Мъжа ми, бебето и семейството

• 4 568
  • 50
  •   2
Отговори
Здравейте, нова съм тук.
Искам само да си изкажа притесненията, оплакванията, страданията и прочие. Бременна съм в 5 месец, страшно много се вълнувам и много чакам бебето. Мъжа ми е сприхав човек, не винаги е до мен, но не е лош..просто си е такъв. Имам проблеми със семейството ми, не се разбираме все някакви драми, все разправии, все нещо има, бременна дори не пропускат шанса да направят сцена за нещо, нещо да са недоволни и прочие.. та имах проблем с тях, нещо поредната тъпотия, съответно бях изнервена и разочарована. Е, чаках го с такова нетърпение да се прибере, да поговорим, (а и имам кожен проблем, който допълнително ме притесни); е той се прибра, видя ме, че си плача попита ме какво ми е, обърна се и заспа. Ей така ви казвам, заспа си като пич. Не знам от бременноста ли, от нещо друго ли-супер съм изнервена и това направо ме довърши. Все едно грам не му пука, просто се обърна и си заспа.

# 1
  • Melmak
Като те чета май си много емоционирана. Хубаво е да се вълнуваш за бебето, обаче се успокой малко. Избягвай нервите със семейството си, не им обръщай внимание и не предавай стреса на бебето си.

# 2
Не познавам Вас или мъжа Ви, но едно знам със сигурност- на мъжете понякога просто им идеа в повече
от нас.
Бременна сте, чувствителна, имате си и грижи и може би не осъзнавате, че му идва в повече.Това да мои догатки , разбира се, но мнението ми е базирано на личен опит.
Моят мъж също много обича да нарежда и има моменти, в които не го издържам също.Та…опитайте се да го разберете.
Не подценявам ситуацията или състоянието Ви.Правя предположения на база личен опит.

# 3
Успокой се, мисли за бебето.
Щом семейството ти те изнервя, намали контактите с тях. Твоят плач на тях няма да помогне, но е лошо за теб и детето.

За мъжа ти - от едно заспиване не се правят генерални изводи. Не ги прави и ти. Щом ти си нервна, той трябва да е спокоен за баланс.
Леко бременне и най-вече ти пожелавам здраво и щастливо бебче.

# 4
  • София
Мъжа ми е сприхав човек, не винаги е до мен, но не е лош..просто си е такъв.
Не си чувствителна, той е ръб. И по- добре няма да става.

# 5
Тъй че не се карай много с родителите си.

# 6
Аз като бях бременна ревях за всичко, един път го изгоних защото чехлите ги беше сложил на обратно..ако постоянно си в такова състояние сигурно го е приел за нормално и за това не е обърнал внимание.Просто седни без да упрекваш е поговори с него, кажи това и това ми тежи и така..

# 7
Идва му на човека повече драмата.
Когато жените сме бременни прекаляваме с искането и изискването на внимание и не се усещаме. Спри се и се оправяй с близките си. Той явно си има своите проблеми, тревожи се и той за бебето и теб и тези глупости с вашите му идват в повече. А и двете заем, че са временни глупости!
Какво очакваш - да седне да ти говори против тях или да те гушка сякаш си глупачка?
Не се дръж така!

# 8
Ами не искам да влиза в драмите, нали самата аз ги избягявам. Просто искам подкрепа ( не го бях виждала 3 дни, беше командировка), във всеки случай не очаквах точно това. Никакво желание да ме види, явно в мен е проблема, в повече съм с изискването на внимание.

# 9
Опитай да му кажеш (когато си спокойна) точно, ясно и конкретно какво имаш нужда да прави, когато си разстроена (например прегръдка). Обясни му, че се чувстваш уязвима в момента и това би ти помогнало.
Мъжете като цяло нямат същия капацитет като нас да се сетят точно как да помогнат, дори и да имат желание за това.
Аз също съм бременна в момента и те разбирам. Понякога искам просто да си споделя какво ме мъчи и той да ме прегърне, пък той започва да философства и да се опитва да намери рационално решение. Не се сещат за тези работи просто..

# 10
И моят мъж е ръб, но от мъжете жени не става.  Мен това, че мъжът ми не е емоционален като мен ме успокоява всъщност. Не търпя емоционални мъже. Особено с наличието на деца го оценявам -- ще видиш с бебето колко е хубаво да има един по-невротичен и един по-спокоен родител, да се балансирате един друг.
Търси повече общуване и вентинг с приятелки, които те разбират, защото мъжът ти няма как баш по женски да те чуе и реагира. Но и с него говори в прав текст от какво имаш нужда. Но не очаквай чудеса. Аз съм от сто години с мъжа си и човекът си ме знае, аз му говоря за абсолютно всичко, което ме е напрегнало през деня, казва по някоя утешителна изпросена фраза след много години тренировки Simple Smile)) но не е като с приятелка да споделиш и да ти предложи задълбочен анализ на ситуацията.Даже, когато сме заедно с някакви хора и нещо ме  е напрегнало, мъжът ми обикновено изобщо не е забелязал кой какво с какъв тон и какъв поглед е казал. Simple Smile)) Мъжете не задълбават чак толкова в човешките взаимоотношенияи живеят много чил живот Simple Smile. Той сигурно си мисли, че те е изслушал и спокойно си е заспал. От негова гледна точка, си е изпълнил задълженията.

# 11
  • По света и у нас
Кое е това семейство което те дразни? Единственото ти семейство би трябвало да е мъжът ти и децата ти. Не трябва да се ядосваш изобщо да ме ти пука, нищо не е важно, само ти и бебчо да сте добре.

# 12
Виж, пределно ясно е на всички че (ние) бременните сме наистина свръх чувствителни и емоционални. Опитай се да не дълбаеш чак толкова в действията на съпруга ти, тъй като мъжете понякога наистина ни разбират много трудно - те нямат нашата емоционалност (а камо ли в момента, в състоянието ти). И понякога това е за добро, да си имаш работа с прекалено емоционален мъж, пак не е добре, повярвай ми.
Колкото до роднините, това твоето или неговото семейство са? То не е от голямо значение, но щом те тормозят и има скандали, ако не живеете с тях опитай се да се дистанцираш леко по-леко и ги избягваш. Не се натоварвай с излишни негативни емоции, защото както знаеш вече не е само за теб, а и за бебчо. Поне аз това си повтарям постоянно.

Последна редакция: вт, 26 авг 2025, 06:29 от MissBabyJane

# 13
За мен не си права в случая. Ти не си го чакала да поговорите, ами си го чакала да го натовариш с твоите драми, проблеми, страхове и негативизъм. Затова се е обърнал и е заспал. На негово място бих се преместила в друга стая даже.

Като имаш проблеми с вашите, не общувай с тях. Фокусирай се върху собственото си семейство и не внасяй негативни емоции отвън.

# 14
Афектирана си - и това е нормално. Особено сега по време на бременността е нормално да изпитваш по-силни емоции, дори понякога да си объркана в тях. Възможно е и той да е бил напрегнат от нещо и затова така да е реагирал за да избегне скандал. Може пък и ако сравнително често изпадаш в такива настроения просто да му е омръзнало. Както ти казаха - ако имаш приятелки може би е по-добре да споделиш с тях.

Общи условия

Активация на акаунт