Третокласници - 2025/2026

• 3 474
  • 121
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Мижжж, чудесна идея!

# 46
  • София
Докъде докараха децата ви със списъците препоръчителната литература за ваканцията? Ние едвам-едвам преполовихме нашия списък; ваканционната книжка, която класната им даде за летните месеци, също е до половината; домашното за състезателната математика не е пипнато даже. Мъка голяма.

# 47
Книгите оттук-оттам, домашното по английски не е пипано, по математика също. Листовете с упражнения ги решиха, голямата ваканция също, сега мъчат едни други помагала на село. Другата седмица се връщат и ще работят по домашните под надзор. Младежът знае таблицата, девойката прави грешки за съжаление, повече я натискам в тази посока.

# 48
  • София
Домашни не са имали. Останаха и приказките на Николай Райнова и за някакъв риж котарак. Има и една книга, която абсолютно никъде не намерихме, но трябва да проверя коя беше, че не я памня.
Ама много зор и давам, не стават с лекота нешата. 😂

Последна редакция: чт, 04 сеп 2025, 09:01 от sea.sea

# 49
  • София
Ние се борим с едно огромно домашно от школата по математика, 50 страници със задачи.
Няма да успее с всичките, но той си е виновен, ще се обяснява като дойде времето. Беше мега спокоен, Мамо има тоооолкова много време за решаване, е вече няма.
Чете, но не всичко от списъка, някои от книгите ги е чел преди, чете и други странични. За мен е важно да му е приятно четенето, а не да са отметнати.

# 50
Чете, защото обича да чете, дотук 25 за лятото. Задачи обаче не е решавала, препитвах за таблицата отвреме на време и видях, че не я е забравила, оставих. Бяха им дали една ваканционна книжка, реши я и дотам.

# 51
Чете си книгите .. Някои изцяло, други донякъде.
Отказа да чете "Книга за джунглата". Не му хареса и това е, но не съм го насилвала.
Цяло лято работи по нещо. Всеки ден по час-час и половина или чете, или решава задачи. Натрупах огромен куп със задачи, изписани помагала по "Четене с разбиране"... Чудо.
Давах му и отделно задания да се учи да пише съчинения и да умее да изразява мислите си писмено. Например да разкаже за игрите в Roblox, които играе или как е минала поредната му футболна среща . Такива неща..
Някои приятелки ме упрекват, че детето не си "почивало", но за 3 месеца и половина ваканция не мога да го оставя да се мотае безцелно. Не съм го преуморила Simple Smile

Последна редакция: чт, 04 сеп 2025, 09:59 от Happy Mijjj

# 52
  • Свищов
Всичко си прочете, направи домашните, а аз по английски ѝ дадох да си преписва димичките и да чете и превежда. Допълнително решавахме и задачи по математика. Мисля в оставащите 10-тина дни да не я мъча и да си почива.

# 53
Благодаря за новата тема! Да са здрави и успешни през новата учебна година! Още 10 дена свобода и после сме на въртележката.

Все още не сме напълно подготвени. Дребните канцеларски материали са налични, още няма тетрадки, папки.
Изцяло на широки редове са тази година.
Обновяваме гардероба, но всичко поръчвам и ще видя дали няма да се налага да връщам нещо. Издирвам яке и спортен екип.

Здравния картон за училище още в края на юли съм го занесла на личната, когато децата ходиха на профилактичен и изследвания и чак днес се сетих да го взема. И преди малко чета, че вече всичко ще е електронно от тази учебна година.

Не чете с голямо желание. Прочел е (почти) 5 книги, като 3 са от списъка и 2 негови. Изобщо не са му интересни тези приказки и чете, колкото да е отметнато. Читателски дневник така и не прави.

Всички сборници така си седят, да е решил няколко теста. Правихме няколко диктовки и ще го стягам другата седмица, защото сам видя, че е забравил някои неща.

Домашното по английски още не е готово.

От днес му започнаха курсовете по състезателната математика, та и затова ще се тича през годината.

Другата седмица ще го пращам на подстрижка и после снимки за ученическата карта. И аз всяка година го водя да се снима, за да си имам спомен от всяка една година. Heart

# 54
  • София
Аз не мога да разбера каква е тази драма с профилактичните карти, така или иначе до 30.09 детето задължително трябва да има направен годишен профилактичен преглед. Дали ще ти дадат бележка или не, не ми се вижда кой знае какво улуснение за родителя.

# 55
А това здравно приложение само с ел-подпис ли се полза?
С ПИК на НАП или на НОИ (НОЙ Wink ) май не става...

# 56
Не става с ПИК-ове за съжаление. Ако нямаш КЕП трябва да се отиде до НЗОК за някакъв код и т.н. Не задълбах да разбера точно какво беше. Може и да отида до там след 15.09 като ми се отвори повече възможност.

# 57
Нямало нужда да се носи физически талон 5 и 6, но трябва да отидеш да ти го издадат. Аз обаче се чудя, понеже не знаех ми го дадоха на хартия, обаче дали са го пратили към училището...

# 58
  • София
И аз го имам на хартия. Другата седмица живот и здраве ни е родителската и ще питам.

# 59
Аз влизам в здравното досие с ел.подпис (служебен).
Мъжа ми влиза през приложението на телефона (много удобно), като след инсталацията се ходи до Инф.обслужване АД, някой от офисите за код.
И двамата имаме достъп до досиетата на децата, но там нанесени ваксини няма...

Общи условия

Активация на акаунт