УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 27

• 9 397
  • 202
  •   3
Отговори
# 135
На изписването носихте ли почерпка за акушерките и персонала. За Аг ще нося отделно направо в кабинета

Моите хора донесоха почерпка. Видях и други хора да носят на изписването. Ние дадохме на акушерките, които предадоха бебето на таткото. Естествено не е задължително, нито пък чакат хората, но ние бяхме много доволни от грижите и решихме да ги почерпим Simple Smile

# 136
По принцип никой не те гледа в ръцете. Но моят мъж беше подготвил сладка пита с локум и шоколад, напитки, бонбони. Понеже бях на втория етаж където е реанимация заради секцио, той дойде да ме вземе от там и да ми вземе багажа преди да идем на рецепция на родилното за да му дадат бебето. И почерпката я оставихме на втория етаж на сестрите, които ме изпратиха и ми носиха багажа. Бяха толкова мили, до последно стояха при мен в стаята, докато го чакам и си говорехме, отговаряха ми на въпроси, сами предложиха да си разменим социални мрежи за да си общуваме и накрая се прегърнахме на изпроводяк. Та исках да я дам лично на тях, защото на рецептура на първия етаж където е детска стая персонала май е друг.
За Ставрев бяхме подготвили отделна за когато ми маха конците, но него го нямаше, затова ще му занесем на контролния преглед след половин година. Той също е заринат и едва ли очаква, но ММ много държи.🤗

# 137
Извинявам се за глупавите въпроси, които ще прочетете!
1. Носихте ли си хавлия и сешоар за престоя в болницата? Бих искала да се пооправя за изписването и ще се наложи да си измия косата, но понеже е дълга, не знам дали да нося сешоар.
2. Тъй като се обезкосмявам с кола маска, а не знам по кое време ще реши да излиза бебето, ако случайно имам косъмчета, и тук ли процедират както в държавните болници и бръснат? Не знам защо, но много ме притеснява тази подробност. 😃 Вие как процедирахте, моля, дайте ми насоки.
3. Надявам се да имам кърма, това е едно прекрасно нещо, и ми се иска с бебето да се сработим и да не и давам АМ, но евентуално, ако се наложи, дали биха се съгласили да ползват моите шишета, тъй като се притеснявам да не свикне с друг тип биберон и после да не иска тези, които съм закупила?
4. Относно моето къпане, трябва ли да си закупя някаква специална козметика, да си използвам ли моята или да се изкъпя и аз с бебешка?
5. Някой с термин 12.12?

Това е за сега, ако се сетя още нещо, отново ще дасаждам 😄 Бъдете здрави!

# 138
Извинявам се за глупавите въпроси, които ще прочетете!
1. Носихте ли си хавлия и сешоар за престоя в болницата? Бих искала да се пооправя за изписването и ще се наложи да си измия косата, но понеже е дълга, не знам дали да нося сешоар.
2. Тъй като се обезкосмявам с кола маска, а не знам по кое време ще реши да излиза бебето, ако случайно имам косъмчета, и тук ли процедират както в държавните болници и бръснат? Не знам защо, но много ме притеснява тази подробност. 😃 Вие как процедирахте, моля, дайте ми насоки.
3. Надявам се да имам кърма, това е едно прекрасно нещо, и ми се иска с бебето да се сработим и да не и давам АМ, но евентуално, ако се наложи, дали биха се съгласили да ползват моите шишета, тъй като се притеснявам да не свикне с друг тип биберон и после да не иска тези, които съм закупила?
4. Относно моето къпане, трябва ли да си закупя някаква специална козметика, да си използвам ли моята или да се изкъпя и аз с бебешка?
5. Някой с термин 12.12?

Това е за сега, ако се сетя още нещо, отново ще дасаждам 😄 Бъдете здрави!

Аз си носех сешоар и хавлия, не предоставят от болницата и ще ти трябват.
Родих секцио и не знам при нормалното как стоят нещата, но никой не ти гледа космите или не се впечатляват. Понеже аз бях с рискова бременност спрях да ходя на кола маска и не бях съвсем гладка.
Аз кърмя и не ми се е налагало да дохранвам, но имаше мами със собствени шишета и няма проблем от страна на персонала. Шишетата в болницата са на Canpol и на Хип имаше. И да кърмиш и да не кърмиш носят АМ, дори и през нощта. Може просто да пресипваш АМ в твоите шишета. Аз си бях взела и залъгалки, едната се изгуби някъде из детската стая, но с другата нямаше проблеми. В училището за родители казали да не се оставят лични неща при бебето, за да не се изгубят. Иначе шишетата и помпата доколкото знам може да даваш и да ти ги стерилизират. Аз си бях взела и препарат за бебешки съдове. Помпа също бих те съветвала да си вземеш, защото може и да ти потрябва. Иначе имат и отделна стая, където има две двойни ел. помпи, но е на първия етаж и през нощта не знам дали ще може да я ползваш.
Относно козметиката аз си продължавам със старата козметика, нищо не съм променила. Само дето не се пръскам с парфюм много много.
Бих те посъветвала да вземеш и крем против подсичане, защото не дават. Мисля, че след къпане ги мажат, но аз мажа с крем при всяка смяна на памперса. Другия вариант е понеже дават торба с подаръци от партньорите им да ползваш от там кремчета против подсичане. Мокрите им кърпички са на бебо, АМ сменят през 3 месеца, аз родих август и бяха на NAN, сега трябва да са на HIPP.

Ако нещо друго те интересува съм насреща. Успех!

# 139
1) Кърпи съм чувала, че могат да осигурят, но аз лично си носих от вкъщи. Сешоар няма в болницата, та ако ви съхне много бавно косата и имате още място в багажа, вземете си. Аз не носих, но моята коса съхне за час и половина.
2) Ако не са много дълги косъмчетата едва ли ще е проблем. Просто не трябва да пречат ако се наложи да ви шият. И при двете раждания не съм била гладко обезкосмена и не са ми правили тоалет в болницата.
4) За косата си ползвах моята козметика, а за тялото ползвах бебешката.

# 140
Благодаря Ви много, дами!

# 141
Хавлия си носех. Сешоар не, защото и у дома в идеални условия да си измия и изсуша косата ми отнема час и половина та след раждане не исках да се занимавам с това. Носех сух шампоан и вече у дома отидох на фризьор да я измие вместо да стоя права толкова дълго след секцио. Но и бях секцио. След нормално раждане май много пот се лее. Гърдите си мих с бебешки сапун. И интимна пяна си носех.
Носи си твои шишета и можеш да помолиш да ги стерилизират евентуално. Ако имаш помпа, също за всеки случай макар че бебето в идеални условия е най-добрата "помпичка"🤗

# 142
Ценоразписът на лабораторните изследвания е качен на сайта на Министерство на здравеопазването.

https://www.mh.government.bg/bg/informaciya-za-grazhdani/cenoraz … l-3-ot-zlz/16?p=7

Медицински Център "Плама" град Пловдив.
Надявам се да получите необходимата информация.
Приятен ден.

Здравейте,
Знаете ли къде мога да разгледам ценоразписа с изследвания, които се правят в лабораторията на болницата. По-конкретно става въпрос за изследвания за HIV, Васерман и хепатит B? Също така консултацията с анестезиолог заплаща ли се или е включена в цената на самото раждане?

# 143
Този линк е добре да се закачи в първия коментар в темата, полезна и актуална информация, която дирим под дърво и камък 😊

# 144
Дами, с бащата на детето нямаме брак, а в ценорасписа на Селена пише, че за припознаването на детето цената е 500 лв? Някоя дама раждала наскоро в Селена без брак може ли да даде инфо дали се заплаща тази сума?

# 145
Не се заплаща отделно, влиза си в крайната цена (2400лв за нормално раждане, за секцио не помня актуалната цена).

# 146
Здравейте, момичета 🌸
В момента съм в 8-ма седмица и работя в производствена среда с химикали, което не е особено подходящо при бременност.
Към момента съм с 80 дни непрекъснат болничен за друга диагноза, тъй като имах неврологичен проблем но немога да ги продължа.
Искам да изляза в болничен за запазване бременността още сега, за да се предпазя. Следя се в Селена, но ми обясниха, че ако искам болничен оттам, трябва да лежа няколко дни в болница и отделно се плаща на комисията .
Затова се чудя — възможно ли е да си взема направление от личния лекар и да отида при друг гинеколог, който да ми даде болничен без да ме карат да лежа?
Някоя от вас минавала ли е през това? Как стои въпросът при вас?

Благодаря предварително ❤️

# 147
Да, взех направление от личния и се следях напълно безплатно при страхотен АГ, при когото и лекарска комисия минавах напълно безплатно. Обикновено тя е 40лв на месец, а в Селена беше около 120.

# 148
трябва ли да се носят дрешки за бебето за престоят там или те дават

# 149
За престоя дават. Не се носят и не ги искат, защото могат да се запилеят при къпане и визитации в детска стая, дори през останалото време бебето да си е при теб. Честно казано с компромисно качество са и доста износени. Лятото бяха ромпъри с дълъг ръкав и тик так копчета. На много ромпъри им бяха скъсани доста копчета. Нашите бебчета със съквартирантка са високи и ромпърите им бяха откровено къси, но като направихме забележка това не се промени. Иначе в количката с която ти го носят остават и резервен ромпър заедно с памперси и мокри кърпи на Бебо.

Общи условия

Активация на акаунт