УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 27

• 18 447
  • 391
  •   1
Отговори
# 270
Аз съм учила в едно ОУ с него. Мисля, че е година по-малък от мен, което прави 39.

# 271
В супердок пише над 13 години стаж. Ако е завършил медицина на 24 и после още 4-7 години специализация плюс 13 години стаж излиза на 43 приблизително😅 и аз някъде бях чела това му интервю. Макар че е младолик и минава и за 30 и няколко.

# 272
Завършил е гимназия през 2005 г.

# 273
  • Пазарджик
Завършил е гимназия през 2005 г.
Ако е завършил през 2005,значе е мой набор.т.е 86.

# 274
Здравейте. Ходя на ЖК при д-р Велкова и също така на частно си плащам при друг лекар. Казаха , че съм рискова и имам право на 3 безплатни ехографа и 3 секрета
След това всеки секрет се заплаща и всеки ехограф х 50 лв мисля.
Вие как бихте постъпили. Аз на частно ходя 2 пъти в месеца и там прегледа ми е 100 лв
Отделно сега ако започна и Жк да плащам и секретите ми идва в тежест.
Има ли жени, които ходят на Жк и не плащат ехограф и то реално как ще протече в случая прегледа. Какво ще се прави ако тази услуга я откажа. Моля да ме посъветвате.
Вие как бихте постъпили
Благодаря

# 275
Не ходете на ЖК просто е, аз смених една млада специализантка точно в Селената заради тази причина. Не стига, че плащам по 120 лв два пъти в месеца за частен, ами и по 70 лв отново 2 пъти в месеца на ЖК. Затова си плащам изследванията и следя на частно само, а АГ ми каза, че и направление 45 дни преди термин ще ми издаде, че не е нужно да ходя и на ЖК.

Здравейте. Ходя на ЖК при д-р Велкова и също така на частно си плащам при друг лекар. Казаха , че съм рискова и имам право на 3 безплатни ехографа и 3 секрета
Вие как бихте постъпили. Аз на частно ходя 2 пъти в месеца и там прегледа ми е 100 лв
Има ли жени, които ходят на Жк и не плащат ехограф и то реално как ще протече в случая прегледа. Какво ще се прави ако тази услуга я откажа. Моля да ме посъветвате.
Вие как бихте постъпили
Благодаря

# 276
Не ходете на ЖК просто е, аз смених една млада специализантка точно в Селената заради тази причина. Не стига, че плащам по 120 лв два пъти в месеца за частен, ами и по 70 лв отново 2 пъти в месеца на ЖК. Затова си плащам изследванията и следя на частно само, а АГ ми каза, че и направление 45 дни преди термин ще ми издаде, че не е нужно да ходя и на ЖК.

Вие как бихте постъпили
Благодаря

Вие при кой лекар ходите частно. Аз ходя при д-р Чалова.  Като включа прегледа и секрета стават над 140 лв 2 пъти в месеца
На тази ЖК нищо не правят освен мухабет как сте добре ли сте , нито ме мерят за кг нито кръвно мерят. И много пъти съм се чудела как мога да се откажа. Обаче д-р Чалова май не издава болничен 45 дневен и после болницата издава и педиатъра. Но , не знам тя дали пуска болнични.
Преди когато ми трябваха каза че не работи с НЗОК и да си търся комисия. И затова се чудя как да постъпя

# 277
Ехографиите, които заплаща НЗОК са четири, при рискова бременност пет.
Без тях прегледът включва теглене, мерене на обиколка на корем, кръвно налягане, няколко пъти кръвни изследвания и секрет
https://www.nhif.bg/bg/nzok-za-teb/useful/573

# 278
Ехографиите, които заплаща НЗОК са четири, при рискова бременност пет.
Без тях прегледът включва теглене, мерене на обиколка на корем, кръвно налягане, няколко пъти кръвни изследвания и секрет
https://www.nhif.bg/bg/nzok-za-teb/useful/573
В Селена са 3. След това си плащаш
Отделно никога не ми е мерен корем кг или кръвно. Влизам сядам питат ме как съм , колко кг съм и един мъж записва само. Кръвно мерите ли казвам да и колко е било и това е.
Елате на ехографа дават ти снимката и това е. Въпроси имате ли и готово.
Всичко за 5 мин.

# 279
А се следя  в София  и всеки преглед ми е обстоен почти както на ФМ, в Пловдив не попаднах на лекар с подобно отношение по 5 минути внимание и толкова. Но за Чалова съм чувала само добри отзиви.

Вие как бихте постъпили
Благодаря

Вие при кой лекар ходите частно. Аз ходя при д-р Чалова.  Като включа прегледа и секрета стават над 140 лв 2 пъти в месеца
На тази ЖК нищо не правят освен мухабет как сте добре ли сте , нито ме мерят за кг нито кръвно мерят. И много пъти съм се чудела как мога да се откажа. Обаче д-р Чалова май не издава болничен 45 дневен и после болницата издава и педиатъра. Но , не знам тя дали пуска болнични.
Преди когато ми трябваха каза че не работи с НЗОК и да си търся комисия. И затова се чудя как да постъпя

# 280
Пише под 5 годишен стаж.. не бих се доверила.

# 281
  • Пловдив

Вие как бихте постъпили
Благодаря

Вие при кой лекар ходите частно. Аз ходя при д-р Чалова.  Като включа прегледа и секрета стават над 140 лв 2 пъти в месеца

Имам 2 бременности при д-р Чалова. На ЖК за болничните и изследвания/ехографи, които минават по ЗК ходех при д-р Матеева в Ню Лайф. Знаеше, че се следя при Чалова, даже гледаше да съобразява кога да правим ехографиите спрямо прегледите ми при д-р Чалова. Болничните от комисия в Ню Лайф по спомен бяха 50 лв на болничен (2024 г.). Знам, че имаше някъде и по-евтин вариант (даже дали не и безплатен), но така и не съм се интересувала подробно, защото не ми се разкарваше допълнително другаде и за това.

Безплатните ми ехографи бяха спрямо това, което ми се полага. Мисля, че 1-2 допълнителни ми беше правила безплатно по нейно усмотрение. Когато нямах полагащ се безплатен и скоро съм била при д-р Чалова, отчитахме кръвно, тегло, ала-бала и да си взема болничен към края. Но е било буквално може би 2 пъти, защото съобразявахме часовете. Накратко, никой не ме е задължавал да плащам допълнително ако съм преценила, че нямам нужда от ехограф.

Последна редакция: нд, 28 дек 2025, 17:03 от Karina*

# 282
Нещо много объркано има в разбирането на тези болнични - не е нужно лекарят да има договор с НЗОК, да за издава болничен. Болничен се издава и от платен преглед.
А дори и да работи с касата, лекарят може еднолично да Ви даде болничен до 14 дни без прекъсване, удължаването е с комисия.

# 283
Пише под 5 годишен стаж.. не бих се доверила.
Аз както съм написала по горе се доверявам на платения си лекар
Но, трябва да имам и някой за ЖК , който формално да пуска болнични преди раждане защото моята Аг не може.
До колкото знам , д-р Чалова не работи с каса и за болнични за комисия ходя на други места. Тази по Жк я ползвам защото трябва да се води някаква документация там и един ден преди раждане да ми се пусне 45 дни преди раждане. Иначе изцяло прегледа при д-р Чалова се обяснява и преминава обстойно около час всеки път и почти всеки път и Фм прави всичко оглежда.
Аз съм много доволна от нея
Идеята ми беше че ако не плащам на другата , която е само формална как ще преминава прегледа …… има ли жени в моята ситуация и как са постъпили. Дали си плащат и там или не ходят  
Макар че аз нямам голям избор в случая защото един ден няма кой да пусне 45 дневния и се налага да седя.
Ще попитам пак д р Чалова дали тя издава болнични , но не съм чула да сега да го прави.
Още от самото начало съм в болнични и първо личен ми издаде 14 дни сега съм с талон за ЛКК и ходя на комисия в Хипократ.
Тя не издава
Няколко пъти съм я питала
Но за 45 дневния не съм
Ще я попитам ако издава него няма да ходя на Жк защото в случая е излишно.

# 284
Аз нямам добри впечатления от Велкова, макар и да не ми е била следяща. Отидох в начална бременност, с критично нисък прогестерон, погледна ме на ехограф, изкара ми снимка и на изпроводяк ми каза с насмешка “да не съм разправяла наляво-надясно, че не се знае какво ще стане” - това да го кажеш на видимо притеснена, бременна жена ми се струва абсурдно, но както и да е.
Втората ми среща с нея беше на полагащия се преглед от дежурен лекар след раждането - пак преглед за 2 мин, изписа ми някаква таблетка, която по-бързо да спре лохиите, което намерих за абсолютно ненужно, тъй като след 20 дни спряха от самосебе си.

Общи условия

Активация на акаунт