Работа, CV-та, HR-и, съвети - 101

• 18 598
  • 485
  •   3
Отговори
# 465
  • София
А дали наистина ще можеш? Това само го предполагаш, нали? Не си там в кухнята.
ЕЖК не работи, може да се окаже, че точно твоят шеф не пуска отпуски и не толерира болнични, а ти си се навила на по-ниска заплата. Каква би ти била мотивацията?

Не те разубеждавам, просто ми се иска да погледнеш от всички страни преди да вземеш твое си решение.

# 466
  • София
Или направо напиши за какви позиции става дума и ще ти кажат потребителите колко можеш да очакваш справедливо заплащанe, ако не можеш да се ориентираш. Реално, няма значение колко по- висока заплата кажеш от сегашната, защото тя пак може да им е достатъчно в бюджета и да не им се стори висока. Само ти ще си знаеш точно какво и що. И пейрола.

# 467
Щом е голяма фирма - няма как да в няма в сайтовете за заплати и работодател.

# 468
  • София
Мен животът ме е научил, че по-малко напрежение за повече пари се постига трудн, особено на по-ниски нива.

Сложи си някакъв процент над сегашното заплащане, който да покрива допълнителните разходи, евентуалната инфлация и малко отгоре, за да имаш буфер за преговори.

Направи и някакво проучване за заплатите има нива публикувани.

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 14:36 от Reunion

# 469
  • София
Къде пък има публикувани заплати по фирми?

# 470
И аз се позамислих. Нали тайни заплатите, не знаеш колегата на съседното бюро колко взема, ама без проблем ти излиза колко взимат хората, като цъкнеш някъде в интернета или попиташ чат джипитито. Освен да питаш изкуствения интелект колко да искаш.

# 471
Правиш филтър в сайт за обяви с показана заплата за длъжността, за която кандидатстваш и поне малко се ориентираш. Ако позицията е тривиална, едва ли заплатата ще е извънземна.

# 472
Позицията е оператор на данни в голяма международна фирма в Пловдив. Информация за заплатата няма.
Имам приятели, които са дълги години там, но на други позиции, та от тях знам за отсъствията, че не са проблем. Не, че отсъствам често, но сега и на дни от отпуската ми се сърдят.

# 473
Абсолютно си стрелям в тъмното, но Пловдив (май) не се славят с високи заплати. Според мен нещо от рода на 1400/1500 лв нето. Щом имаш познати там, може да знаеш дали имат допълнителни бенефити - ваучери за храна, ДЗО, карта за градски транспорт или сума на месец за гориво.

# 474
  • София
Как така 1400/1500 нето? Това е заплата за продавачка на вестници.

# 475
Къде пък има публикувани заплати по фирми?

Примерно - https://www.wherewework.bg/bg/zaplati-banka-dsk-ead-rabotnata-sr … -rabotodateli-298, има и още доста такива сайтове. Работят на принципа, че ако искаш да разгледаш всички заплати - трябва да напишеш и твоята и в коя фирма работиш. За фирмите, за които аз съм търсила са били добър ориентир.

# 476
  • София
Много полезно, благодаря

Ако аз правя новата тема, ще го добавя в първи пост.

# 477
Във фирмата, в която започнах този месец, заплатата я пишеше в обявата, така че всички колеги знаят колко взимам аз. Но пък аз не знам колко взимат тези преди мен:)

# 478
Как така 1400/1500 нето? Това е заплата за продавачка на вестници.
Оооо, метнете един поглед на обявите в jobs.bg даже за София... тези дни разглеждах и направо останах без думи... за мен това е просто подигравка...

# 479
  • София
Мятам редовно. Според мен голяма част са посочили официалната сума, на която осигуряват, а не реалната заплата, която предлагат. Все още се дават пари под масата за жалост. И да, 1400/1500 лв. е обидна заплата за Пловдив, където квадратът стига 2 хил. евро, а наемите са 800-1000 лева за двустайка.

Общи условия

Активация на акаунт