Не знам какво да те посъветвам. Аз бих ѝ казала да не комуникира повече с другото дете, а ако дойде при нея единствено, за да я обижда, да не му отговяра нищо, а направо да каже да госпожата.
Аз допускам, че е възможно нещо се е случило, макар и тя да не си спомня и момчето да се е засегнало.
Давам един пример от преди десетина дни с моя син. В занималнята отива при едно момиче (което аз подозирам, че харесва, макар че по неговите думи "всички женки са тъпи"
) да я пита какво означава някаква дума на английски и тя му е казала "I don't care! Чиба!" И така и не му казала какво означава думата. Той беше много засегнат и разочарован. "Как може, мамо, да ми каже "Чиба!". Да не съм куче?". Не съм дълбала в ситуацията, но му казах повече да не комуникира с нея и нейното име да не съм чула вкъщи.
Следващите дни се била държала все едно нищо не е станало, но той е много разочарован. Разбира се, през ум не му минава да обижда момичето. Това не бих позволила никога.
Не казвам , че вашият случай е такъв. Просто давам пример, че децата не си дават сметка за думите, които казват и ги забравят лесно.
Винаги ще се намери за какво да се хванат, иначе и аз бих направила забележка на детето, но не съм го виждала скоро. Имам чувството, че нещо е станало на рождения му ден, след него започна това поведение.