УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 27

• 19 694
  • 408
  •   1
Отговори
# 405
Нищо особено не е, адреналинът, че след броени минути ще си целунеш бебчето заличава всичко. Да, пръскат спрей и не боли. Сядаш напречно на операционната маса, пред теб едната акушерка ти държи ръцете и следи главата да ти е наведена, за да е изпънат хубаво гръбнака. Важното е да не мърдаш в този момент, но и те помагат. Всички са много мили и отзивчиви. Моята анестезиоложка беше истински ангел хранител, след като ми постави неусетно почти упойката, през цялото време беше над главата ми , галеше ме, шепнеше ми какво прави лекаря, напомняше ми да дишам и че съвсем скоро ще видя бебчето, просто удивителна жена, цял живот ще съм й благодарна!❤
Благодаря , много.
Доста вълнуващ момент
Може ли да споделите кой е лекаря ви и анестезиолога.
Аз не успях да ги разпозная по време на моята операция видях че са мъж и жена от ляво и дясно и наистина бяха до мен и над главата ми. Доста мили и приятни хора
Всеки ти помага и съдейства …….
Била съм и в други болници , но там такова отношение няма
Тук видях  нещо, което наистина променя картината и ситуацията.
Спокоен си в добри ръце си и всеки се грижи за теб и следи работата си
Аз останах очарована също.
Живот и здраве дано стигна и до момент , като вашия ❤

# 406
Анестезиоложката е д-р Дилова, Господ здраве да й дава! ❤️🙏🍀 Тя ми беше и на предварителната консултация, която се провежда за всеки случай 37 седмица. Тогава още не беше станало ясно дали ще е секцио и тя самата се надяваше, че ще сме естествено раждане. Като ме видя, помнеше случая, веднага ме пое присърце, макар че беше случайно съвпадение точно в моята операционна да е тя. На смяна бяха още няколко анестезиолози.
А самото секцио проведе д-р Даниел Ставрев, златни му ръце! Преди операцията докато ми слагаха упойката, дойде, хвана ме за ръцете и ми каза, знам, че се вълнуваш, довери ми се, всичко ще бъде наред, така и стана. ❤️🤗

# 407
Здравейте,
Има ли някоя дама, която скоро е правила инсеминация в Селена? Колко струват четирите процедури + изследвнията, от болницата съдействат ли с документи за Фонда или трябва сам да четеш и да се оправяш? Ние тепърва тръгваме по този път и главата ми е пълна с въпроси, а прегледът ми е чак другата седмица, първа инсе сигурно другия месец.

Здравейте,

Процедурите струват всяка по 550 лв. Задължително се изисква цветна снимка на тръбите и спермограма, които не помня точно колко струваха(по спомен 300 и нещо + 100 и нещо). Относно изследванията има такива,  които се правят всеки месец, на 3 месеца и на 6 месеца и такива които са безсрочни. От инвитро центъра ще ти дадат списък, където са описани. Първоначалните които ми пуснаха бяха около 500 лв., а на съпругът ми около 150 лв. След това те викат на прегледи във втори ден от цикъла и още един или два пъти до момента на овулацията, като и ти пускат и хормони за изследване + прегледа около 100 лв. На последния преглед преди инсеминацията, спрямо резултатите ти казват дали ще си слагаш инжекция, която е 50 лв. В деня на процедурата отново ти взимат хормони - 30-40 лв. След това всеки месец ти взимат секрет за микробиология - 30 лв. май беше. Цените ги споделям за ориентация и напълно възможно някъде да не помня правилно. До колкото знам, от инвитро центъра съдействат с документите за фонда, но ви пожелавам да не ви се наложи !

# 408
Някой скоро раждал може ли да сподели как преминава процедурата със слагане на упойка. Преди 10 дни ми правиха оперативен серклаж, но бях пълна упойка венозна 
Успях да огледам операционата , залата всичко и малко страшно ми се видя. Хем бях смела , но когато влязох и ме чакаха още 9 човека доста се разтреперих и притесних.
Адреналин си е …… всяка стъпка там
Иска ми се някой със секцио да сподели за спиналната упойка или епидурална. Не знам каква слагат точно
Обезболиха ли преди това мястото на убождането ?
Самото убождане усеща ли се или не е нещо фрапиращо ?
Бързо ли ви хвана упойката?
Моят Аг казва че първо пръскат малко лидокаин и после убождането ама все пак да попитам.
Страха от неизвестното е много силен 😏
Благодаря предварително

Аз родих секцио преди Коледа с д-р Матев и анестезиолог д-р Кренчев. Всички бяха изключително мили, усмихнати, обясняваха всичко и са такива професионалисти, че всичко стана за минутки.
Относно упойката, д-р Кренчев обясняваше всяко нещо което правеше - първо дезинфекция/почистват гърба с нещо, после упойката на мястото където ще правят после спиналната (мисля че сложиха лидокаин но беше инжекция при мен а не спрей) и после самата спинална упойка, от която просто усетих нещо като натиск но не болка и след това веднага те слагат да легнеш, слагат катетър (който също не усетих) и почват операция. Между влизане за слагане на упойка и момента, в който се роди детето ми бяха общо 18 минути - направете сметка за каква бърза организация.
През цялото време  анестезиологичната сестра ме питаше добре ли съм, има ли болка, гади ли ми се, казваше как се развиват нещата- изобщо се чувствах изключително спокойно.
В добри ръце ще бъдете със сигурност Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт