Гаджето ми ме праща на психолог!

• 5 725
  • 108
  •   1
Отговори
# 30
Наистина ли? Плащаш, за да плачеш пред някого?
Ами плачи си тук тогава, във форума. Съвсем безплатно! Simple Smile

# 31
Не съм ходила на психолог, така че ще теоретизирам.
Мисля, че ролята му е точно да ти задава въпроси, но правилните. Да те насочва с тях сама да стигнеш до корена на проблемите си, съответно и до решението им.
Ако бъркам, който е ходил да ме поправи.

# 32
  • Melmak
Психологът дава друга гледна точка и насока. Понякога влизаме в различни роли - на спасител, на жертва, без да осъзнаваме. Понякога не усещаме как сами се забиваме в нещо ( това е просто пример, проблеми и случаи всякакви). Ролята на психолога е да ти даде да помислиш върху нови гледни точки и тълкувания. Има различни терапевтични методи - психодрама и други. Пред психолога си се разплаках веднъж, щяхме да правим визия ( терапевтичен метод) и явно не бях готова за това.

# 33
На мен не ми даде нов поглед върху събитията, нова гледна точка, което очаквах. Просто ми взе парите и каза Трябва да се ориентираме към приключване. По-доволна съм оставала от безплатни психолози по разни програми и учреждения, честно казано.

# 34
Той ме обяви за луда и каза, че съм му паднала в очите с това предложение .
А ти защо търпиш всичко това?
Нищо, за следващия вече ще си с изчерпано търпение, за добро. Или по-следващия, че май имаш еластични нерви.

Това, че е дребнав, че има менторско отношение към теб, че е лекувал паник атаки са много малки проблеми на фона на друг аспект в поведението му.

Последна редакция: нд, 24 авг 2025, 20:31 от vяsko

# 35
Крадеца вика Дръжте крадеца. Те така е и с тези, които те обявяват за луда. Лудите са те самите. И са способни на невероятен газлайтинг, за да те докарат до лудост.

# 36
  • Melmak
Мария, може да не си попаднала на добър специалист, а и с 1 посещение не е достатъчно. Със сигурност има много кадърни специалисти.

# 37
Със сигурност има и добри специалисти, но трудно се намират. Аз преди съм попадала на добър специалист по една безплатна програма, но и при тях не можеш да ходиш до безкрайност.

# 38
И постоянно споделя публикации във фейсбук от разни психологически групи за нарцисизъм и токсичност. То не са манипулации, то не е как да разпознаем нарциса,чудо на чудесата. На моменти имам чувството, че публикува тези неща заради мен,защото за него съм нарцисист. Как ме дразни товаа.

# 39
Заедно ли живеете с този "загрижен" за вас мъж? Ако не споделяте едно домакинство и общи разходи, и ако можете да се самоиздържате напълно без негово участие, т.е. не зависите от него, ви съветвам да се дистанцирате от тази изключително манипулативна личност. Той не ви оказва типичната партньорска подкрепа, каквато се очаква в такива моменти. Сигурно си имате страни от характера, които да бъдат критикувани, но не е той човекът, който ще ти ги изглади.

# 40
Загубила си баща си, в тоя най-труден за теб момент нямаш съчувствие насреща, нямаш опора, емпатия, помощ. Имаш обвинение. И всичките ти психолози да плащаше той, щеше да е пак точно толкова зле. При проявена наглост, когато трябва да е точно обратното и то в такъв уникален момент....не знам, според мен му хвърли един бой и го върни на майка му.

# 41
Не живеем заедно, по никакъв начин не съм зависима от него.

# 42
Не живеем заедно, по никакъв начин не съм зависима от него.

Ами приключвай.
Ако пита що, казваш, че с нарцисист и психопат не искаш да имаш общо.
Като те дразни, блокирай му фейса и приключи.

# 43
Ако пита защо, да му каже че на може го гледа от долу нагоре, понеже му е паднала в очите - ще я заболи главата!

# 44
И постоянно споделя публикации във фейсбук от разни психологически групи за нарцисизъм и токсичност. То не са манипулации, то не е как да разпознаем нарциса,чудо на чудесата. На моменти имам чувството, че публикува тези неща заради мен,защото за него съм нарцисист. Как ме дразни товаа.

Имах подобен бивш, от такива трябва да се бяга бързо и възможно най-рано. Също ме пращаше на психолог, вече не си спомням какво ми беше измислил. Само и само да върне топката, че исках да му помогна с психолог (веднъж ходи и специалиста ми потвърди, че той наистина има нужда от лечение).

Загубите на роднина се преживяват трудно, при някои хора отнема повече време, за да могат да се абстрахират от това събитие. Не мисля, че хората трябва да се забравят, хубаво е да се говори за тях (не постоянно, нека не живеем само в миналото), колкото и тежко да бъде. Едни добри семейни отношения и подкрепа могат да бъдат от голяма полза, дори и без психолог. Защото заедно преминавате през това и разбирате болката на другия.

Общи условия

Активация на акаунт