Третокласници - 2025/2026

• 5 006
  • 188
  •   1
Отговори
# 165
Отскоро има телефон, но не играе в групи. Играе си Роблокс сама засега.
Има си малко нейни пари. Отвреме навреме обявява "Искам да харча" Simple Smile и тогава я водим да си избере някоя дреболия. По-големите пари, получени на празници, не седят пери нея, защото веднъж се наложи да ровим къде ли не, за да открием едни 100 лева.
Мислеше да се жени за един момък, но откак му гостувахме и той прекара цялото си време само на Playstationa, се отказа от тази идея. Искала кавалер, който да й обръща много внимание...та така с игрите при нас.

# 166
  • ту тук, ту там
А, не, не, джобни не даваме за училище. Като тръгнем нанякъде заедно, на пазар например, му обявяваме някакъв лимит, с който разполага. Той си го изчерпва и тогава се започва с хленчене за още, това имах предвид.
Иначе си има касичка с дребни някакви, до 10 лв да са, по-големи суми са при нас, абсурд да има достъп до тях, ще ги изхарчи за седмица за сладкиши и карти с футболисти. 😱

# 167
  • София
Моят е спестовен Joy
Когато реши, спестява за нещо.
Например наскоро му взех таблет от Тему за 200лв. негови си изцяло. (Между другото таблетът се оказа супер-успешна покупка, ако някой се чуди за Коледен или друг подарък. Аз бях скептично настроена, защото Тему, все пак, а сега се замислям дали и на мен не ми трябва Grinning Бърз, не лагва, с ярки цветове)
Сега пак събира - за плейстейшън.

# 168
  • София
Моят няма и няма и да има скоро телефон. Таблет има и гледа влогове чат-пат. От видеоигри не се интересува. Играят с малкия му брат на колички, самолети и динозаври Simple Smile

# 169
  • Свищов
Моята дъщеря няма ни таблет, ни телефон и не мисля скоро да има. И без това няма време. Всеки ден след училище е на някакво занимание - балет, народни танци, а сега почна и рисуване и керамика. Прибира се в 6, домашни, къпане, вечеря и има около 1 час да си прави каквото иска - обикновено гледа на телевизора youtube. Към 8 се гласим, лягаме си дружно и гледаме телевизия до 9-9 и нещо, че сега се запали по Игри на волята. След това спи и....всичко се повтаря. Лятото мрънкаше за телефон, защото всечките ѝ приятелки, с които излизаме имат, но сега няма време и да се сеща. Колкото до парите - даваме 10 лв. джобни на седмица, но само в учебно време. Купува си от лавката разни неща, ако не ѝ харесва обяда. За наколко седмици като поспести повече ги отделяме да не ги носи непрекъснато. Отделно има касичка, и отделно събрани от разни поводи пари, та ако иска глезотия  сама си я купува. Преди година и половина си купи телевизора в стаята с нейните пари. Обмисляме да ѝ вземем компютър по-скоро да си прави нещата по компютърно моделиране и да ползва дигиталната раница. Телефонът ще отложа във времето колкото се може повече.

# 170
  • София
Като чета последните два поста и оставам с впечатлението, че сме в паралелни светове. Браво, браво!
Колички, динозаври, пъзели...всичко това беше в детската градина. Сега най-много да го накарам да играем на някоя настолна игра. Иначе е само Steal a Brainrot, 99 nights in the forest и подобни..

# 171
Моят син също е на вълна Brainrot глупостите, но се заиграва и с лего-то все още. Ползва мой стар телефон за гледане на Youtube и все сме в припирни за "още малко"... Хич не е от спестовните и няма път да сме отишли в магазина и да не врънка за някоя измишльотина. Пак сме на вълна футболни карти, които тази година избухват с цената от 8 лв пакетчето. 🙄

# 172
  • София
Аз да кажа за нас- обади ми се вчера бащата на детето, говорихме, днес се видяхме четиримата. Той се извини, мисля, че поне за сега се разбраха, поиграха си. Много се надявам повече да не изпадаме в такива ситуации.

# 173
  • София
Мижжж, аз съм с девойка, ако има значение..тя няма телефон. И не играе. Но има таблет.На него обаче гледа клипчета, пее си песни някакви популярни, и играе, но много малко. Подозирам, че й омръзва. Пари има спестени, целта й все пак е да си купи телефон в някакъв момент, но успявам за сега да удържа положението. Повечето й приятелки нямат телефони и не играят в мрежа.
Конфликти имаше и тя с две момчета. По-скоро с едното, защото другият го подстрекава да прави лошотии. И в петък на моята й писнало вече да я дразнят и заедно с приятелка сипали горчица в чипса на дразнителя. Моята се уплашила, че ще й се скараме и се разстроила, но в крайна сметка каза" да си научи урока, писна ми от него да ме дразни". С едното момче говорихме преди седмица, две да спре да я закача/включително й бяха пипали в шкафчето/, но другият все не можех да го хвана с баща му заедно. Ще видя от понеделник дали ще я закачат още, и ако продължат ще поговоря с родителите сериозно.

# 174
Нашият няма телефон, няма конзола, давам му много рядко на моя телефон да играе, точно защото дадеш ли веднъж, после никога не е достатъчно времето и са само разправии. Той така или иначе няма много време през седмицата, вместо да почива, няма как да цикли пред екран. Най-безумното е, че става "нормално" всички да имат телефон и да играят нон стоп. Колкото и да няма как да се избяга от това, си мисля, че за 9 годишни няма нужда от толкова устройства и екрани.

# 175
С телефоните е отчайващо положението и затова наложих строги ограничения. Имат по 15 мин на ден, после давам още 15, без сим карти. Девойката се сърди, постоянно инсталира и трие разни игри.

# 176
Има телефон, но много от приложенията са блокирани - роблокс например. Не се съпротивлява, знае, че така съм преценила за добре. Основно го ползва за Дуолинго и вайбър с приятелките. Има лимит от 2 ч. дневно, използва, когато тя реши. За мен е ок, поне докато не показва да има някакви пропуски в училище. В училище им ги събират в кутия в началото на деня и към 16:30 ги връщат.

# 177
  • София, България
Детето няма телефон, около нея никой няма или поне не го носи. В училище са от 8:30 до 16:30, после се прибираме, малко разходка, някакви игри, малко четене и даже късно си ляга. Уикендите от време на време е на мая лаптоп, за да си прави онлайн домашното по английски и да гледа някакви английски клипчета, това е.

# 178
  • София
В нашия клас не знам дали има дете без телефон, но в училище не им дават да ги носят.

# 179
  • София, България
Ще гледам максимално да отложа момента с телефона, поне още 2-3 години. Реално към днешна дата телефон наистина не й трябва.

Общи условия

Активация на акаунт