Работа, CV-та, HR-и, съвети - 101

• 26 869
  • 761
  •   1
Отговори
# 705
Да не би да спазват изисквания, ние официално сме 60 000, има Кауфланд, два Лидл,  два Била, Фантастико, Хаскомаркет, Минимарт и още един бюлюк по-малки.

# 706
Не е само от население, а и човекопоток. В онзи край има много пътуващи Маказа-Гърция, Капитан Андреево-Турция.

# 707
  • Melmak
Ваучерите основно във веригите ги приемат. Реално вече в не особено големи градове има Лидл и други подобни.

Реално, ако им погледнеш изискванията, ще видиш, че е за над определена бройка население откриването на филиал.
Да. Ама ние за села ли говорим? Вече и по курортите направиха Лидл Созопол, Лидл Царево. Пример давам просто. В изключително малките градове няма, но в съседните големи, има. Не вярвам човек никога по никакъв повод да не ходи в по-големия съседен град за нещо.

# 708
Те трябва да ги направят по селата, повечето им клиенти са от там.

# 709
Хората от супер малките градове и села, в които няма нищо, са свикнали да ходят в “града” да пазаруват. Изобщо това, че си на село, не значи, че не излизаш от там. Едва ли работиш в селото. То сигурно там има 2 работни места, на които работодателите едва ли дават ваучери (че от там тръгна темата).

# 710
Здравейте отново Simple Smile Знаете ли, как да видя, колко дни отпуск ми остават за годината? Мислех си евентуално в НОИ, може би? Искам да проследя, дали работодателят ми коректно ще изплати, каквото трябва при напускането ми на фирмата?

# 711
Би трябвало по това време работодателя сам да те уведоми. Ако не - би трябвало да имаш копия от подадените молби за отпуск и оттам да си ги сметнеш ако го нямаш записано някъде.

# 712
Пита ме позната за ориентир, казах цифра, ама кажете и вие.
Каква е нормална заплата и каква е уау за:
6 часова позиция
100% от вкъщи
Сам трябва да се осигуряваш
Отговорностите са HR assistant + Executive Assistant (по 3 часа всяко)

3000 бруто нормална
5000 уау

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 12:19 от Ябълково сладко •°▪︎

# 713
Би трябвало по това време работодателя сам да те уведоми. Ако не - би трябвало да имаш копия от подадените молби за отпуск и оттам да си ги сметнеш ако го нямаш записано някъде.

Моите работодатели не разрешават ползване на платен отпуск извън дати, определени от тях. Също така им нямам доверие, дали информацията, която ще ми дадат ще е коректна. Интересува ме също, дали полагаемите ми дни отпуск от миналата година са използвани изцяло и в случай, че не са, дали могат да се изплатят сега? Просто съм при работодател, който, ако може ще прецака служителите си.

# 714
Ти трябва да си знаеш отпуските. Няма откъде да ги "видиш" извън фирмата. Така или иначе може да те прецака, да не ти плати и т.н. Всички спорове се решават първо през ИТ, после по съдебен ред.

Пита ме позната за ориентир, казах цифра, ама кажете и вие.
Каква е нормална заплата и каква е уау за:
6 часова позиция
100% от вкъщи
Сам трябва да се осигуряваш
Отговорностите са HR assistant + Executive Assistant (по 3 часа всяко)

3000 бруто нормална
5000 уау

Почти съм сигурна, че няма работодател, който да предложи споменатите суми за 6-часов работен ден, хоумофис. Поне не и стартова през джобса.

# 715
  • Сф
Използваната отпуска може да се види във фишовете за заплата. Поне при нас са отделен ред. Отделно, ако си пренасяла от миналата година, би трябвало да си подписала декларация, в която потвърждаваш броя на пренесените дни.
Така и не разбрах законово по колко дена могат да се прехвърлят. Уж изгаряли, ама в някои фирми пренасят по 20+ дена.

Иначе по питането за заплатата, в крайна сметка са се договорили за 2300лв бруто за 3-4 часа дневно . Вече как ще се осигурява, и дали на реалните, това си нейна работа.

# 716
Иначе по питането за заплатата, в крайна сметка са се договорили за 2300лв бруто за 3-4 часа дневно . Вече как ще се осигурява, и дали на реалните, това си нейна работа.

Т.е. без трудов договор, така ли?

# 717

Моите работодатели не разрешават ползване на платен отпуск извън дати, определени от тях. Също така им нямам доверие, дали информацията, която ще ми дадат ще е коректна. Интересува ме също, дали полагаемите ми дни отпуск от миналата година са използвани изцяло и в случай, че не са, дали могат да се изплатят сега? Просто съм при работодател, който, ако може ще прецака служителите си.
Да се изплатят не може. Може да се използват. Изплащат се неползвани дни само при прекратяване на договора. Работодателя е длъжен да ти предостави информация при поискване. Заявява се в писмен вид и се предоставя също в писмен вид. При съмнение искаш подробна справка кога колко дни си ползвала. Занапред си записвай, за да си ги знаеш ти и да си следиш. Във фишовете обичайно също я има тази информация ежемесечно. Освен това през януари работодателя е длъжен да пусне уведомления за оставащите отпуски поименно на всички служители.

# 718
  • Melmak
Виж си фишовете за заплата.
Също така как подавате заявление/молба за отпуск? Ако е през някаква система - сап, уъркдей има история назад и можеш да видиш какво си ползвала.

# 719
  • Сф
Да, без договор. Лично решение е дали ще се осигурява, или ще скрие парите, но тя иска да й вървят осигуровки.

Т.е. без трудов договор, така ли?

Общи условия

Активация на акаунт