УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 27

• 18 423
  • 391
  •   1
Отговори
# 285
И аз не съм с особено добри впечатления за нея. Изключително груб преглед, арогантна и невъзпитана беше като отношение. Попаднах при нея в спешния кабинет случайно, беше с още един стажант тогава - Атанас, не помня фамилията. Виждала съм го след това по коридорите, май с д-р Матев, но не съм сигурна.

# 286
Следях се само при д-р Константинова по здравна каса. От февруари миналата година до октомври (родих преждевременно август). На всеки преглед ме теглиха, мериха ми кръвното, корем и прочие. Плащах си, но нямах забележки. Пак бих платила. Особено първите седмици, когато прокървих, получих пълно съдействие и подкрепа, за да запазя бебето. След това раждането в седми месец със спешно секцио при д-р Тачева и проф. Пехливанов и отношението на всичко останали.
Неонатологията е на най-високо ниво, отгледаха дъщеря ми родена 1300грама до 2010грама. Вече е 4кг бебе. Цялостно знам, че отново ще има вдига е на цените, но за мен си струва всяка стотинка.
Пробвах да ходя при Д-р Милен Карагеоргиев в Пълмед.. голямо не за болницата. Супер грубо отношение.

# 287
Аз нямам добри впечатления от Велкова, макар и да не ми е била следяща. Отидох в начална бременност, с критично нисък прогестерон, погледна ме на ехограф, изкара ми снимка и на изпроводяк ми каза с насмешка “да не съм разправяла наляво-надясно, че не се знае какво ще стане” - това да го кажеш на видимо притеснена, бременна жена ми се струва абсурдно, но както и да е.
Втората ми среща с нея беше на полагащия се преглед от дежурен лекар след раждането - пак преглед за 2 мин, изписа ми някаква таблетка, която по-бързо да спре лохиите, което намерих за абсолютно ненужно, тъй като след 20 дни спряха от самосебе си.
За съжаление се е променила.
Миналата година съм била на преглед по спешност и много време ми отдели и говореше на латински с медицинска терминология
Тази година по препоръка на Аг се записах при нея с идеята да съм записана някъде на ЖК , като изцяло си слушам д-р Чалова за всичко
Но, виждам че без значение дали безплатно или платено Велкова не прави кой знае какво
За 5 мин минава всичко и през целия месец и по другите прегледи не малки суми се дават.
Затова исках вашето мнение , при такъв тип преглед какво да правя. Да плащам или просто да ходя и да казвам че ехограф не искам и каквото ме питат да питат и да пишат и да си ходя.
То явно така ще бъде …..

# 288
  • Пловдив
Всеки лекар е длъжен да изпраща преглед в НЗИС, независимо има ли договор с НЗОК или не. Респективно всеки лекар трябва да издава амбулаторен лист с НРН номер, може да издава първичен болничен лист, както и 45-дневен болничен лист. Разбира се, трябва да издава касов бон и фактура. Не може да издава направления за изследвания и направления за хоспитализация, но това го може ОПЛ. Защо ви е лекар по каса? Търсете си това, което ви се полага и настоявайте да го получите. Ходиш при един платено, после при друг по каса, после при трети на ФМ. Че то така изобщо не можеш да излезеш от МЦ. Питайте си лекарите, на които плащате и, които нямат договор с НЗОК, защо ви мотат и на други места като те и ОПЛ могат да свършат всичко. И защо лекар, който работи с НЗОК, извън регламентираното в НРД, трябва да работи безплатно.

# 289
Вие не сте длъжна да ходите всеки месец, нито пък е задължително. Имате прави на 3 безплатни прегледа и толкова, защо да й плащате формално. Аз на моята в Селена направо й казах, че си плащам на частно и се седя редовно, следователно имам намерение по ЗК да ползвам само безплатните прегледи. Помолих я да ми каже в кой етап от бременността ще ги разпредели и всичко беше наред. Впоследствие я смених с друг.

Аз нямам добри впечатления от Велкова, макар и да не ми е била следяща. Отидох в начална бременност, с критично нисък прогестерон, погледна ме на ехограф, изкара ми снимка и на изпроводяк ми каза с насмешка “да не съм разправяла наляво-надясно, че не се знае какво ще стане” - това да го кажеш на видимо притеснена, бременна жена ми се струва абсурдно, но както и да е.
Втората ми среща с нея беше на полагащия се преглед от дежурен лекар след раждането - пак преглед за 2 мин, изписа ми някаква таблетка, която по-бързо да спре лохиите, което намерих за абсолютно ненужно, тъй като след 20 дни спряха от самосебе си.
За съжаление се е променила.
Миналата година съм била на преглед по спешност и много време ми отдели и говореше на латински с медицинска терминология
Тази година по препоръка на Аг се записах при нея с идеята да съм записана някъде на ЖК , като изцяло си слушам д-р Чалова за всичко
Но, виждам че без значение дали безплатно или платено Велкова не прави кой знае какво
За 5 мин минава всичко и през целия месец и по другите прегледи не малки суми се дават.
Затова исках вашето мнение , при такъв тип преглед какво да правя. Да плащам или просто да ходя и да казвам че ехограф не искам и каквото ме питат да питат и да пишат и да си ходя.
То явно така ще бъде …..

# 290
  • Пловдив
А защо лекарите, при които ходите на платени прегледи не си вършат работата и документално? И защо трябва да занимавате друг лекар с претенциите си? Предявете претенции и изискайте и този, който ви взима парите да си свърши работата докрай.

# 291
Здравейте на всички някой знае ли дали д-р Шентова е поела прегледите на д-р Ставрев и дали също знае дали д-р Шентова ще работи през почивните дни 02.01.2026 03.01.2026 и 04.01.2026 както и дали отговаря на телефона ?
Благодаря предварително Simple Smile

# 292
Здравейте на всички някой знае ли дали д-р Шентова е поела прегледите на д-р Ставрев и дали също знае дали д-р Шентова ще работи през почивните дни 02.01.2026 03.01.2026 и 04.01.2026 както и дали отговаря на телефона ?
Благодаря предварително Simple Smile

Попитайте в болницата - оттам ще ви кажат. Аз звъня направо по телефона- бъдете по-настойчиви само.

# 293
Аз и писах днес във Вайбър и ми отговори. Доколкото разбрах при нея ще са прегледите засега, но не знам дали на 2, 3, 4 януари ще работи. Пишете и или и звъннете. Simple Smile

# 294
Мисля си при Ставрев както преди се чакаше по месец и половина за час и по час и половина та и повече пред кабинета му, като се върне, какво ли ще е с всички задържани в очакване пациенти..🙈🙈🙈

# 295
Някой знае ли вече дали д-р Ставрев ще се върне другата седмица ?

# 296
Някой знае ли вече дали д-р Ставрев ще се върне другата седмица ?

Миналата седмица звъннахме в болницата и ни казаха, че до края на декември няма да прави прегледи, но казаха, че след януари ще започне работа. Все пак не знам дали да им вярваме, тъй като жената по телефона не беше сигурна.

# 297
След януари значи от февруари ли?
В супердок няма още график..

# 298

Моя грешка, извинявам се. Казаха, че през януари вече ще започне работа.

# 299

Моя грешка, извинявам се. Казаха, че през януари вече ще започне работа.
Той преди малко направо пост във фб.Надявам се скоро да се върне.
А тези които ходите попринцип при Ставрев сега на регистратурата пак ли казвате за Ставрев или ?

Общи условия

Активация на акаунт