Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 44

• 23 870
  • 653
  •   6
Отговори
# 645
Има прилични уреди ВУ, които са с гаранция.
Спазват си гаранцията.

# 646
dany1, килимите са наши, да им е топло на краката в преходните сезони преди да пуснат ТЕЦ-а. Нови бяха. Сега са заляти с червено вино. Ще се изпере ли, предстои да разбера. Жилището не беше просто разхвърляно, но няма как да го видите, за да възприемете това, на което станахме свидетели.
изтървах нещо май аз - това тези същите с ПИТАТА и Душ слушалката ли са ?!?!?
баааси
Да, показах какво заварихме. Някои видяха и си коментираме.

# 647
метро Ц. Гара е на по-малко популярната линия, съответно трябва смяна за СУ, за Бизнес парка. Към 22 мин го дава до СУ.
А и районът не знам колко е ок.
Като цяло, не знам какво е търсенето в района.
Има и работещи, които ще ги устрои много локацията и точно това метро. Над НДК, големите бизнес центрове на бул Витоша са доста големи.

Можете да преговаряте да ви продадат уредите на намалена цена.
Ако си струват.
Така ще спестят пренасянето, а вие ще спестите пренасяне и закачване.
Това си е сума. Вече трудът стана доста пари в София. Иначе в ОЛХ има прилични уреди, но ще трябва вие да си ги вземете.
От сега можете да се включите във фейсбук групите и да споменете, че предлагате. Дори и без снимки.
Има хора, които търсят за след месец.

# 648
И аз съм "за" да се изкупят уредите на цена, дори малко по-висока от за втора употреба,поради причините
1. Купували са си ги за собствена употреба - вероятно са ОК като модели и пазене
2. Няма да се налага чакане на нови,качване,избиране и т.н. - време и пари
3. Ще се спести време от приемането до новите огледи без стрес.
Дано се съгласят хората.
Дано и след 10 години напускат само поради факта,че са им се променили жилищните нужди,а не че вече състоянието не ги устройва.

# 649
  • София
Ами, то си е старичко, когато преди 30 г. го купих и нанесох там, направих ремонт и реално оттогава само е боядисвано и веднъж паркета в хола е изциклен. Може да не е само заради състоянието, а защото са намерили нещо в Обеля 2 за 600 лв., и понеже имат очакването, че след 1 г. трябва да се изнесат от нас, защото дъщеря ми ще го ползва, сега е момента да се действа, щом са намерили. Не разбрах и аз защо точно, ще поразпитам тези дни, като ги видя.

# 650
Стана ми гадно като видях снимките на Драго.
Жилището е кукла, не е за такива мърльовци.

Съгласна съм с Дани, че при по-дълъг срок дребнити щети ще си натрупат.
Бих помислила да ги разкарам, с предизвестие разбира се.

А в договорите имам клауза, че жилището трябва да бъде предадена основно почистено.

# 651
Благодаря на всички, които коментираха инструкциите за стопанисване на имот. Признавам, че не бях се сетила за зарядните да се изключват и да не си "варят" яйца в микровълновата 😊 Ще го добавя.

# 652
О, това с цели несварени яйца в микровълнова продължава да бъде хит в youtube вече повече от 15-20 години.
Обикновено се случва на американци, ама знае ли човек колко е естественият интелект на наемателите.

# 653
Благодаря на всички, които коментираха инструкциите за стопанисване на имот. Признавам, че не бях се сетила за зарядните да се изключват и да не си "варят" яйца в микровълновата 😊 Ще го добавя.

Ето моя списък както обещах, не помня дали после добавях неща. Има още десетки щети, които могат да се причинят, ама то и така е дълъг...
*уредът е комбиниран пералня и сушилня при някои имоти и затова има Плакнене споменато. При отделен уред само мъховете да се чистят и да се изпразва контейнера с конденза ако не е вързана с канал.

Препоръки за стопанисване на имота

Скрит текст:
1. Проветрявайте стаите често, за да предотвратите появата на мухъл и конденз.

2. Включвайте вентилатора в банята след къпане и открехвайте вратата, за да предотвратите появата на мухъл.

3.Не простирайте дрехи в стаите, това може да доведе до появата на конденз и мухъл.

4.Включвайте аспиратора по време на готвене и оставяйте да работи до 5 мин след приключване. Може да се наложи да отварите прозореца, за да осигурите приток на свеж въздух.

5.Почиствайте фурната само с препарати за фурна, без да използвате агресивни препарати, обезмаслители или метални телчета, четки, ножове.
Не оставяйте храна във фурната, това предизвиква конденз и съкръщава живота на уреда. Следвайте предоставените  инструкции за употреба.

6. Почиствайте керамичния готварски плот със специален препарат и скрапер за котлони. Не използвайте метални телчета, четки, твърди гъби или ножове.

7. Никога не използвайте химикали, абразивни препарати, киселини, препарати за отпушване на канали за почистване на мивката, банята, сифоните, хромираните аксесоари и останалите мебели и повърхности в апартамента.

8. Не мокрете ламинираните подове и почиствайте с добре изстискан парцал и подходящи препарати. Препоръчително е да се използват предоставените кърпи за под.

9. Моля следвайте препоръките за пране и сушене на завесите/пердетата и текстила отпечатани на етикетите.

10.Никога не използвайте химикали, абразивни препарати и киселини за почистване на PVC дограмата. Използвайте сапунен разтвор или специални почистващи препарати.

11.Не оставяйте включени зарядни, малки електроуреди, свещи или ютия, когато не сте в имота, те могат да предизвикат пожар.

12.Винаги използвайте предоставените или лични водоустойчиви протектори за матрак, за да ги предпазите от случайни инциденти/намокряне и от хигиенни съображения!

13.След употреба на сушилнята е препоръчително да се пусне програма „Плакнене" и да се съберат мъховете от уплътнението. Препоръчително е течни перилни препарати да се поставят директно в барабана в мерителна чашка. В случай, че използвате чекмеджето за препарат, то трябва да се почиства редовно след употреба. След употреба и в случай на отсъствие люкът да се държи отворен, за да предотвратите появата на мухъл и лоша миризма. Следвайте предоставените  инструкции за употреба, за да поддържате уреда чист и в изправно състояние.

14.След употреба или при дълго отсъствие оставяйте вратата на миялната отворена, за да предотвратите появата на лоши миризми. Следвайте предоставените  инструкции за употреба, за да поддържате уреда чист и в изправно състояние.

15.Почиствайте филтрите на аспиратора съгласно инструкциите за употреба. Иноксовите части и стъклото може да почиствате с препарат за стъкло и микрофибърна кърпа, не използвайте ножове, тел, твърди гъби и химикали.

16.Не използвайте тел, твърди гъби или ножове, за да почистите темперираното стъкло зад готварския плот.

17. Не поставяйте врели съдове, не режете и не използвайте чук върху кухненския плот от Компакт. За да го почистите използвайте сапунен разтвор и мека гъба, след което го подсушете. Не използвайте агресивни препарати или химикали.

Дата:.............................            Подпис на наемателя:

Общи условия

Активация на акаунт