Какво мога да направя за психично болната си майка?

• 5 472
  • 108
  •   1
Отговори
# 75
Момчето на 22 да се самоубие чрез ходене по грижа за психично болен родител. Честно ли искате това за децата си?
Аз и като психично болна не бих искала това за детето си.
Има майка, има брат, детето е редно да се спаси.

# 76
Добра-лоша, тази жена е майка на Прилеп и той по-добра няма да намери. Не може да я смени.
Момчето от година не живее с нея, но я обича и се тревожи. И търси съвет как да й помогне.
Въпреки всичко в поведението на майката, не мисля, че е лоша жена. Дори сега, когато се държи меко казано странно, вижте колко хора ги е грижа за нея - синът, майка й, дори и бившият мъж праща пари.

Прилеп, ти си сериозен млад мъж - учиш, работиш. Действително не си длъжен толкова млад да смениш ролите и да станеш родител на майка си, защото ти все още нямаш стабилност в живота си.
Постъпи както го чувстваш - ако си загрижен за майка си, консултирай се със специалисти и търси помощ.

Искрено ти желая успех.

# 77
  • София
Момчето на 22 да се самоубие чрез ходене по грижа за психично болен родител. Честно ли искате това за децата си?
Явно да.

# 78
Казваш да зареже майка си, понеже е болна?!? Ти би ли оставила майка си, точно когато има нужда?

Аз и като психично болна не бих искала това за детето си.
Има майка, има брат, детето е редно да се спаси.

Наистина ли ще зарежеш майка си болна?

Не питам за теб като майка, а ти дали ще изоставиш майка си?

Явно да..... Прекрасни ценности. Че и съвети даваш.

Авторът поне има съвест и вижда, че нещата не отиват на добре. Отново казвам консултация със специалист, преценка какво е положението и след това стъпка по стъпка, каквото е нужно. Ако трябва жената ще се хоспитализира, за да се грижат по-добре за нея.

И защо да се самоубива младежът? Е*ати логиката....

Какво искаме ние за децата си като родители е едно, какво ще направим за нашите е съвсем различно. Като родител няма да искам да му тежа, но като дъщеря ще направя всичко по силите си за майка/баща си.

# 79
Метафора, госпожа.
Не се мъчете с анализи, не са ви сила.
Радвам се за вас, всички можем да спим спокойни с подобни хора покрай нас.
//
Момчето прави каквото може, не е нужно да си съсипва живота, за да се грижи за нея.
Събират се роднини и решават какво ще правят с нея – ще се редуват на периоди ли с грижа, ще опитат да я пратят в заведение ли, те си знаят.
Тази жена е имала и мъж, и майка. Вероятно и други роднини. Не само син.

# 80
Метафори тук не видях. А, да определяш анализите на кого са сила, показва твоето повърхностно мислене.

Моите роднини със сигурност могат да спят спокойно за разлика от твоите най-близки хора. Човек показва какъв е в трудни моменти. За лесните всеки се натиска.

# 81
Споко, госпожа.
Много задълбахте.
Лично не ме интересувате, нито аз вас.
Дишайте.

# 82
Аз съм спокойна, госпожА.

Ти нещо се пенявиш.

# 83
Напротив.
Вие насочихте мощно пръста на морализаторството.
Кой какъв бил, кого гледал, не гледал.
Нито знаете личната история на автора, нито моята, така че дръжте си проповедите за вас и околието.
Придържайте се към конкретния казус, а не кой какво трябвало по принцип и не по принцип.

# 84
Мога за коментирам, каквото преценя и все пак е по темата.

Да пишете, че младежът трябва да зареже майка си, понеже иначе ще го доведе до самоубийство......хммммм Ама вие си знаете. Всеки дава съвети от собствената си гледна точка. Щом на Вас ценностите ви стигат до зарязване на  болен родител, понеже ще е много в тежест, добреее.....

# 85
  • София
По- добре тя, отколкото той. Достатъчно е понесъл.

# 86
  • По света и у нас
Soul free като е толкова вярваща, че човек не е сам причинител на проблемите си, да иде да гледа болната, да цъфне изневиделица в живота и точно, както нейната умствена “болест” от никъде се е появила. Тя тероризира момчето от малко.
Надявам се осъзнавате, че прилепа до скоро не е имал права на пълнолетен и е живял с майка която го е третирала почти като съпруг. Той е пораснал много отдавна и е станал родител на лудата още в детска възраст.
Бащата се е махнал,  защото като всеки нормален човек може да прецени кое е безнадежден случай.
Да го насърчавате да стой е все едно да го карате да си даде живота - най хубавите си години, за да продължава да уйдисва на акъла и дето го няма. Като не иска държавата да я вкара в дом, да си я бият в главата.

# 87
Искаш да кажеш, че тя сама е искала да се разболее психически или...?

М да, чудесно предложение.
Като се разболее човек, да го изритаме, там нека държавата да го гледа, пък, ако държавата не може, да се оправя сам, да не се е разболявал.....

Момчето само ще си прецени какво да прави, много ясно. Не го насърчавам нищо, освен да поиска специализирана помощ, като започне от консултация с лекар. Тук си казваме личното мнение, всеки от своята камбанария. Аз лично не бих зарязала майка си да се оправя, както може, но всеки си решава в зависимост от ценностите си.

# 88
  • София
Ох, вечните обвинения към децата на психично болните поради липса на каквато и да е държавна грижа в тая ш.... държава!

# 89
  • По света и у нас
Не, не просто искам да го кажа, а го казах 2 пъти вече.

Ти много скачаш на коментарите все едно се страхуваш, че теб ще те зареже някой я в лудница я самичка.

Общи условия

Активация на акаунт