Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 44

• 28 213
  • 775
  •   1
Отговори
# 765
  • Бургас
Ох, моето гръцко дете си изпусна ключовете в шахтата на асансьора Simple Smile Добре, че имам резервни, в града съм и не съм пила много, че да стигна с колата до тях.
Като го отключих и се прибрах го помолих утре да ми снима асансьорната фирма, той ми пише - отивам сега. Викам му - моля те недей сега, нямам повече ключове Joy

# 766
Доста голям интерес за моя апартамент. Днес пуснах обява във фейса, имам 5 заявки за оглед, като 2-3 звучат много ентусиазирано. След 20ти ще започвам с огледите.
За днес имаше 2 двойки момичета и 2 сами момичета.
Принципно предпочитам по-малко хора, но сега клоня към 2.
По-лесно ще е с плащането, а и звучаха по-ентусиазирано и решително и изглеждаха по-малко капризни.

За ситуации със задържане на депозит и ток и вода, моето мнение е, че колкото по-рано се поиска сума за тока, толкова по-вероятно е да я дадат.

Явно вече става масово съквартиранти и в едностайни или преходни двустайни апартаменти. Бях го предвидил преди време, че качването на наемите ще доведе до това.

# 767
dany1 ако обзавеждането позволява защо да не се наеме от две момичета или момчета? Имам в предвид ако спалнята е с две единични легла. Те и в общежитие да са пак ще са двама или трима, но няма да имат кухня. А може и единия наемател да спи в дневната .
Квартирата на сина ми е с голяма спалня. Ако бяха две отделни легла можеше да се мисли за съквартирант, макар че разбира какво е да пиеш кафе и да живееш с някого. Диванът в дневната е малък и става за гости, но не и за спане всяка вечер. Дано си намериш съвестни наематели!

От старата квартира ни върнаха депозита  но след като сина ми плати всички сметки. На другото момче, което всъщност си изнесе багажа и не се обади на агенцията депозита беше върнат след изтичане на договора.

# 768
# 769
Като си тръгват по-рано, то депозита остава като неустойка.
Вижте обаче как да се доберете до електромера, за да може да им дадете сметката за ток и вода за плащане веднага.

Два депозита мисля действат дисциплиниращо.

# 770
Диди, изрично е упоменато, че при предсрочно напускане, което по същество е нарушаване на договор, се дължи един наем обещетение. То ако депозита е само за покриване на сметки и щети, няма никакъв смисъл от дългосрочен договор. Тогава става като краткосрочен и цените трябва да са корено различни. А електромерите са в отделно помещение и със сигурност в домоуправителя има ключ, но с него не се разговаря, а и едва ли мога да го ангажирам  цял ден, че някой си наемател решил да напусне изневиделица. В крайна сметка ЧЕЗ ще си начисли тока след 5 дена и той изцяло ще е техен. Просто тези случаи явно зачестиха и става задължително изискването на 2 депозита. 1 за покриване на сметки и щети, и 1 за неустойка.

# 771
Аз съм викала екип на енергото  заради паднал бушон, да проверат долу електромера. Дойдоха напълно безплатно, като звъннаха след проверката да ми кажат кво що.
Та вариант ви е да ги извикате или поне се обадите , за да си видите уреда.
А домоуправител що да не се търси - след работа вечер ще си е вкъщи, да слезе с вас...10 мин.ще отнеме да снимате показанията.

Много плахо действате нещо.

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 08:38 от teta75

# 772
Някои домоуправители (като съседите) са толкова дръпнати, че не може човек да се разбере с тях. Това си мисля, че имаше предвид Майорика.
Вариант е, ако познава част от съседите, да пита дали някой от тях си е извадил ключ за това помещение и да иска, за да си извади и тя.

В едно жилище НС таблата с електромерите са в шкафове, заключващи се. Но с един специален ключ, квадрат или нещо подобно се казва и продават по строителните хипермаркети и в онлайн  магазини.

# 773
Прозорчета имат накои. При нас навсякъде са така...

Дръпнат...и какво. Значи че ще си оставя в калта магарето ли, щото ме е страх или срам да питам? Възрастни хора сме, не деца все пак.

# 774
  • София
В нашето ново строителство, таблата с електромерите са вътре, до входната врата и се заключват със секретни ключове. Явно зависи от строителя какво табло е поставено. В двата входа има 40 апартамента, но успяхме да се разберем и сложихме кутии с шифър, в които има ключове за двете части на таблото и всеки собственик може да отвори при нужда таблото. Естествено, наемателите не знаят кода за отваряне на кутиите Simple Smile

# 775

Общи условия

Активация на акаунт