Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 44

• 23 750
  • 649
  •   6
Отговори
# 615
Претенции, имали сме такива наематели едно време.Скъсаха ми нервите.Повече не се хващам на такива.( ниска съм, с коса до кръста, не я мия със слушалка, даже почти не я ползвам тази слушалка)

# 616
Не би ли трябвало питата да е със стандартна резба 1/2 цол и гумичка и директно да се развинти и да се навинти на ръка шлауха?
А шлаух и слушалка са 10-15лв.
В нета проверих, стандартният размер е този за пити и шлаухове.

Наскоро едни наематели сами си смениха шлауха и слушалката и им приспаднах цената.

# 617
Единодушни сме, значи. За екстри и неща извън предварително договореното си плаща претвндиращата страна.

# 618
dany, трябва да се монтира коляно, което струва пари, да се изреже с флекс, защото резбата влиза в стената, после се слага шлауха и слушалка, после и окачалка им трябва, защото слушалката ще се мята по стената. За да не дупчим гранитогреса (нали ще я махаме после), трябва монтажно лепило или добра 3М лепенка, с които да се залепи закачалката. И няма да купя слушалка за 10 лв китайска с шлаух, който може да протече, а средна хубост + качествено коляно, защото ако не е месинг и се спраска китайският боклук, ще се наводним. И като сложим, че нямат нито тефлон, нито лепило - нищо, някой трябва от някъде да ги вземе тези неща, т.е. купи.

Ти приспадаш да си подменят същото нещо с ново такова, при мен е нов душ, който работи и искат да развалим и да купуваме части, за да майсторим нова система за къпане.

Сами не могат да се майсторят, ако не направят добре коляното в стената, нали се сещаш как ще тече зад плочките без никой да разбере и ще наводнят отстрани и отдолу.

Та както и да е... ММ отива да се майстори и да им носи печка, че толкова било студено, че не могат да стоят вътре по гащи...

Благодаря Ви за вниманието  по моя казус Simple Smile !

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 07:51 от drago_2008

# 619
dany1, обикновено вградените пити са два модела, едната е от стената на височина около 1,9 - 2,2м, излиза една тръба в края на която има пита с коляно, а другия вариант е от тавана да излиза самата пита с муфа и в двата случая ще е супер грозно да се махне питата и да се сложи слушалка. Ще виси от тавана един маркуч със слушалка.
Иначе в къщи съм с пита 50-60см,води се тропически дъжд, за никакви слушалки не я заменям.

# 620
Печка ли? Няма ли климатик?

# 621
Инженерно погледнато, би трябвало да системата да е удобна за ремонт и подмени. Т.е. би трябвало да се навива на резба с гайка и гума.
 Тръба, вградена в стената, без навиване е за мен кофти дизайн и даже не ми се вярва.

Иначе, ако ще се реже с флекс и ще се слага тефлон, не бих се хващал и наистина е разправия.
От друга страна на мен всичките ми душове са с шлаух. Нали "цепя стотинката" Wink

# 622
Има, ама не им стига топлината казаха.

# 623
Е аз пък това не бих им занесла.
Каквото е имало при наемането - това е.
Въпреки, че имам климатици във всяка стая и съм оставила и маслен радиатор ( щото си е мой, и така или иначе е там, и на мен ми е студено в мн. студено време само с климатик ) тук не бих направила компромис. Навремето ми искаха микровълнова - отказах - не е чак такъв разход, че да не могат да си купят. Ако не им трябва след това ОЛХ да си я продават.
Мебели повече не изнасям също - нито има кой да ги носи, нито имам къде да ги съхранявам.

# 624
Ако съм разбрала правилно, проблемът е в това, че девойката не иска да си мокри косата. Ами има шапчици за душ. Е, не изглеждаш много секси, ако споделяш банята, но този ремонт е твърде сериозен заради тази причина. И това да се прави на два пъти - сега демонтаж и монтаж на новото и след тях възстановяване.

А като не им стига топлината на климатика, една "духалка" е евтина, да си купят, винаги след това ще им върши работа.

# 625
Има, ама не им стига топлината казаха.

Ако сега не им стига топлината, какво ще правят през най-студените зимни дни?!
Те би трябвало да си купят някаква ел.печка или радиатор, а не да чакат вие да им осигурявате.

# 626
Аз като наемател и през ум няма да ми мине да искам такива неща. Видяхме апартамента и попитахме може ли да внесем бюро и маса и столове за терасата. Разрешиха ни. Да бяхме искали да ги осигурят ли? Микровълновата и прахосмукачката също са наши, но за тях не сме питали, но и проблем не е правен. Терасата е доста открита, мъжът ми вече е приготвил по-малка лопата за сняг. Ако навее да се изчисти. Не мога да си позволим да се топи там сняг и да протече по плочата отдолу. Аз само си разсъждавам като наемател.

# 627
Аз смятам, че Драго е права - не може претенции за щяло и нещяло. Духалки има за до 50 лв., въпреки че има риск да я сложат срещу мебели и в най-добрия случай фолиото/фурнира да се прецака. Малък радиатор също не е бог знае каква сума.

За душа - принципно съм съгласна с Драго за претенциите. Но не бих сложила такъв душ в жилище за под наем. Не смятам, че си заслужава като екстра.
Споменавала съм го, че в ремонтираната ми баня сложих ХансГрое душ 3в1, въпреки че няма много такива читави модели. Душ (стандартен), чучур и слушалка. Защото така на мен ми е удобно. Повечето хора не ползват чучур и това им звучи много старомодно социалистическо. На мен, макар и не толкова често, може да ми потрябва, затова си сложих. Но това е за лично ползване. За под наем не бих. Там бих заложила на стандартен душ и слушалка, дори само на слушалка и чучур. Последният вариант го имам в жилището, на което му предстои ремонт - пръчката за слушалката е сложена така, че може да се ползва и от висок, и от нисък човек като душ. Батерията си работи, ще сменя шлауха и слушалката, чакам в Лидъл пак да се появят, защото съм доволна, а и са на приемлива цена. Ако се спука шлаухът (най-често), до това жилище на 5 мин. пеша има железария, на 15 мин.-още една, добре заредени. Да идат и да си купят.

# 628
Уфффф 🫤

Е затова писах преди, че ако мога да мина с найлон, летвички и т.н. бих минала....

# 629
Позната картинка, Драго.Тея ги махай като изтече наемът.Ама имат претенции иначе, сигурна бях.

Общи условия

Активация на акаунт