е трябвало да излезе от работа, може и да са го видели като конфликтна личност, дори и да не е такъв.
Да, сега е много модерно всяка претенция, колкото и обоснована да е, веднага да се праща в тая графа. Търсят се послушковци, не хора с критично мислене, такава е тенденцията.

Тони, супер, че толкова бързо са ти се обадили. Явно са те харесали.

# 386
  • София
Това Career show не е ли едновремешните Кариерни дни, които обикаляха по големите градове?

# 387
Да, сега е много модерно всяка претенция, колкото и обоснована да е, веднага да се праща в тая графа. Търсят се послушковци, не хора с критично мислене, такава е тенденцията.

Това би могло да е. Дали му харесва на някой или не, такова е положението.
Затова хората в началото се представят като приятни, разбиращи, неконфликтни и т.н. Пък, ако някой реши да има "критично мислене", носи си последствията.  Ако аз съм шеф и някой ми се тросне от преди да е подписал дори, ами ще си оттегля предложението и аз.

# 388
Ама не имало изобщо такива изпълнения. Разбрали са се да иде там, да му покажат работното място, офиса, да поговорят И наживо. Не знам ако беше приел офертата и тогава отишъл вече с подписан договор, какво би било развитието.
Аз по принцип разбирам идеята някой да не ти допада наживо. Обаче там дистанционно интервюира българин, после поляк, после белгиец, белгиецът праща оферта да започне веднага, в същото време българинът настоява да се видят все пак и след срещата изведнъж белгиецът оттегля офертата, защото българинът е казал, че моят не бил достатъчно transparent. И то казва, че я оттегля чак когато моят човек му е звъннал. Можеше сериозно да остане без работа предвид за какъв екземпляр работи сега. Не е тръгнал да си търси работа, особено в друг град, защото му е много хубаво на сегашната. Айде това си е наш личен проблем, ама поне не касае представянето в работата и имиджа на компанията.

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 07:23 от Нарцùса

# 389
Щом не е имало нещо такова, може би просто не го е харесал. Понякога така се случва. Някой не ти допада, въпреки че няма причина, нито нещо ти е направил....
Както ти казах и по-назад, по-добре така. Можеше да напусне, да почне и на втория месец да го освободят, което би било доста по-кофти за него.

Общи условия

Активация на акаунт